В МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив ще лекуват болни от вируса

889 ще станат леглата за лечение на COVID-19 в областта
6 ное 2020 19:25, Анисия Иванова
4

До седмица започва поетапното преобразуване на общинската болница МБАЛ "Св.Мина" в Пловдив за лечение на среднотежки случаи на коронавирус, като това решение е съгласувано и подкрепено от здравния министър, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Лекуваните в момента там 23-ма пациенти в кардиологично отделение ще бъдат преместени в другата сграда на лечебното заведение на ул. "Весела".

Управителят на МБАЛ "Св Мина" проф. Петър Петров заяви, че част от болницата ще функционира за пациенти с все още непотвърден PCR тест, които по никакъв начин няма да бъдат смесвани с доказаните ковидпациенти.

По-късно днес предстои среща в персонала на болницата, за да се разбере колко ще останат да работят, както и да се установи каква ще е нуждата от медицински специалисти, поясни Петров.

Каназирева съобщи още, че увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив, включват се и нови три болници - "Тримонциум" с 24 легла, "Паркхоспитал" с 26 легла и "Медлайн клиник".

Увеличават се по 10 леглата в болниците "Каспела", "Пълмед", "Еврохоспитал" и с още 16 легла в Транспортна болница.

В УМБАЛ "Пловдив" отделят още 16 стаи за пациенти със симптоми, но все още непотвърден PCR тест.

Областният управител е разговаряла с управителите на ДКЦ-тата, в резултат трима управители са заявили готовност да започнат да работят в "Св Мина". След преобразуването на лечебното заведение в ковидболница Пловдивска област ще разполага с 889 легла за лечение на коронавирусна инфекция, поясни Каназирева.

От днес още 11 медицински лица с положителен ковид - 6 лекари, 2 медицински сестри, 1 лаборант, 1 дентатален лекар и една медицинска сестра на общопрактикуващ лекар. В училища и детски градини с положителен тест са 6-ма учители и 4 деца.

За изминалото денонощие Бърза помощ е изпълнила 258 случая, от които 61 са били със симптоми на коронавирус. В момента на домашно лечение в Пловдивска област са над 2500 пациенти, 362 са хоспитализираните, от които 42-ма са на интензивно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Mayer преди 3 години
Поздрави на всички, които четат това свидетелство. Казвам се Майер. Бях отхвърлен от съпруга си след седем (7) години брак, само защото друга жена имаше магия върху него, за да го манипулира. Един ден, когато четях през интернет, видях няколко свидетелства, споделени от различни хора, разказващи за д-р Огунделе, мощен заклинател на заклинания, как той им помага при техните взаимоотношения, затова се свързах с д-р Огунделе в неговия WhatsApp: +27638836445.
2
0
 
3
 
! Отговори
концлагер е там преди 3 години
В тази сграда няма нищо като оборудване за лечение.Ще ги лекуват на око и с баене . Няма респиратори , няма тръби за кислород , няма уреди за сърдечна дейност и сатурация . Лекарите там говорят , че лекуват на око и със слушалки ,Битовите условия са лоши . , несравнимо по - зле от домашните. Доскоро това беше втори родилен дом за родилките от Столипиново. Виждал ком как линейките с болните чакат с часове на оживено място с много хора на кръговото пред ЖП гарата.Само с ентусиазъм не става .Стойт
1
1
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
с какво ще ги лекувате бе... със светена вода ли? Най-лесно се лекува човек, който не е болен... да ви имам и измисления вирус, ама някои пачки правят сега, а други носят маски...