Медиците в Бургас в колебание дали да се ваксинират

Започна изготвянето на списъците с желаещи
18

В болниците в Бургас започна изготвянето на списъците с медици, които искат да се ваксинират. В Комплексния онкологичен център, където беше открит и Ковид сектор, казват, че срокът за предаването на списъците е твърде кратък, а персоналът все още се колебае.

Още по темата
Веднага след като е получила указанията от ръководството на болницата, старшата сестра на отделението по лъчетерапия е започнала да подготвя списъка с медиците, които искат да се ваксинират срещу Ковд-19 доброволно.

"В момента хората, които са тук на работа, се двоумят. Все още няма желаещи на 100%, но така или иначе контактуваме с всички, трябва да кажат хората кой ще го прави и кой - няма", каза ст. сестра в Отделението по лъчелечение при "КОЦ-Бургас" Гергана Димитрова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Една голяма част от тях са изкарали вируса. В момента се колебаят дали да си изследват антителата или да се ваксинират, но без да си изследват антителата. Кратък е срокът, който се даде, трябваше тези неща предварително да се уточнят", коментира началникът на Отделението по лъчелечение д-р Петко Петков.

В отделението на д-р Петя Тусчиева също има колебание сред медиците дали да се ваксинират.

"Мненията са 50/50. Прави ми впечатление, че по-младите кадри, като че ли са по-скептични към ваксинирането, докато хората над 50-годишна възраст - категорично ще се ваксинират, но младите имат въпроси", каза лекарят по нуклеарна медицина д-р Петя Тусчиева.

Онкохирургът Николай Киселков е един от шестте лекари, които дават дежурства в откритото Ковид отделение в Комплексния онкологичен център. Вече е взел решение - ще се ваксинира.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Може персонала да работи в Бургас, но те са от Триъгълника:Перник, Радомир, Дупница!
17
1
 
2
 
! Отговори
К. К. преди 3 години
Глупав г. .з глава затрива...
16
5
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
И що така ?! Обиждат вносителя !!!
15
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да им се спре плащането 1000 лева за първа линия на всички лекари.Те не искат да свършва пандемията. Затова започват да нападат ваксината, да плашат населението, че не била изпитана.Простият лекар трябва само да прочете листовката, доколкото я разбере - "кратката характеристика", - да изпише и да накара сестрата да я бие.Толкова. Повече не могат.Край на парите, на ръкоплясканията и геройствата. Науката дойде и закри панаира на лекарите и сестрите.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До. 13. Свински грип, грешка
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой ще ги пита искат ли? Който не е ваксиниран, ще остане без работа, няма да пътува никъде, ще бъде черна овца и неблагонадежден. Готвят ни бъдеще по Оруел. Мечтата на господарите и лидерите. Светът ще се превърне в затвор за хората. Борбата с Ковид кризата е политически инструмент, не медицински. Все повече хората разбират. Преди 2 г. Имаше толкова жертви на съветския грип. Някой да алармираше за това???
12
4
 
13
 
! Отговори
N преди 3 години
Глупости на търкалета,от 47 доктора само двама са се записали за ваксина,и не са над 50,в една университетска болница това
11
5
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Единствената ваксина,която признавам е срещу тетанус.
10
5
 
4
 
! Отговори
Но пък преди 3 години
До Анонимен 3Но пък минахме Китай и Япония по смъртни случаи - като едната е със стотици пъти, а другата с десетки пъти по-голямо население! Реално смъртността е около 3.3 процента от заразените, което е доста голям процент, защото ако го смятаме в промили както правилно се отчита прираста на населението това са 33 промила
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа,никакво колебание!Защото колебанието трябваше да го проявите преди една година,а с мълчанието си,нагаждането си я докарахме до иглата напълно с ваша помощ и подкрепа!И.........опря яйцето до......
8
5
 
11
 
! Отговори
И аз преди 3 години
И аз няма да се ваксинирам, защото нямам доверие на ваксините които са измислили, но от друга страна това значи, че не може да става и дума за колективен имунитет, от което пък следва че ще влезем в перманентен Lockdown и правителството ще обвини населението, че не се ваксинира!
7
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи има надежда все пак. Младите са по информирани и по трудно се доверяват.А старите поколения са свикнали да правят всичко под строй. Каквото нареди бащицата.
6
42
 
5
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Отказът от ваксинация трябва да се криминализира! Отказваш ваксина-влизаш в затвора!
5
5
 
23
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Всеки лекар който не си е получил дипломата срещу няколко прасета и дамаджани вино, дори да не е бил отличник - знае че що годе безопасна и работеща ваксина няма как да се разработи за година! За това са скептични.А защо младите са по склонни - може би заради прасетата и виното...
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разговор между 2 мишки:- Ще си биеш ли ваксина?- Да не си луда? Те опитите върху хора още не са приключили
3
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, до момента цифрите сочат, че от всички с ковид, десетина процента се влошават. От тези влошилите се, около седем процента имат нужда от болнично лечение. От тях, около два три процента са на апаратна вентилация, и чак от тези почваме да броим труповете, както каза генерала с мундирите. Реално смъртността е много ниска, но ковид психарите цапат кълките ежеминутно.
2
6
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Ваксините са био-оръжие за скопявяне бе не разбрахтели за какво е цялото мероприятие!Елита отдавна заявява че сме прекалено много и света няма нужда от толкова хора ,от дълго вртем това е плана !Ще ни занулят чрез геноцид!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бати Боко каза че ще се боцне! Ама той не е доктор, не е учил 6 години и специализирал още 4. Той е "доктор на Пожарникарските науки" и и много ги разбира тия работи!