Психолог: Сред хората има усещане за обърканост и гняв

Те са активни, но не могат да променят средата, заяви Младен Владимиров
11 ное 2020 12:43, Ния Христова
41
Психолог: Сред хората има усещане за обърканост и гняв
Снимка: БГНЕС
"Виждаме, че хората са в активна позиция, но не могат да променят контекста, не могат да променят средата. Това води до усещане за безпомощност, за катастрофалност. Просто се пускаш по нанадолнището, колата се ускорява и ти нямаш контрол върху нея". Това коментира пред Нова ТВ психологът Младен Владимиров.
 
По думите му получаването на положителен тест е свързано с много чувства.
 
"Има усещане за обърканост, за гняв, за липса на равноправие. Виждаш хора, овластени, които веднага могат да отидат във Военна болница и за тях има място. А други хора трябва да влязат в болница, защото състоянието им е тежко, но остават вкъщи. Това усещане за двойни стандарти води до висок страх", обясни психологът.
Още по темата
 
"Спомням си, когато говорихме да отворим Арена Армеец, а сега виждаме, че нямаме потенциал да управляваме болниците. Какво остава за разкриването на полеви болници?", каза още Владимиров. 
 
"Всичко, което се случва, трябва да ни покаже, че има кой да дойде да ни защити, защото сме в ситуация, в която сме болни, признаваме своята безпомощност и търсим помощ отвън. Подобно на малко дете, което търси мама. В случая обаче мама я няма.", допълни психологът. 
 
Владимиров обясни, че това усещане за обърканост в психологията се нарича "Когнитивен дисонанс". 
 
"При различните хора може да доведе до паника, до страх, до тревожни състояния. А при по-активните хора може да доведе и до по-агресивни прояви и желание за саморазправа", заключи Владимиров.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
То заради тия които се запазват без да им трябват сме на този хал
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то мама я няма,ама "тати" е тук и то ежедневно ако не в Ж'ипката то в медиите и ни убеждава как всичко е "наред"
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дядо от селоЗатова умният човек винаги се запасява за години напред. Още от библейски времена е така.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПонякогаВиж, на никой не му пука за личностните ти разстройства ...
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази тема е за хипохондрици! Лично мен Не ме интересуват ни коронки нищо.Вече и новини не слушам. Сега на мода е коронката! Българина няма правото вече да боледува от друго!
9
1
 
5
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
А какво усещане да имам,за спокойствие и радост ли? Като знам че и антибиотици няма и в момента имам двама близки които се лекуват с чайчета, щото друго няма.Па Гешев да съди Асена..А за тия, които знаят че има място във ВМА,е важно икономиката да не се счупи.
8
2
 
8
 
! Отговори
Понякога преди 3 години
се изумявам какви откачалки се движат.Оня ден една женица молеше в трамвая да и помогне някой да слезне, веднага се отзова един младеж. Маската и висеше безмислено под брадата и трудно слезне. Ватманката започна да затваря вратите. Слава богу нямаше притиснат, но момечето веднага изтича да види и започна да се извинява-Ама моля ви като ви е трудно слизайте от първа врата, не ви виждам. А бабата започна да хули Фъндъкова - оная раковоболната, я нарече. Хората бяха потресени от злобата и.
7
0
 
7
 
! Отговори
1053 преди 3 години
Следващата стъпка е саморазправата.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм много объркан. Чудя се и се мая, тоз коварен вироз, защо не умори нито тиквата, нито юриста завършил пуца за милиционери от гешовия род. Нали е много опасен,най-вече за тлъсти, одъртели хипертоници.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е проблем при тези които винаги са объркани и недоволни и мислят че някой е длъжен да им оправи положението. Повечето хора са адекватни и им е ясно че в тази ситуация няма наръчник как всичко да светне след 2 седмици.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпитването на гняв е нормална - човешка реакция срещу неравноправието. Не е проблем, че се изпитва гняв, проблем е, че не се изпитва от достатъчно хора. Това позволява на горното състояние да запази позиция. Ако някой си е навил да гласува за статуквото - ситуацията му харесва и не е в право да се оплаква.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква обърканост? Те тотално изтрещяха. За психиатър са, не за психолог! Особено зомбираните.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Тато го няма.