Почина бившият директор на Народния театър проф. Васил Стефанов

Той ръководеше театъра в едни от най-тежките години
Обновена: 14 дек 2020 14:57 | 14 дек 2020 14:57, Камелия Цветанова
4
Почина бившият директор на Народния театър  проф. Васил Стефанов
Снимка: Народния театър

Почина проф. Васил Стефанов – дългогодишен директор на Народния театър - проникновен и задълбочен театрален историк, теоретик и критик, интелектуалец от висока класа. Съобщението за смъртта на проф. Стефанов е на сайта на Народния театър "Иван Вазов".

"Показателно и дълбоко вярно е заглавието на една от книгите му – "Народният театър като съдба", защото проф. Стефанов наистина превърна работата си в Народния театър в своя съдба, пишат още от театъра.

Като директор в едни от най-трудните и сложни години – от 1990 до 1999 г. и от 2003 до 2008 г., проф. Стефанов отстояваше и утвърждаваше високите критерии на истинския, жив и необходим театър. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Вещо лице преди 2 години
Това е човекът, който тотално разби трупата на Народния театър! Обяви с пълен глас, че преди него в този театър не е имало нито свестни директори, нито свестни режисьори, нито свестни актьори. Историята на водещия български театър почва от него!!! (за сведение на тез, които не знаят!).
4
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ха, ха, ха.... Бил "изтънчен интелектуалец"?! Може ли "изтънчен интелектуалец" да живее след смъртта на съпругата си, с една толкова *** и проста жена Снежана Йотова. Хем проста, хем простачка. Малокултурна, без образование! Дали е прочела една книга в живота си? Дали е ходила изобщо в театър преди да се лепне за него? Ще кажете, че това е личен живот. Да. Но, точно личният живот е огледало на една личност. Особено с големи претенции като Стефанов!
3
0
 
5
 
! Отговори
Михаил преди 3 години
До АнонименЛицемерен, *** на много министри, хитър, гъвкав, много прагматичен, зъл, злобен, отмъстителен, злопаметен - така ще запомним въпросния"професор"!
2
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какъв е агентурният му псевдоним?
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя изгони от Народния театър големите български артисти. ....