Ангелов: Това е резултатът от неспазването на мерките, горенето на маски пред МС

Не проспахме лятото, недоверието към системата доведе до този резултат, каза още той
26 ное 2020 09:05, Ния Христова
569
Ангелов: Това е резултатът от неспазването на мерките, горенето на маски пред МС
Снимка: БГНЕС
"От самото начало на започване на епидемията ние насърчавахме хората да спазват мерките. Това е резултатът от неспазването им, от подценяването на вируса и от горенето на маски пред МС. Голямото недоверие към системата, трупано през годините, доведе до този резултат". 
 
Това каза в ефира на bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов. Според него не трябва да се търсят виновни, а решение. А решението е спазването на мерките, дезинфекция, дистанция и най-вече уважаване на лекарите. 
 
"Само вчера са излекувани 2518 души. Историята на всеки един от тях е успех за българската здравна система". Това каза Ангелов относно случаите, при които хората чакат линейки с часове или лежат на стълбите пред кабинетите и се стига до смъртни случаи. 
 
Здравният министър изказа съболзнования на близките на починалите и допълни, че случващото се е недопустимо и не е нормално да се случва. 
Още по темата
 
"Това е проблем на организацията в самото лечебно заведение. Разбрахме кои са виновните и те са наказани", поясни Костадин Ангелов. 
 
Той изтъкна това, че здравната ни система има нужда от сериозна реформа, но за момента няма обществен и политически консунсус за това. 
 
На въпрос дали сме проспали лятото, както мнозина твърдят, Ангелов категорично заяви, че нито един от летните месеци не е проспан. 
 
"Два дни, след като дойдох като министър, пуснах заповед за следващите мерки. Срещах се с щабовете, организацията бе направена така, както имаше възможност в съответната област", припомни още здравният министър. 
 
Според него основният проблем в момента е това, че няма достатъчно медици, а не, че има недостиг на болнични легла. 
 
"Много трудно можем да намерим лекари и сестри. Не е проблемът в липсата на сгради и легла или липса на организация. Да сте чули че няма техника, че няма апарати за дишане? Пациентите от болниците не се връщат. В момента нямаме недостиг на легла", категорично каза Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Вината на давещите се е- в самите давещи се! ХМ каква "блестяща логика"!!
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА !!СЪД !!ЗАТВОР !!БорисУФ е ПОЗОР !!
22
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А оня неадекватния с вдигнатото юмруче къде се е покрил...и той ли като началника си от Москва се крие по бункери,пък баламите нека ходят да викат по площадите.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А КОЙ ПУСНА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩАТА ДА РАЗНЕСАТ ЗАРАЗАТА??????????...............За това твърдения ще гориш в ада.
20
5
 
11
 
! Отговори
Сава Томов преди 3 години
Перука, стига лъга, ***!
19
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ЩЕ СЕ ГАВРИ С ВАС, КАТО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ!
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно четем някаква оруелска антиутопия.Министерствот на истината се произнесе.
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А КОЙ ПУСНА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩАТА ДА РАЗНЕСАТ ЗАРАЗАТА??????????БорисУФ !!!Ето КОЙ е ВИНОВЕН !!
16
8
 
14
 
! Отговори
ЕЙ преди 3 години
АКО СЕ ОКАЖЕ ,Ч Е НА 22.12 ПРОДЪЛЖАВА "ПАНДЕМИЯТА", КВО ТЕ ПРАВИМ?В ИЗТОЧНОТО ИЛИ В ЗАПАДНОТО КРИЛО НА ЦЕНТРАЛНИЯ ТЕ СЛАГАМЕ?
15
3
 
11
 
! Отговори
Евтино преди 3 години
Който много говори работа не върши Ангелов твоето правителство е като народната поговорка че лисицата като неможе да стигне гроздето вика чее кисело Като незнаете и неможете да свършите нещо свястно махнете се за да дойдат можести и съвесни хора Докато Маджаров е начело на БЛС гилдията ще потъва
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махай мерките че народа ще излезе, псевдомедик такъв!
13
7
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тази неадекватна калинка да не се обяснява много много ,а ОСТАВКА -СЪД-ЗАТВОР!ЦЯЛАТА ПАСМИНААА ,БЪЛГАРИЯ НЕНАВИЖДА ГЕРБ!БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не проспахме лятото, недоверието към системата доведе до този резултат, каза още той"Да се чете "Не ние сме виновни а ВИЕ!!!"ХА-ХА-ХАТипично по борисовски !
11
19
 
15
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Това е резултатът от безсмислените протести и безотговорните Велики въстания организирани от Корнелия Нинова, вдъхновени от Румен Радев и ръководени от Отровното трио!И то напълно умишлено и ясното съзнание, че ще доведат до точно това - национална здравна катастрофа! И смърт на хиляди българи!
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Голямото недоверие към системата, трупано през годините, доведе до този резултат"И кой е виновен за това недоверие, ние народа или политическите шайки, които са едно и също само със сменен цвят. Ако още веднъж само някой се осмели да обиди народа или да го изкара виновен за политическите грешки ще има не само маскогорене...
9
9
 
8
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
До АнонименТи остави, че му е боядисана косата, той и ракия не опитва. Люти му. Тва никакъв мъж не е
8
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вменявайте вина на хората!Всички, които познавам спазват мерките!Вие сте виновни, че проспахте 9 месеца и нищо не подготвихте!Умряло е здравеопазването!А вие лапахте и лапате пари!!!
7
7
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ангелов, айде по кротко, а ? К'ви мерки, к'во здравеопазване,к'ви 5 лв ? Иначе, евала че го натиснахте баце най накрая да предприеме нек'ви мерки, които без КПП'та и масово тестване не са много ефективни. Освен това до 20 декември нищо не е. И не, курортите и границите не трябва да се отварят. Тъкмо планината ще бъде нормална тази зима. Който иска да спортува като панти или строи скокове. На палатка.
6
1
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 3 години
И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА ИЗПРАТИТЕ ЗА НАКАЗАНИЕ ВСИЧКИ АНТИ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА ДА ОБСЛУЖВАТ БОЛНИТЕ, ДА ПОЕМАТ И ТЕ ТЕЖЕСТТА НА МНЕДОСТАТЪЧНИТЕ МЕДИЦИ!
5
10
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Това е резултата от вашата неакърност и корумпираност предатели !Белене за герб!

Спонсорирани публикации