Да помогнем на невербалните деца да учат и общуват тази вечер

Днес в 20 ч. всеки може да дари SMS и да подкрепи тези деца
20 ное 2020 17:37, Ния Христова
1
Да помогнем на невербалните деца да учат и общуват тази вечер
Снимка: БГНЕС
Всяка година на 20 ноември УНИЦЕФ отбелязва Световния ден на детето. Основната цел на организацията е да насочи вниманието към правата и нуждите на най-малките. 
 
Тази година кампанията е насочена към подпомагане на невербалните деца. Това обяви в ефира на bTV психологът Снежина Радева. Тя уточни, че става въпрос за деца с различни затруднения в развитието и изпитват трудности в общуването. 
 
Според данни на Министерството на образованието и науката тези деца са над 15 000, а извън системата на образованието има още 10 000. 
 
"Нашата образователна система много залага на вербалната комуникация и затова включването на невербалните деца е изключително предизвикателство", коментира още психологът. 
 
Кампанията ще се реализира на няколко етапа. Основният фокус ще е днешната дата - 20 ноември, в 20 ч. всеки може да дари в помощ на невербалните деца с SMS.
 
"Това е символичното начало, оттук нататък всеки може да се включи", допълни още Снежина Радева.

1
Още от Общество
Над 30 000 лв. месечна заплата получават 2 193 души
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Браво преди 2 дни
Аз съм майка на невероятно дете. Ползвам (уж) социална услуга, но от вас научавам за този ден. А този SMS уж за подкрепа, кого ще подкрепи - освен мобилните оператори?