Корнелия Нинова става доброволец в COVID отделение

Лидерът на БСП разказа за борбата с коронавируса
22 ное 2020 12:00, Ния Христова
178
Корнелия Нинова става доброволец в COVID отделение
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пребори коронавируса. Тя сподели, че се е лекувала четири дни в инфекциозното отделение на ВМА, поискала е да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.

"Първите дни беше доста тежко. При мен болестта беше по трудния начин. В деня, в който ме приеха, получих треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. След това в болницата преживях всички съпътстващи неприятности тази болест - главоболие, много силни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични ефекти, например аз получих конюктивит на очите, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет дори. След като ме изписаха, продължих лечението си вкъщи с антибиотици и получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна сила", сподели Корнелия Нинова пред БНТ.

 
Тя обясни, че лекарите във ВМА били изморени, сестрите изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си.
Още по темата
Лидерът на БСП решава да стане доброволец в COVID отделение, след като вижда каква е ситуацията в болницата.
 
"Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашия алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност", заяви Нинова.
 
Други 33-ма депутати от БСП също ще се включат в доброволческата активност.
 
"Организирахме с в три групи: депутати, които ще влезем в болници с COVID отделение, такива, които ще отидат в РЗИ-та и такива, които ще отидат в социалните служби. Включиха се и младежи от младежкото обедните на БСП - 50-60 човека досега са заявили своето желание. Депутатите лекари вече са в болниците на първа линия - двама в Свищов и един в Шумен. След като гласуваме бюджета и учителите ни в парламентарната група ще помагат в училищата", обясни Нинова.
 
Тя е на мнение, че COVID-19 може да бъде победен, ако се създадат чисти болници и такива само за пациенти с коронавирус. Според нея трябва да се осигурят безплатни тестове за гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
14
 
! Отговори
БКП още властва преди 3 години
Говори красноречиво за състонието на държавата, това че талмудскo кабалистическа партия все още не е забранена със закон на територията на страната. Тези изчадия имат пълен контрол над държавата откакто избиха елита, но все още се опитват да използват манипулативни похвати, в които създават несъществуващи врагове да ни убедят, че всъшност те са героите. След падането на режима всички трябваше да бъдат вкарани зад решетки, а не да бъдат оставени да си сменят етиките на демократи.
44
4
 
5
 
! Отговори
Слънчарски преди 3 години
Като тръгнат, ще повярвам. Такива "само да мине еди какво си и тръгваме" всеки ги може. И Борисов ги е говорил такива и Пеевки уж щеше да дава повече от милион лева на болници. Ама и да отидам, да не е само, за да си направят по едно селфи, че да кажат "ето на вижте ни". Да стоят по 10-12 часа, както останалите санитари и лекари.
43
3
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Данъкоплатците плащат на кака Корана и комсолците и заплати за ходят на работа в Парламента, а не да се крие по коридорите на НС и да симулира дейности като санитар или педагог ... Импексова още не е върнала едни субсидии, както Парламента постанови, да не да не говорим за акциите на Техноимпекса, а сега не оправдава и заплатата си ... Лекуваха я като ВИП персона във ВМА, докато граждани умираха по стъпалата и коридорите на болниците, защото ВИП-ложата във ВМА беше заета от такива, като нея.....
42
3
 
12
 
! Отговори
fdsafasdfa преди 3 години
Който и да е политик от нейния ранг с присъствието си като "доброволец" повече ще пречи, отколкото да помага на екипа. Това го считам за ПР акция.
41
5
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахаааааа другарката Нинова санитарка?!? Че тя ще ги преджоби болните бря :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах,недей!
39
5
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
да, всичко трябва да е безплатно и заплатите да са големи, знаем ги комунистите .... и те да разпределят благата
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛилиянаХа-ха-ха, Нинова прекрасна жена?!? Може ли такъв долен лъжец и мошеник като нинова да е прекрасна? Страхотни критерии имате за прекрасен човек. Сигурно във вашето болно въображение Сталин, Берия и Ежов са прекрасни хора.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да видя доброволка бившата царска депутатка д-р Антония Първанова! Хем да видим какъв точно доктор е,хем да ни убеди в тезата си,че пандемия няма!
36
11
 
5
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Браво, явно Нинова е прекрасня жена, сега ще помага, а дано и останалите прекарали вируса да последват дамата, Борисов, Кралев, Бареков и др.
35
4
 
9
 
! Отговори
12 преди 3 години
Опази, Боже, хората, които ще обслужва...
34
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Смятам че като санитарка ще се справи добри. Тя е участвала в много мръсотии, и не е гнуслива. Само да не я пускат до кухнята.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това съобщение през колко часа ще го пускате?Лъжат че ще стават доброволци и през ден пускат до медиите съобщения че щели да стават. Ах гиди дърти социалистически мошеници. Като никой не им обръща внимание те с лъжливи съобщения до медиите си правят грозен пиар.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в болниците повече политици от колкото лекари то за това хората не искат да влизат в болница и се лекуват сами с каквото може
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То бива популизъм,ама чак дотам..Ако беше го направила преди да се разболее,ДА!Ама сега си е след дъжд - качулка.
30
7
 
8
 
! Отговори
ABV преди 3 години
В болниците стоят линейките без шофьори , къде е СУЛТАН БОЙКО да подкара линейките ,а не да се разхожда с джипа ?Не му стиска , защо не отиде на посещение при болните от ковид 19 , да им даде кураж , нали е голям мъжкар ?
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен гьoнсурат е тая. Направо ми се повръща от популизма й.
28
11
 
7
 
! Отговори
Шмекера Борисов! преди 3 години
Браво на г-жа Нинова, а да видиме сега Бойко дали може да влезне в Ковид отделение при положение, че лъже че е бил болен от Ковид!
27
4
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Че тя освен за санитарка за друго не става. Ама да внимават там лекари, медицински сестри и болни, че тая лелка обича да пипа. Да си пазят нещата.
26
3
 
16
 
! Отговори
лицемерка преди 3 години
Ох, Боже, ще ме разплаче. Много ми се иска да и повярвам, но не мога. А хората и гласуваха да работи в парламента и да прави закони. Тя в парламента не ходи, че и колегите и 4 месеца отсъстваха от основната си работа-парламента, как сега де и повярвам че не лъжи и е от добро сърце. Популистка и лицемерка!