Нинова става доброволец в справянето с коронакризата

33-ма депутати от БСП на първа линия в борбата с COVID
19 ное 2020 09:58, Анисия Иванова
86
Нинова става доброволец в справянето с коронакризата
Снимка: БСП

Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в преодоляването на кризата, предизвикана от COVID-19, съобщи от страницата си във Facebook лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова. Сред тях е и самата тя, съобщиха от партията.

Депутатите ще се присъединят към инициативата на тримата лекари-народни представители от левицата проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, които от миналия понеделник работят на доброволни начала в болниците в Свищов и Шумен, откъдето алармираха за краен недостиг на медици.

Доброволците от Парламентарната група на левицата ще се  разпределят в три направления, според общото им решение. По първото направление група депутати-социалисти влиза в болници и ковид отделения в цялата страна, поясни в поста си Корнелия Нинова.

Втора група от колегите им ще се включи в дейността на Районните здравни инспекции, а третата - в социалните служби. „Част от колегите пожелаха да бъдат доброволци в здравни заведения и социални служби в избирателните си райони“, уточни Нинова.

Тя съобщи още, че депутатите-доброволци започват мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание.

„Благодаря на нашите депутати, че в този труден момент проявяват гражданска отговорност и грижа  за хората“, написа още председателят на БСП Корнелия Нинова.

Нинова се върна към активна работа в началото на тази седмица, след като пребори успешно заболяването и карантината й приключи, а днес вече се подготвя с колегите си да помогне за справяне със ситуацията като доброволец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите не трябва да бъдат егоисти, за целта, Нинова да подготви още една група от 33 социалисти интербригадири водена от пРезидента РадеФ които да помотнат на братята си руснаци, по точно на началниците си руснаци.
54
2
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
А защо отиват в Свищов ? Там има 2-*** заразени само ! Защо не отидат при Мангъров ? Там поне ще ходят без маски ( както ходят в народното събрание). Еееееех , бясна комунистическа пропаганда !
53
2
 
9
 
! Отговори
Човек преди 3 години
А кръвна плазма ще дари ли? Нали леко го изкара, защо беше в ВМА , хората които са тежко болни умират по стълбите като кучета. За обикновените хора няма места в болниците, лекарите са заети с друго и така ... Нещастно съвпадение на обстоятелства . Така му викат, да не си помислите че е престъпна небрежност и геноцид
52
4
 
21
 
! Отговори
Журналист преди 3 години
Крушовската *** пак е на гастрол ! Преди прегръщаше козички, днес -болни от вируса! Нинова посетила свинеферма и веднага партийния вестник отбелязал новината със заглавия : " Корнелия Нинова сред свинете" ; " Корнелия Нинова и свинете" ; "Свинете и Корнелия Нинова" ; " Третата от дясно е Корнелия Нинова".
51
6
 
7
 
! Отговори
Отчет преди 3 години
Извикайте бб в НС за състоянието на здравната система или считте, че никой няма да дойде на отчет в НС. Ако е такаь по-добре напуснете този парламент. Там стоят само хора, на които им е платено да стоят и да вземат решения65616
50
3
 
20
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Анонимен 37 Не си познал. Ще изкарат най много седмица и се прибират в НС.Пиар акцията няма да заблуди никого.
49
5
 
18
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 32 Бойко има държавна работа. Нинова не работи нищо .
48
3
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Какви ли врътки не прави Нинова да се хареса на електората. То не бяха конгреси ,пленуми , яздене на конче , целувка с козичка , удари под кръста и огромно плюене по правителството.Но народа вижда кой работи за държавата и кой създава кризи по време на пандемия. И това ще проличи на изборите.
47
3
 
15
 
! Отговори
Популизъм! преди 3 години
Няма за издържат и една седмица!Черен пиар, който меже да им струва скъпо,естествено ако го направят, защото може да остане само на думи. Няма да се учудя!
46
1
 
13
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
Да не забравяте да слагате маските, както го правехте в парламента!Смешници.
45
3
 
18
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
А какво ще каже Корнелия за поредния Всенароден Общонационален Великовъстанически масов протест, който организират с Радев и Отровното трио във Фейсбук и другите сайтове?Готови ли са да убият още хиляди българи само и само да свалят Бойко Борисов от власт, да си назначат служебното правителство и да направят безсмислени предсрочни избори само 1-2 седмици преди редовните?
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМоже да е предизборен акт, но се иска топки да си рискуваш живота.кви топки в социалните служби и РЗИ бе каскет? Ония тримата отидоха до Свищов и се прибраха още оня ден.
43
5
 
30
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Пир по време на чума.Нинова си мисли ,че това са козичките на баба и дора ,а забравя ,че това са хора .Да заминават при мангъра там няма опасност и вирус ,а само леко грипче което се лекува с чайче и аспиринче.Нагли ,безочливи и комбинативни червени умове готови да играят гол кючек и на дявола само и само да се докопат до власт .Селска лицемерка.
42
3
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
В кое Ковит отделение Нинова ще спасява хората, в това на ВМА ли ? ... или ще отиде в това на някой областен център, където болните лежат в коридорите и на стъпалата, защото не могат да се доредят от ВИП-персоните във ВМА ... ???
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18Мандрите са на наши ДРУГАРИ!НИКАКВО НАПАДИНИЕ!В миналото нападахме МАНДРИ на класовия враг!СЕГА ВСИЧКИ ЗАВОДИ СА НАШИ!ПОСТРОИХМЕ КОМУНИЗЪМ САМО ЗА ТЕСЕН КРЪГ НАШИ ХОРА!
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са комунистите,вчера няма вирус ,днес помагат във ковит отделенията.Какво ле ще е утре?
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!
38
17
 
6
 
! Отговори
Баце Борисов преди 3 години
И аз съм доброволец - разкарвам лекарите по магистралите с джипа, за да им покажа как бучи маркировката
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довчера говореше ,че няма вирус и Борисов иска да вземе някакви пари.Събираше хората по площади и баири и сееше заразата ,днес много"загрижена".Чудя се на ума на червените ,дето и се връзват на лъжите. Тая,като каже добър ден, винаги гледам слънцето.
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Хитра е комунистическата ГАД.Сега като има антитела в себе си отива доброволец ,ама що не отиде преди това.