Борисов доволен: МВФ одобрява разходите ни, на прав път сме!

Всеки ден трябва да се опровергават лъжи, рече премиерът
158
Борисов доволен: МВФ одобрява разходите ни, на прав път сме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Международният валутен фонд одобрява по-големите разходи на правителството в отговор на кризата, свързана с пандемията от Covid-19. Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството днес.

Видеото с премиера е от залата, в която в МС се провеждат заседанията, след като вчера той обяви, че се е излекувал от вируса.

В доклад на Фонда за България се казва, че увеличаването на пенсиите и заплатите в публичния сектор е мярка, която ще е от помощ за овладяване на кризата. Аз винаги вярвам на международните и финансови икономически институции. Необходимо е всеки ден да се опровергават лъжи и манипулации, които целят да плашат хората и да създават усещане за катастрофа, коментира той.

Борисов е категоричен, че мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са изключително правилни. "Това се посочва в заключенията на мисията на МВФ в България, което означава, че сме на верен пъ", казва още той преди началото на правителственото заседание, което се проведе онлайн.

Премиерът Борисов подчерта, че в доклада на Фонда се препоръчват още повече средства да се дават за образование и че следващата година в тази сфера ще се инвестират допълнително още 700 милиона лева.

Мисията на МВФ у нас не очаква рязко увеличение на безработицата благодарения на мерките в сферата на заетостта. Според експертите фискалният дефицит ще бъде по-нисък от планирания, а салдото би следвало да остане на излишък. Затова министър-председателят Борисов призова министрите да продължават със социално-икономически мерки, които са в полза на бизнеса и гражданите.

"Важно е да има и мерки за фискална консолидация в средносрочен план, когато пандемията е зад гърба ни и когато икономическото възстановяване е силно", отбеляза премиерът пред министрите.

От МВФ са отбелязали, че страната ни е направила още една крачка за интеграцията си с партньорите от Европейския съюз, като се присъедини към Валутния механизъм II и Банковия съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквуне, ще видиш скоро одобрението!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми спри да лъжеш ежедневно и няма какво да се опровергава в държавата която направи за 11 години най-бедна и най-корумпирана в ЕС.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускай кепенците на държавата ни.Ти я докара до нивото на африканска провинция.Дреме ли им на плесенясалите брюкселски чиновници как живеят българите?Да докараш,да "пуснеш" държавата си в дъното на беднотията и да си ДОВОЛЕН,тук вече е работа на лекар специалист по мозъчните размествания.Народе прости,това ли заслужаваме.43 години съм работил в народното стопанство на моята държава.Пенсията ми е мизерна,защото олигарсите днес живеят като крале от Саудиска Арабия.Бог да ни е на помощ!
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце от 4 месеца не беше стъпвал в МС. Престраши се най-накрая
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРАВ СИ БУРАТИНО- ГЕРБ ТРЯБВАШЕ ДА ЗАБРАНЯТ ЛЕТНИТЕ СРЕДНОЩНИ РАЗХОДКИ, МЕТЕЖИТЕ, БЕСИЛКИТЕ, КОВЧЕЗИТЕ А СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА НЕПРИЯТНОСТИ. А, ЧАКАЙ, КОЙ ИЗВЕДЕ ХОРАТА НА УЛИЦИТЕ, ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ ЧЕ ГЕ ГАДЕВ....И СЕГА РЕВЕ- АЗ ИМ НАТРЕСОХ МАСОВА ЗАРАЗА- А ВИЖТЕ ГИ СЕГА НЕМОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ...ГОЛЯМ КУПОН, ДО СКОРО КОВИД ПОЛИТИЧЕСКИ, СЕГА - ВИЖ ГИ ТИЯ НЕ МОГАТ СЕ ОПРАВЯТ.
18
4
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
тик-во, тик-во, цял свят не вярва на мвф-то, ти им вярваш !!!С мвф-то ли се хвалиш, та ние да не сме от гората хванати !!!Българскяит народ отдавна не ти вярваме , пък ти си вярвай !!!
17
3
 
12
 
! Отговори
Пиян - залян преди 3 години
Поредна популистка лъжа ! Единственият прав път е към чекмеджето на Тиквата !
16
3
 
10
 
! Отговори
на прав път преди 3 години
По-добре си погледни в краката къде вървиш... Да се не спънеш нещо.. В трyповете..
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те го плюят, той си мисли, че вали...
14
3
 
9
 
! Отговори
Пари ли за много ли? преди 3 години
АХА....!Ето защо тиквата не пуска коъла !!Прави се на сляп, глух и болен - само и само да се докопа до разпределението на парите!
13
4
 
2
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Вярвам, че не е заради тия паро цялата бъркотия! Ковид е невиждано зло и голяма беда, а за съжаление за това трябват пари
12
2
 
13
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
А народа одобрява ли, или не те интересува?
11
2
 
7
 
! Отговори
Son преди 3 години
И аз бих ги одобрил ако знам че пак ще вземе заем лихвата да върви
10
6
 
10
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
На прав път сме...да докараме жертвите от Ковид в БГ до над 5000!
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чорапа къде се покри? Да не би да кашля?
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бълнуват ввчв управляващите. Виждат живот там, където вече такъв няма.
7
7
 
10
 
! Отговори
Кореспондент преди 3 години
Ако МВФ одобри твоята оставка и веднага я подадеш ще е най-добре.
6
5
 
11
 
! Отговори
391 преди 3 години
Убягнало ми е - с какво лекарство оздравя премиерът ни?
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава от 5 и половина милиона население и 500 000 служители държавна администрация????????????????????????Айде няма нужда мВФ ,за да видим колко сте зле!
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената чума БСП ни фалира и МВФ ни спасяваше, разбирам че газ пикаят червените, ама това е живота