Проф. Христова: Стреснахме се, когато близките ни започнаха да боледуват

"Ниските нива бяха временни, изисква се повече от обществото", отбеляза проф. Ива Христова
20 ное 2020 13:29, Ния Христова
145
 
Обективна информация ли ни дава направен тест за коронавирус, подвеждащи ли са и превръща ли се в своеобразна присъда - дори за онези в перфектно здраве? 
 
Ген. Мутафчийски се оказа напълно прав какво ще се случи, ако обществото не успее да узрее за мерките. В момента има и подем на заболяването в европейските страни и България не прави изключение. Ниските нива бяха временни. Изисква се повече от обществото. Това каза зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Тя е на мнение, че мерките сега не били изчерпани, за да се въвеждат нови. При повече заболели обаче, можело да очакваме и по-строги такива. 
 
"Към момента PCR тестовете са с най-висока чувствителност. Има значение взимането на материалите, транспортът им, както и времето,  изминало от заразяването. В първите няколко дни няма как вирусът да бъде доказан. Хората се стреснаха, когато техни близки започнаха да боледуват, някои от тях доста тежко. От нашето поведение зависи дали ще боледуваме или не", посочи проф. Христова.
 
PCR тестовете били много надеждни до над 99%. На пазара имало тестове на различна цена, гамата била голяма, а цените били политика на лабораториите.
 
"Преди два дни излезе препоръка на ЕК за закупуване на антигенни тестове с цел разширяване на тестването. Последно поколение на антигенните тестове - те са бързи и се правят с минимално оборудване", подчерта проф. Ива Христова. 
 
PCR тестът обаче нямало да бъде изместен като "златен стандарт".
 
"Има много фактори, които влияят върху един тест. Ако сте бил контактен с болен, може да се изследвате след 5 дни", обясни тя.
 
"Не мисля, че има съществен смисъл да се изследва цялото население, защото след седмица нещата ще са променени. Тогава какво? Но има смисъл превантивно локално да се тестват хора", обясни още зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.
 
Проф. Ива Христова смята, че ваксините са обезателни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мария Игнатова Още по лесно е анонимния човек да не се обижда. Те за това сме анонимни във форума. Защото може да се обиждаме и да не се обиждаме. Ми отностно това защо въпреки че има страни където спазваха ограниченията вируса се завръща ще отговоря че това зависи от тестванията. Като видят че в някоя страна вируса затихнал и го емват за тестовете и му сменят производителите на тестовете. Като тестват основно болни хора много ясно че положителния процент ще е висок. Останалите хора явно имат само настинка.
117
0
 
3
 
! Отговори
Силви преди 3 години
До Мария ИгнатоваЗащото никой няма отговор и хората се успокоиха когато все още нямаше толкова заразени и болниците се справяха.Сега всеки се спасява.
116
3
 
0
 
! Отговори
до 113 от славянин преди 3 години
''ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ !!СЪВЕТВАЙ УМНО!!!''Благодаря! Обаче ще трябва да уточня, че едно застояло блато каквото е човешкото МАТЕРИАЛИСТИЧЕСКО съзнание трябва да се раздвижва чрез провокации, понякога трябва да хвърляш бомби в него, за да се раздвижи, сладките и приятни приказки приспиват тежко!
115
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
"Хората се стреснаха, когато техни близки започнаха да боледуват, някои от тях доста тежко. От нашето поведение зависи дали ще боледуваме или не"*"Нашето поведение"има двояко значение, нашето в смисъл моето, т.е. на всеки човек поотделно и нашето в смисъл на всички нас, което вече има смисъл. Колкото и да се пазиш, като попаднеш на някой като славянин и си заразен. Близките не само боледуват, но и умират, но това не ме стряска - просто потвърждава факта, че вируса е опасен и трябва да се пазим
114
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само проверявам, седянката днес е от четирима. Четат и си оценяват глупостите. Хората не се интересуват от вируси.
113
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнаха да боледуват от грип и други респираторни, като всяка година.
112
1
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Нямаш право да съветваш другите "каквото си искаш", защото не си лекар и не всичко от това, което пишеш, е вярно.
111
0
 
2
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ !!СЪВЕТВАЙ УМНО!!!
110
4
 
1
 
! Отговори
до 110 от славянин преди 3 години
'Това, че сам се лекуваш без фармакохимия, както правя и аз между впрочем и на доста по- голяма възраст от твоята/ която е 48 години/, не ти дава право да съветваш другите да ходят без маски.''Роден съм на 20 ноември 1972-ра, т. е. днес преди 48 години! И аз се чувствам свободен човек и имам право да съветвам другите каквото пожелая, а техен избор е дали ще ми приемат съветите или не!
109
0
 
3
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
Даоизма е просто едно от многото духовни учения. Има много верни неща. Явно твоят път е започнал и още доста предстои. Успех!
108
2
 
0
 
! Отговори
до 99 от славянин преди 3 години
''Докато направих 60 години не съм влизал в болница и боледувах само леко от грип, с който се заразявах в градския транспорт, След това нещата рязко се измениха. Много ми е смешно да чета някои още не започнали да боледуват, които много години се били самолекували. От какво сте се лекували, като би трябвало да сте здрави и да няма нужда да се самолекувате?''Аз не съм писал че не боледувам А ЧЕ НЕ ПОЛЗВАМ НИКАКВА ФАРМАХИМИЯ И ЛЕКАРСКИ УСЛУГИ с изключение на стоматологични веднъж на 3-4-5 години
107
0
 
4
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
Това, че сам се лекуваш без фармакохимия, както правя и аз между впрочем и на доста по- голяма възраст от твоята/ която е 48 години/, не ти дава право да съветваш другите да ходят без маски.
106
5
 
1
 
! Отговори
Мария Игнатова преди 3 години
До АнонименКогато сте АНОНИМЕН е много лесно да обиждате. Това не означава, че сте УМЕН! Просто АНОНИМЕН драскач....За Япония: Ниски в сравнение с другите страни, цифрите показват завръщане на пандемията на японските острови. Аз нося маска и спазвам всичко.Но не правех статистика бройка заразени.Нямам обяснение след като всичко е заради лошата дисциплина, защо тези фанатично дисциплинирани държави, които не се целуват и прегръщат, заради традиции се заливат с този вирус?
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сегашните индекси и проценти на положителните тестове не може нищо да се заключи. Ние правим тестове само на хора които очевидно са болни и резултата е почти ясен предварително. Сега излизат 40%, скоро и 100 ще станат. Правим по 10хил теста на ден, половината хората си ги плащат сами. Няма смисъл да се сравняваме със Словакия която тества 2/3 от цялото население за 3 дни или Италия, която прави 250 000 теста всеки ден. Просто ние си я караме както Тиквата му скимне
104
2
 
0
 
! Отговори
до 100 от славянин преди 3 години
''Вероятно не си даваш сметка, че отговаряш на Различни хора.''Ти лично ако имаш интерес към ПРАКТИЧЕСКАТА ЕЗОТЕРИКА и си готов за възприемане ще ти се създадат и условия, и обстоятелства да тръгнеш по този път! Първото което трябва да възприемеш като факт е, че ти не си това което виждаш в огледалото, зад това което виждаш в огледалото стои една светлинно-огнена матрица наречена етерно тяло, коeто пряко управлява физическото тяло и от неговата работа пряко зависи работата на физическото!
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нещо този писиар тест е споменат седем осем пъти едно след друго и се усъмних. Защо така уж за ваксината беше конспирацията а то сега се оказва че за тестването била. Писиар та писиар, ми правете писиари да видим това как ще помогне за справяне с вируса. Защо не въведете противоепидемиологични мерки срещу вируса и не почнете да лекувате болните ами се занимавате с обществото, дали било УЗРЯЛО, да не сте някакви аграри че обществото да ви е узряло да не е жито да зрее, хванете да лекувате...
102
2
 
1
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Никой не с.ре и не п.икае върху " някои неща", само искам да ти напомня, че гордостта е един от седемте смъртни гряха. Има и други просветени хора, но не са така високомерни като теб.
101
6
 
5
 
! Отговори
глупости преди 3 години
УСПОКОИХМЕ се, когато близки и познати ,го изкараха като обикновен ГРИП!!!
100
2
 
4
 
! Отговори
Severity Index преди 3 години
Това е един индекс с който се измерва разпространението на някаква зараза, по този индекс в момента България е на първо място в света с 12.11%! Сами можете да сметнете какво означава това за болниците!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бял мерцедес ме преследва" понеже сме умни и красиви, за лайковете ми е думата.