Прогноза: Може да се изравним с Китай по смъртни случаи до края на ноември

Починалите от COVID-19 може да достигнат общо 4000
Обновена: 13 ное 2020 08:45 | 13 ное 2020 08:43, Елка Василева
117
 Прогноза: Може да се изравним с Китай по смъртни случаи до края на ноември
Кадър: bTV

До края на ноември починалите от коронавирус може да достигнат 4000 души. Това прогнозира математикът Лъчезар Томов пред bTV.

До 25 ноември те ще са най-малко 3500, но в момента страната ни върви по-бързо от тази прогноза.

„Проекцията докъм 4000 е напълно реалистична и до края на ноември може да се изравним с Китай по смъртни случаи“, каза Томов.

Към днешна дата смъртните случаи у нас вече доближават 2000.

Още по темата

По отношение на заразените в края на ноември математикът очаква да започне да има плато, тъй като най-вероятно мерките ще бъдат затегнати.

„Преди една-две седмици бяхме във фаза на взрив на разпространението на коронавируса. В момента има известно задържане след мерките. Но това задържане се забавя, защото културата на работещите е ниска и те ходят болни на работа“, коментира математикът.

„Има една мрежа, която се формира от училища и офиси и децата са невидимите диспечери на вируса. Затварянето на училищата прекъсна тази мрежа, но има ефекти на закъснение“, каза той.

По думите му България е взела най-либералните мерки по отношение на училищата.

„Вирусът се разпространява най-добре в затворено помещение с много хора. Училището е идеална среда именно затова“, допълни Томов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Да се изравним с Китай по смъртни случаи?Ами Бойко Борисов жив ли ще е тогава?Дето цяло лято се "борил"за здравето на народа!Какъв развей прах се оказа , ще бъде жестоко наказан!
78
3
 
8
 
! Отговори
Е преди 3 години
поне в нещо ще сме първи, освен в тарикатлъка на дребно.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83Значи си съгласен, че вируса е смъртоносен и е убил десетки или стотици хиляди китайци? Дали същото очаква и българите?
76
1
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Можеш и да докажеш, че мъж може да забременее от мъж, професори :)))
75
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя трябва да е пълен ***, ако вярва на официалните данни на Китай или на която и да е държава с авторитарно управление. По всички чужди медии излезе информация, че месеци наред крематориумите на Ухан, всеки с капацитет 5000 човека на ден, са работили денонощно, заради големия брой починали, така че стъкмистиката на Китай за нищо не служи.
74
1
 
6
 
! Отговори
Ганчо Китаеца преди 3 години
КОЙТО НЕ Е разбрал великата китайска партия не дава реални статистики както и другите държвави крият. Китай се прави на велик укрива бройки докато другите глади държави за евро фондове се чудят как да надуват бройките в пъти повече.
73
1
 
7
 
! Отговори
до31 преди 3 години
Криворазбрана свободия има в Европа и САЩ, затова сме на това дередже. Свобода означава преди всичко отговорност към другите и себе си - без някой отгоре да ти казва. Но някой хора тълкуват думата като "аз имам право да правя каквото си искам". И когато много хора "разсъждават" така - резултата е видим. И да - парите тук са преди хората. В япония ако началника се издъни си прави сепуку, а тук се-к_ _ ро...
72
5
 
4
 
! Отговори
Boko преди 3 години
Българоубиецццц
71
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Тоя...математик да вземе по...често да си реше...алаброса,че може от това да получи още една...гънка на мозъка и стане още по...умен.
70
7
 
3
 
! Отговори
Лъчезар Томов преди 3 години
Подкрепям напълно решението на ЕК за узаконяване на еднополовите бракове.
69
2
 
6
 
! Отговори
Мани го тоя преди 3 години
КАКТО Е ТРЪГНАЛ И НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ГО ИЗРАВНИ колко милиона сме със милиардите китайци. Ай сик-ти-р бе само на глуапац-и ни правят. То затова са зле и бедни хората защото са оглупели и водени от такива изро-ди.
68
1
 
8
 
! Отговори
даа преди 3 години
До края на ноември починалите от коронавирус може да достигнат 4000 души. Това прогнозира фотографа Спиридон Спиров пред bTV.
67
8
 
3
 
! Отговори
pustiniak преди 3 години
Този пък кой е ? Някой знае ли ги? Моля слагайте палец нагоре ако го знаете и надолу ако не.
66
3
 
9
 
! Отговори
ега преди 3 години
я са математичето да сметне смърността в световен мащаб и да видим каква е тази епидемия, която не предизвиква покачването на смърността?Да не се окаже, че всеки втори тази година е починал от Ковид, а другите болести са си взели отпуска
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това прилича на вица, в който македонците се отказали да нападнат Китай с единственото оправдание, че не могат да намерят място, където да ровят покойниците.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше лечение, поне половината от тези които отчита статистиката щяха да са още живи и здрави.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Ситуацията с имунната защита е много сложна при този вирус, защото част от хората реагират със свръхпроизводство на лимфокини, което съсипва организма, нещо като алергична реакция на свръхчувствителност, която е индивидуална за всеки, поради което не се препоръчват имуностимулиращи препарати. От такъв тип лимфокинова буря си отиват много млади и абсолютно здрави хора.Изобщо никой не може да каже как ще се развие при него заболяването.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е 130 000 000 000 човека, ако се изравним с тяхната смърност няма да остане жив българин след седмица.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България всичко е ментак...И статистика и хора и мерки и заплати и здравна система и всичко за каквото се сетите.Затова сме и последна дyпкa наКавала.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може бе, като се отчита всяка 3-та смърт като причинена от коронавирус - какво пречи и да нацелим първото място в света? Нищо, че фактите не са проверени. Важното е какво ще обявим. Всеки пише от близо година каквото му падне във връзка с този вирус.Хора, у нас всички го изкарахме за две седмици на парацетамол, аналгин и витамини. Стегнете се. Нищо кой-знае какво не е! Не се поддавайте на паника. Умните от вас следва отдавна да не се връзват на новините от ТВ.