Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява!

Премиерът се срещна с НОЩ, обсъдиха развитието на пандемията
Обновена: 23 ное 2020 17:45 | 23 ное 2020 16:34, Веселина Йорданова
130
Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява!
Снимка: Правителствена пресслужба

С нито една мярка не трябва да прекалява, нужен е баланс. Това заявява премиерът Бойко Борисов, който проведе работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента. Винаги на първо място, във всяко едно наше действие са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и много оздравели. В същото време следим и процента на заразените, казва той.

За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помагаме на бизнеса, дори за закупуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения - за всичко това трябва да имаме работеща икономика, посочва Борисов.

По думите му всеки доклад на лекарите се анализира внимателно.

Аз го изкарах много тежко и още не мога да се възстановя, призна премиерът. Според него обаче голяма част от младите хора не го усещат така и "има обществено мнение, че това минава лесно".

По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов е докладвал данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България. Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас, съобщиха от правителствената пресслужба.

В срещата взеха участие председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на „Пирогов“ и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
Не сме спасили преди 3 години
Не сме спасили нищо, понеже ЕС не е пуснал средствата. Полша и Унгария направиха Вето. Тези средства за които се говореше, че всяка членка ще ги получи не ги е получила. Така че докато има някой, който да наложи Вето, няма пари. А ние основно на тези средства разчитаме. ЕС е основния двигател на нашата економика.
24
5
 
25
 
! Отговори
най-вече не трябва преди 3 години
да се прекалява с мерките за ограничаване на вирусаКОЛКОТО ПОВЕЧЕ УМРАТ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА БОКО И КОМПАНИЯЛЕСНО СЕ КОПАТ ГРОБОВЕТРУДНО СЕ ПЛАЩАТ ПЕНСИИ И ОБЕЩЕТЕНИЯ ЗА БИЗНЕСА
23
4
 
30
 
! Отговори
хм преди 3 години
Ако до дни не затвори училищата, най-малкото ще загуби стотици хиляди гласове! От учители и близките им....
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора - има ковид, няма хора - няма ковид. Бойко като изтрепе народа, после ще се хвали, че се е справил с епидемията.
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо лекарите се съгласяват с геноцида , който Борисов упражнява и над тях . Колко трябва да измрат , за да се изправят и да кажат , че не може повече така и трябва да се въведат по-строги мерки . То не че сега има някакви свестни и адекватни Защо всички лекари около него са като безмозъчни плазмодии и не му опонират за нищо
20
21
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ние цялата компанията вече изкарахме Ковида:):):):)Аз имам още 5 дни карантина:):):)Сега проверяваме,няма,няма бе братче свободни места за Нова Година по къщите за гости и хотелите които ше работят:):):)Стабилен Народ сме:):):)Не лъжа,всеки сам може да провери:):):)
19
3
 
15
 
! Отговори
Мхх преди 3 години
С генерали на власт само смърт и терор ни очаква,режим по лош и от Северна Корея!
18
4
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
С думите си, че младите карат лесно заразата, все едно ги призова -''не спазвайте мерките!''
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много мислих как да го напиша, но колегата от 17 го е казал точно
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Суджук, ясно е, че искаш да се харесаш на хората, ама то от болните ти амбиции се докара до тук. При крайно тежки заболявания и тежко гнила здравна система, трябват сериозни мерки. Иначе ще осмърдим бъзито.
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,ти осъзнаваш ли ,какво правиш ,значи искаш да работим ,дори и да платим с цената на живота си ,само и само ти да управляваш и да разхвърляш нашите пари !? Ти си тотално неадекватен ,лекувай се !успех
14
1
 
30
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
В едни по добри времена, баце щеше да опъва пожарникарския маркуч, а бизнесмените да продават плодове и зеленчуци или кебапчета в месарницата. В Холандия, в името на тези времена са правили гощавка с премиера си,а във Франция са измислили гилотината.
13
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
В близките 5 години в БГ няма да се случи нищо хубаво за обикновенните граждани!!!
12
0
 
23
 
! Отговори
Псевдо мерки преди 3 години
Спасихме ли тая икономика най - накрая?Ще има ли кой да ходи в къщите за гости или бог да прости?
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов: С нито една мярка не трябва да прекалява!И най-вече - с четенето на книги. Когато си ***, е лесно.
10
1
 
15
 
! Отговори
иска да каже преди 3 години
мене ми мина -лекуваха ме и те тека - другите цръвяците да ги ядът - Важно е Кинти да има ! па и че спести от пенсии ..............от това по.убаво ?
9
0
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Купих си шкафче----болно от Ковид!!
8
2
 
28
 
! Отговори
Тиквени семки преди 3 години
Снито една мярка не сме прекалили! Толкова не сме прекалили че даже няма мерки- само имитация!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де го пелтека Мангърович????ПО болниците няма места ,ама тия шега си правят
6
4
 
29
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Уважаеми медици, не бъдете мекушави защото освен вашия живот, ще спасите и нашия ! Не се оставяйте на геноцида на мутрата и мазните търгаши, защото меча е във вас ! Просто постъпете като бъдещите инженери от ТУ и заявете, че ако не бъдат въведени противоепидемични мерки, няма да отидете в моргите в които се превръщат болниците! Хората са с вас, а простолюдието-зависимо и няма как да се противопостави !