"Българската Коледа" с 18-то издание, да помогнем!

Кампанията ще подкрепи деца с хронични заболявания
26
"Българската Коледа" с 18-то издание, да помогнем!
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев даде началото на 18-то издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда под негов патронаж.

Години наред "Българската Коледа" допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността. С подкрепата на цялото ни общество, с усилията на лекарите и със своята прозрачност и ефективност, благородната инициатива се превърна в институция, която се ползва с огромна обществена подкрепа, каза Радев в Специализираната болница за активно лечение на детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София, където обяви началото на инициативата. 

Държавният глава подчерта, че именно в най-тежки моменти значението на солидарността нараства и призова да не забравяме нуждаещите се от подкрепа деца. "Убеден съм, че можем да подадем ръка на децата, за които нуждата от медицинска грижа е неразделна част от техния живот", посочи президентът.

По думите на Румен Радев точно тази година е дала достатъчно поводи да разберем колко е важно да бъдем силни заедно в солидарността и отговорността си, да ценим още повече благородния труд на лекарите, да помагаме на най-уязвимите, да не губим надежда за бъдещето. Именно това са и ценностите, около които "Българската Коледа" обединява българите през последните седемнадесет години.

Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година е под наслов "Заедно за децата с хронични заболявания - да превърнем надеждата в реалност". Президентът посочи, че новото издание на инициативата започва с надеждата за повече спасени деца, върнати детски усмивки и спокойни български семейства.

Основната цел на "Българската Коледа" кампания 2020/2021 е да подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат съвременни методи на лечение.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи седемнадесетото издание на "Българската Коледа", което започна на 1 декември 2019 година и приключи на 30 ноември 2020 г., разполага с бюджет от 2 460 000 лв.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива успя да подпомогне 500 деца със сумата от 894 602 лв. Общо 408 от тях са получили средства за рехабилитация; 76 деца са подпомогнати за осъществяване на скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 16 деца с неврологични заболявания са дарени средства за медицински изделия и помощни средства.

"Българската Коледа" дари на 15 лечебни заведения от цялата страна модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на обща стойност 1 409 033 лв. Апаратура получиха университетски и многопрофилни лечебни заведения във Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Златоград, София, Гълъбово.

Президентът разговаря с лекарите от СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев" - единствената в страната самостоятелна специализирана детска болница, в която се лекуват деца от цялата страна. Лечебното заведение вече седемнадесет години получава медицинска апаратура от най-ново поколение за клиниките по неонатология, гастроентерология, нефрология, неврология. А тази година и клиниката по ревматология, кардиология и хематология получи дарение от "Българската Коледа" - цифрова ехографска система за ултразвукова диагностика на деца.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
До Чебурашка

И как омърсява Шипка?А,да,дразнещо за такива като теб е това,че там са загинали български и руски войни.Е,това е положението,свиквай,такава е историята.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А що се сещате за тия неща само по Коледа?
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да побликуват Публичен отчет на раздадените пари !
Имена ,процедури и тн Подробно !
и без частни болници и тн средства за източване
Че като ги разровят ,може и да се разсмърди
Хора ,дарявайте само Директно на нуждаещ се !
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 месец
До март месец ще са ги избили по улиците гладни и безработни хора. Тиквата ще е първият линчуван премиер. Толкова си може пожарникар и бивша мутра от СИК
22
4
 
3
 
! Отговори
анономен преди 1 месец
До 20 Алкохолик

Пийвай си пич и не се коси. Март месец ГЕРБ пак ще направят правителство. Седи споко и си гледай кефа
21
2
 
5
 
! Отговори
анономен преди 1 месец
Тоя да се качва на самолета и да бяга.

Смешен, на моменти жалък, надничащ зад полата на жена си. ;)))))))))))))))))))
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 месец
Чеборашке той поне се показа на тези дни, а работодателя ти Тиквата се скри на всички от народната любов. Скоро ще останеш безработен долен трол такъв
19
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
Това злобно и отмъстително същество, обсебено ог маниакалната идея да се докопа до властта омърсява и осквернява всичко до, което се докосне. И Денят на Апостола, и Шипка и Съединението и Денят на Независимостта и Българската Коледа.
18
4
 
6
 
! Отговори
Дарител преди 1 месец
Ха,ха ! Фигурантът обещал да дари вирус на всички български деца !! Този наглец трябва да бъде въдворен в Карлуково !
17
3
 
4
 
! Отговори
Помоооооощ ! преди 1 месец
Какво прави нулевият пациент по тези сбирки ??? Какво се е изтъпанил Фигуранта и какво срича на такива места ?? Кой го пуска да се разхожда свободно ? Тоя ръб е луд за връзване !!! Спасете България от това нищожество !!!
16
4
 
5
 
! Отговори
анономен преди 1 месец
Един лев няма да дам за каузата заради тоя послушко.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Българското чекмедже?
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев не им дава да крадат, яд ги е..
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живота ни в паралелни светове с тези на политическата ни класа, е дълбоко заболяване. В нашия свят има оставени пред болница пациенти - като чували с отпадъци, които умират. В света на правоимащите. Там при нужда те тестват без пари, защото си важен, твоят живот е по-специаленен, при нужда линейката идва веднага и те откарва във Военна болница. В техния НАС ни няма. В техния за Коледа ще се разменят тлъсти подаръци, защото за тях това е духът на Коледа, а в нашия ще събираме "Капачки за бъдеще”
12
3
 
4
 
! Отговори
Теквун преди 1 месец
Я ша дам кюлчета...
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господин Президент браво на вас за добрата работа.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската Ковида
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МУТРИ ПРОТИВ БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА, РАДЕВ НЕ ИМ ДАВА ДА ОТКРАДНАТ ДОРИ 1 ЛЕВ.
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Защо си толкова ***? Това е благотворителна кампания не просене.. ПРОСЕНЕ Е ТОВА НА БОЙКО БОРИСОВ
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срамно е държава от ЕС за 18-та година да проси помощи за лечение на собствените си деца и апаратура! Даже унизително, на ниво Африка сме, а поредният президент е патрон.