Каракачанов: България налага вето на Северна Македония за ЕС!

Ще бъде като студен душ за тях, заяви вицепремиерът
Обновена: 6 ное 2020 17:49 | 6 ное 2020 17:35, Веселина Йорданова
319
Каракачанов: България налага вето на Северна Македония за ЕС!
Снимка: БГНЕС

България няма да приеме преговорната рамка за присъединяването на Северна Македония към ЕС. Страната ни е уведомила Европейската комисия за отказа си.

Причината - поставените от България условия към Северна Македония не са вписани в преговорната рамка, а в съпътстващата я декларация на Съвета на ЕС. По този начин не се гарантира изпълнението на поставените от страната ни условия.

Още по темата
“Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции. И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем“. Това каза в предаването "Брюксел 1" вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за тях", заяви Красимир Каракачанов.

"Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, ще доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме“, добави вицепремиерът.

"28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор", категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Цялото интервю на Милена Милотинова с Красимир Каракачанов гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, на 7.11.2020 от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
5
 
! Отговори
За много пари преди 3 години
Жални ни майчици, щом простолюдието е такова мнозинство и вярва в мотивите на Шкембето и Вожда. Пак си ги изберете! Трагедия!
39
11
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
Я русенския македонец порязал западна България за членство в и без тва смотания ЕС . Това добра новина ли е или лоша ? Ми че те в Западна България са по добре управлявани с двойно по големи пенсии за кво им е членство ? Да не говорим пък да се връщат в по лошо управляваната еврог.ейска България ? Всеки иска да живее по добре ,а не по зле ;)
38
0
 
14
 
! Отговори
2 преди 3 години
Дано Боко не завърти опашка на Меркел ханъм....че тогава ще става мазало
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз не разбра ли че сме я докарали до там че на никой не му пука какво искаме?
36
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ще ги уплашите макетата .....тоя съюз се разпада след "пандемията"....
35
7
 
16
 
! Отговори
Успех преди 3 години
От както е в управлението на държавата този никак не ми харесваше. Обаче ако това не е само за да печелят гласове за изборите, аз съм" ЗА "с двете ръце за Каракачанката. Дано да се е осъзнал. Беше зaплюл интересите на България, дано да не допуска грешка и да върви по правилният път. Очаквам също така и бързи действия за запознаване на Европа с нашата история
34
6
 
5
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Потника вчера друго рече. Оставка е потник!
33
5
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Най...после една...добра новина от това правителство.
32
2
 
26
 
! Отговори
Без проблем преди 3 години
Няма лошо македончетата да почакат и от нас 28 години. След 28 години ще са малцинство,а с албанците имаме още от 1913г. договорка къде свършват албанските земи и къде започва България. С тях ще се разберем за българската история без проблем.
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Da ama ERDOGAN da ne vzeme da postroi voenna baza tam che posle shte e seira
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28И кой ще го смъмри?Повечето западни членки на ЕС не искат и да чуят за балканско разширяване,по -скоро биха го потупали по рамото и него и Боко и Захариева!
29
8
 
4
 
! Отговори
Мизия, Тракия , Маке преди 3 години
То хубаво, но .... Целта е да се утвърди НАТО и ЕС в тази зона. Ще издържим ли на натиск от САЩ, Брюксел? А то със сигурност ще има.....
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само овце на тази територия. Как е възможно да вярвате на Боко и Качака, утре ще се изКвичат на 180 градуса с някое тъпо извинение и СМакедония е в ЕС.Всичко е решено, просто договарят комисионните.А вие блеете тука и сте готови да ги разцелувате.
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава богу.И Европа я отървахме от тези навлеци.
26
8
 
13
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Аре на бас, че големият Мъжага в БГ, ще си остане пак пУуутю кат го смъмрят от вън, и ще ни прееБбе за едно потупване по рамото , ааа.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па след 28год. кой ще преговаря с ,,македонците",те ще са малцинство в собствената си държава и проблемът им е ,че няма да са голямо малцинство!
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанката се ослушва за процентче и ако Заев му клекне ще омекне много бързо и ще напълни шкембето с още няколко стотин милиона. Хора, докога ще сте слепи пред огромните кражби и злоупотреби, които вече са на всички нива в тая к-очина?!?
23
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш от парламента,България да е изключат заради КРАЖБИ,Македония да е приемат те са по добре в морала.
22
12
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СЪЩИТЕ ТЕЯ ПОДКРЕПИХА МАКЕДОНИЯ ЗА ЕС ПРИ ПРЕДИШНИЯ ИМ ОПИТ ДА ВЛЯЗАТ!!!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛИ СА КОЙТО СЕ ХВАНЕ НА ЛЪЖИТЕ ИМ ХВАНЕ!
21
3
 
35
 
! Отговори
expert преди 3 години
Много рядко се е случвало в последните 30г.. БГ да защитава открито интересите си!! Може би и България ще получи УРОК, че трябва да си гони интересите НАЙ-ПОСЛЕ, а не само да продава наляво и надясно!!! ЕВАЛАРКА за позицията... трябва ТВЪРДО да им го набутаме на тия сел...ци с проюгославски разбирания