Сестра на първа линия получи 193 лева. МЗ с проверка защо

Още в понеделник всички сестри ще получават обещаните 1000 лв.
29 ное 2020 20:37, Красимир Ангелов
39

Административни неуредици са причина сестрите в Ковид отделението на болницата в Поморие да не получат обещаните от правителството 1000 лева.

Те обаче ще вземат бонусите си за работа на първа линия още в понеделник, обещаха от Министерството на здравеопазването, след като направиха спешна проверка защо сестра на първа линия е получила 193 лв. за работа в Ковид сектора.

Още по темата
В Ковид отделението в поморийската болница има 15 легла, в момента те са пълни. За дежурство за ковид болните се грижи една сестра и санитар и евентуално доброволец. Точно тази една сестра, която дава дежурство в Ковид отделението, показа фиш с 193 лева за работа на първа линия.

Днес от Министерството на здравеопазването извършиха проверка, обещаха още в понеделник медицинските сестри в поморийската болница ще получат 1000 лв.

Старшата сестра на болницата в Поморие Христина Стефанова веднага след отпуск - влиза в Ковид отделението и работи там денонощно седмица. Грижите за болните от коронавурс са оценени на 193 лв.

От здравното министерство обясниха, че парите са се забавили, защото болницата в Поморие се е включила на по-късен етап в битката с Ковид.

"Ако някъде има административно забавяне, ние се извиняваме на всеки един специалист, лекар, медицинска сестра", каза зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Над 20 000 човека на първа линия, по решение на ръководителите на лечебните заведения, са получили тези средства.

"Разпореждането на премиера беше ясно и категорично, че в понеделник последните пари, които трябва да се платят за Ковид, ще бъдат по сметката на МБАЛ-Поморие", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

А Христина ще продължи да дава дежурство в Ковид отделението, където персоналът е крайно недостатъчен.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Гамен 34 И като отиде в НОИ да пита, какво ще се промени ?Ще му отговорят достойно и до тук.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министъра нали твърдеше че всички получават по 1000лв.ко става сега ?)то и то 3000 лв за санитар бря ,цирк нали не мислите че ще им платят пачките !!
31
0
 
8
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
До ТатулКогато си под карантина - ти си болен. Следователно трябва да си в болничен и да получиш 80% от възнаграждението си. Отивай в НОИ и ги питай що си получил 110 лв. при положение че си бил в болнични. Търси си парите и правата.
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От бегъл прочит на коментарите, излиза че повечето са в сивия сектор (явно на троловете се плаща на ръка). Тази сестра е работила седмица преди преди първия фиш. Това означава, че от 20-21 работни дни, се заплащат 5. Нека си покаже фиша за пълен месец и тогава заплатата и ще е 197х4.
29
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам на герберастките поддръжници във форума...които се нахвърлят върху една медицинска сестра получаваща 200лв заплата и зашитават една лъжлива и крадлива мутра.Този народ не заслужава нищо добро.
28
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.Някой учуден?Не вярвам на една дума казана от герб и специално от мутрата.Този е патологичен лъжец.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава ,която купува лекарите си да лекуват не е държава.
26
1
 
27
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Чета коментарите долу за грешката и питам написалите ги...А как не се объркаха да и дадат една две хилядарки отгоре на жената? Айде стига глупости. Бях 10 дена карантина заради ковид. Парите по болничния лист които ми преведоха бяха 110 лв. Пишеше Помощи за ковид, като основание. 30 години внасям осигуровки. Е това нормално ли е. Или пак са се объркали?
25
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може хем шкафчетата пълни, хем достойни заплати за хората!Не може!
24
23
 
2
 
! Отговори
Минималната 600лв преди 3 години
Работна заплата,а тя взела двеста!Колко ли е работила?Хайде стига номера!Да покаже фиш от по предния цял работен месец!
23
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А като мине пандемията сестрата пак ли ще получавам 193 лв? И ако да, защо?
22
5
 
33
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
И тази медицинска сестра, която работи по 8-10 часа на ден, от януари месец отново ще получава 193 лв.! И през февруари! И така, докато не напусне България!СЪД И ЗАТВОР за крадливата, некадърна ГЕРБерска мафия!
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червеногушите веднага надигнаха човчици и записукаха в хор срещу държавата.Обаче жената си е продължила работа.Явно нещата са уредени своевременно.
20
1
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
,,Крайно време е,,Я пак?За какво е време?Да прелапате парите на здравната каса.Я кажи кой ограби пенсионния фонд.Много удобно.Хората ще внасят осигуровки.Парите - в бюджета.А докато на лекарите е забранено да протестират, ще се изправят двама бабикянци на площада и ще си ,,извоюват,, тия пари да се похарчат за нещо друго.Откъде накъде .Не стига дето медиците си рискуват живота сега, разни шмекери искат да докопат парите за здраве.Сега трябва да се развиват и доброволните фондове
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка счетоводна грешка ли ще коментираме.Старша сестра с 200 лв месечно възнаграждение си е грешка, която е коригирана явно.Не изключвам някой да си фабрикува новини вече.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам всеки работещ да пусне по един есемес, на цена три лева и така да се съберат пари за нов джип на боко. Модерен, бърз, сигурен, с най-висок клас бронировка и климатизация,да не се спира от нищо. А партньора му по бридж, ще осигури безплатно гориво от извора за две години. Така ще може да обикаля като пощурял и раздава пари през прозореца. На тоз сто милиона, на оня двеста, кой колкото му трябват.
17
5
 
2
 
! Отговори
дамн преди 3 години
а брата на втора, колко поучи?
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвайте и гласувайте за Бойко той обещава и не дава!!! смъртна присъда за всички гербери!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
чакам преди 3 години
има много хора за панделата,демек,кауша,зандана,зад решетките,тюрмата,но след изборите
14
2
 
5
 
! Отговори
Az преди 3 години
За магистралите на наште хора без конкурси, за сестрите дето пускат хартия на изборите за гроп и бекапе ***!