На студентския празник днес: Засилени проверки дали се спазват мерките

Глобите за нарушения до 1000 лв. за участниците и до 2000 лв. за собствениците на обекти
Обновена: 8 дек 2020 07:44 | 8 дек 2020 07:40, Елка Василева
42
На студентския празник днес: Засилени проверки дали се спазват мерките
Снимка: bTV

8 декември по традиция е празникът на българските студенти. Студентският празник се чества от 1903 г., когато се е отбелязвал 15-годишният юбилей на Софийския университет.

Тази година обаче това се случва в условията на пандемия и ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19, припомня bTV. Как ще празнуват студентите на 8 декември при новите мерки срещу COVID-19?

Разрешено е събиране на най-много 15 души. Ресторантите са затворени, включително и в хотелите, къщите за гости и хижите.

Засилени проверки ще има в София и страната за спазването на мерките.

Полицията ще проверява за нерегламентирани събирания. Акцията започна още вчера в местата, където студентите традиционно се събират за 8 декември.

Проверени са над 70 хотела и къщи за гости в Копривщица, Самоков и Боровец. На собствениците и управителите са връчени предписания да спазват правилата.

Проверките ще продължат до 9 декември. Властите предупреждават, че ако има масови събирания ще се налагат санкции. Глобите са от 300 до 1000 лв. за участниците и от 500 до 2000 лв. за собствениците на обекти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Значи убиваме Имир (метафората е неточна) - убихте социалната държава - и после к'во 20 години - пладнешки обир, рекет, изнудване, убийства, шантаж, заплахи, заграбване на огромни части от държавата, буквално фалиране на държавните сектори от образование до транспорт и после(тия гадни комунисти)(Тодор Живков е престъпник!)(Тая държава ще се оправи когато умре и последният комунист) - оправдания за още по-големи престъпления. Живков ако е бил престъпник - вие сте изнасилвачи и убийци рецидивисти!
36
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Ако социалистическия режим на Тодор Живков е бил престъпен и тия всичките дето са градили тая държава 45 години са престъпници и Живков престъпник и Павел Матев престъпник тия к'ви са бе? Пришълци от друга планета направо ..... Ушев що приказваш глупости ....
35
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Скоро време очаквайте цените на недвижимостите да падат като велосипедист по планинска пътека и пак няма да има кой да ги купи. И пак няма да могат да си върнат и малка част от инвенстициите и няма да могат да ги изперат. Викам да ни ги подарите а? Виж к'ва хубава дума. Одържавяване.
34
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
А няма кой да ги купи - защото средната класа я няма, тя е много малък процент. Държавните сектори са източвани две десетилетия поради което средната интелигенция е почти задушена. Малкият и средният бизнес тепърва трябва да се формират след 20 години рекет. И накратко имаме много богати дето не знаят как да си харчат парите и много бедни дето едвам оцеляват. Е това се е случвало и преди: В Куба, Аржентина и още десетина места - навсякъде, където е вилнял Джак. Но тук е особено жестоко Саксиджак
33
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Накратко нали аз съм наблюдателен човек - във всеки български град е пълно с новопостроени кооперации, които обаче са пустеещи, най-много по един два апартамента да са купени или малко повече. Проблемът, който се е получил е много интересен има двойно повече жилища отколкото има хора, обаче никой няма пари да ги купи, защото не искат да влизат в ипотечни кредити, които ептен да ги разорят в тая ситуация. И буквално новото пустее, старото бъка от живот. А всичко това е построено с мръсни пари!
32
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Всичко идва тук със закъснение хора. Както големият балон на недвижими имоти свързани с ипотечни кредите се спука някъде към 2005, 2006 и имаше голямото прецакване. Същия тоя балон ще се спука тук, защото всичките тези недвижимости построени с пари от всякъде с обещанието за просперираща туристическа дестинация няма кой да ги купи, особено след тоя вирус. Обаче с малкото нерекетирани пари от Сакскобургите някой от лошите момчета си имат такива недвижимости по разни наскоро формирани туристически
31
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Още от деведесетте години беше наложена практиката на реката. Плати си иначе ГДБОП получават анонимен сигнал. И всеки плаща на някой! И накрая всъщност се оказва, че всички тези хора плащат на един и същи род. По някакъв буквално Рембрадски начин тия пари се оказват в сметките на Сакскобургите - експерти по шантаж, изнудване и рекет. Прибирайте ги всичките господин Премиер - даже лошите момчета със сигурност ще ви съдействат срещу злите момчета.
30
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Гарантирам ви, че Симеон 2 Сакскобурготски е с акъла си, парите не ги е проиграл в казината на Монте Карло и Монако, а са в някой hedge фонд с попечителство по 50 милиона на всеки внук и внучка. Всички мутри и мафия са плащали рекет, а техните пари са в синовете му в некой много тропически банкови сметки и тия пари са обърнати голяма част от тях в недвижимости. Парите дигнати от образованието са за внученцата му. ***!
29
1
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Абе хора Симеон 2 се прави на откачен бе човек, даже си е извадил необходимата документация да се измъкне от грабежа дето е направил и да се измъкне от съда. Има два изхода - съда не зачита тия документи и го влачим по съдилища 10 години и за това време неговите хора ще продължават да ни тровят живота или да му теглим куршума, ножа, меча, въжето - аз съм за второто решение. Изпраща недвусмислено послание не сте ли съгласни? Ще праиш на луди цял свят - the father of understanding. Да ти го набия!
28
1
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Обичате ли интерактивни форми на изкуства господин Премиер. Ей тия Близард ей! The mad king Leoric ... Ще сложа чертата - това е машина господин Премиер, машина от логика и разум с една цел - да осигури рода си за следващите 100, 200 и така нататък години и за да го направи - ни разиграваше всички до един. Не можем да го оставим да умре от естествена смърт, не можем да го оставим да се самоубие - правилното решение е че всяка рационална обществена система ще убие този ***. Трябва да убиете!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо такова ще е - тези големи купонджии ще се съберат повечко сега, после за празниците при мама и тати за папане, и на Ивановден мама и тати в болница.
26
0
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Предайте на Сакскобурга, че измъквателния му план с жълтата книжка и че е невменяем не важат. Да се отменят медицинските постановления за невменяемост и ментално заболяване. Няма луд човек Симеоне дето да е оставил на синовете си по 100 милиона и да препират парите на мафията, като я рекетират и по 50 милиона на всеки внук и внучка. Мислим за бъдещето. Заври си жълтата книжка отзад бе ***. Кой доктор го е издал това, я в усмирителната и го натъпчете с лекарства до зеленчуково състояние!
25
1
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Идеята е била: I help you, you help me. Което означава, че са помогнали на Симеон 2 за да си осигурят договори и обществени поръчки включително сделка на два три милиарда и самолетченца. Кажете на американския посланник, че тая история ще се развони и ще се разхвърчат *** по целия свят ако не престанат веднага. Augiamus Igitur .... Имаме преждевременно мъртви 1,2 милиона цивилни, десетгодишен грабеж на образованието и затъпяване умишлено на цял народ и държава с 52 функционална неграмотност.
24
1
 
0
 
! Отговори
Jack of all trades преди 3 години
Симо не е могъл да направи цялата тая работа без Джак - като Джак е метафора за много неща има такъв израз в английският език Джак го бива за всичко, Майстор Тричко знае всичко. Джак е ония умник с ракетите стингър и афганистанските муджахидини и хлапетата на 14 години свалящи хеликоптери за по 25 милиона. Джак в случая е работил административно и легализиращо. Симо е умен, но не чак толкова умен. По 50 милиона за всеки внук или внучка. Някой обаче му е помогнал. Откажи договора за Ф16
23
2
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ССКогато думата завършва на "й", множественото число се образува с "и" !!!Пример - полицаЙ - полицаИ !!!Урокът е безплатен, ама много мразя неграмотници да дават акъли !!!То и затова сме зле !!!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБе, простотия до шия. Идва мякащото ceляндурче от Ямбол да учи в УНСС. Задължително мама и тати му купили 15-годишно BMW E60 на цената на една нормална заплата в София. Фука се как живее НА София и колко е яко. Няма идея какво учи, ама било модерно икономика. Нищо не разбира, завърши с преписване, после лошата държава му пречела. Отиде в Англия да работи, тука не ставало. За друго, освен да чисти тоалетни и да мъкне торби с цимент, не го взимат- не знае език, не може връзките да си върже.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказва се, че заведенията в центъра на София работят тайно зад завеси има посетители. Та там ли ще контролират. А искат и помощи от държавата. И ще им дадат.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости ние сме на Банско от вчера, даже едвам намерихме свободни места за резервация, като ги попитахме дали се очакват проблеми да не ни развалят празника ни казаха, че това при тях няма как да се случи .
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БГ по отношение на образованието се говори само за 8ми декемви и има ли къде бъдещите лауреати да се напият. За тва сме дъно на всичко.
18
1
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Каква е истината:Да не са по хотелите,ами още по-нагъсто и контактни в Къща за гости.Проверките ,ще са както всичко до сега Пунта-Мара.Тоест за да отбием номера.Що да си дават зор и да са ядосват,кат тече заплатата.На практика да са затворени магазините ,все тая.Говорили сме и по тая тема.От цялата работа,дано поне от тоя празник към юли-август дано има бум на ражданията на българчета.Честит празник ,Колеги.