Ресторантьорите с огромни загуби заради отменени резервации

Хотелиери искат да организират програма поне за гостите си
Обновена: 19 дек 2020 22:42 | 19 дек 2020 22:32, Анисия Иванова
110

Отменени резервации за новогодишните празници и огромни загуби в един от най-важните месеци за ресторантьори и хотелиери. След като остават затворени до 31 януари, от бранша са принудени да развалят направената организация. А хотелиери настояват да могат да организират програма поне за гостите си.

Сашо е управител на ресторант. Разчитал е изцяло на работата по празниците, за да компенсира загубите от предишното затваряне.

"И така си казвах, че ако есента не е добре, поне дето се казва - ден година храни, поне декември ще стане така да се компенсират загубите, които претърпяхме през септември, октомври и ноември", коментира той.

Празничната му програма и менюта вече са били изготвени, имал е резервации още от лятото.

"Аз изчаквах да дойде декември месец и тогава вече да почна да се обаждам на клиенти, но на място всеки един започна да отказва. Като засега са останали само едни 6 човека, които чакат евентуално, ако на Нова година нещо стане да дойдат да празнуват при нас", разясни управителят.

На други места въобще не са правили организация заради големите неясноти около възможностите им за работа.

"Аз с голяма част от моите колеги хотелиери и ресторантьори контактувам, които се отказаха да празнуват Нова година, защото организацията на едно такова тържество като новогодишната нощ е изключително трудно, тежко и скъпо", казва Павлин Косев.

Според бранша загубите ще са огромни. Хотелиерите апелират и за възможността да могат да организират програма поне за гостите, които така или иначе могат да посещават ресторантите до 22:00 часа.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
айде преди 3 години
Айде, моля ви се, недейте така злорадо, ще отмине епидемията, има вече и ваксини. Ще дойде пролетта, лятото, ще поискаме да отидем някъде за 2-3 дни. Ако ги няма евтините хотелчета по морето и планината, къде да отидем? В накой хотел, където за 3 дни ще ни поискат 3 000 лв.? Дано да оцелеят хората, та да има къде да отпочинеш някой ден за прилични пари!
42
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
като не знаеш кой е Ризов -мъжа на Цветанка не се изказвай , големите пари са от него,той е в играта още от преди 1990г.
41
1
 
1
 
! Отговори
туризъм преди 3 години
Туристическият бранш има своето място в икономиката и внася в републиканския бюджет добри пари. Данъци, такси, ако ги плаща почтено, разбира се, внася милиарди. Ето затова поискаха да им помогнат да оцелеят, за да има приходи в бюджета, не защото са им много симпатични. Е, вирусът победи!
40
3
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
До юдо-масонския план еНе знам дали е по план, но е факт! Дребният и среден бизнес е ЧАО! Жалко, защото туристическият бизнес като такъв дава доста пари в бюджета - националния, както и в общините добри пари влизат от хотелите. Предполагам, това беше и идеята да им се помогне. Например на Австрия около 200 млрд. евро приходи в националния бюджет е от туризъм, а БВП на Австрия е около 450 млрд. За токива приходи от туризам става въпрос.
39
7
 
1
 
! Отговори
чета преди 3 години
Четох за сина на Цв. Ризова, че е почивал в най-скъпите курорти в Европа, летни и зимни, с главозамайващи цени. Да е живо и здраво момчето, не броя парите на майка му - тя си ги изработва, по 5 дни в седмицата е на екран. Нито е лесно, нито е забавно, а е огромен труд по подготовка на предаване и провеждане на разговорите с гостите. Цветанка Ризова вече е марка. Ами ще финансира почивките на детето си!
38
3
 
4
 
! Отговори
юдо-масонския план е преди 3 години
да се разори дребния и среден бизнец чрез исмислената пандемияза да могат евреиските банки и корпораций да изкупят всичко евтинона гоимите няма да се посзолява да имат собственост при новия юдо-масонски световен редтова е целия смисъл на тази измислн пандемия
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте малко. Какво значи че са със загуби заради отменени резервации? Загуби ще са, ако са яли и пили хората и не са си платили сметката - тогава е на загуба. А това че е нямало хора, нито е готвил нито нищо. Не е хабил продукти. Всичко си седи. Така че загуби не виждам аз а едно голямо реване и хленчене само и само да измъкнат некви пари от държавата. Е няма пари.
36
1
 
9
 
! Отговори
масово преди 3 години
Така ще е и с хотелите у нас явно - едни ще фалират, малкото, които ще оцелеят, ще предлагат свръхскъпа услуга занапред, достъпна за малко хора. Вероятно следващата нова година повечето ще сме си у дома отново, защото в оцелелите хотели програмата, храната и забавленията просто ще са недостъпни като цена! При социализма у нас само партийните велможи и техните протежета можеха да отидат на хотел лятото и зимата.
35
1
 
8
 
! Отговори
масово преди 3 години
Беше на мода да се ходи по заведения и хотели, един вид масово, ако не си бил на хотел по празниците или в Гърция лятото, значи си "по-долу". Снимки по фейсбук, хвалене и др. такива. Това отминава, като всяка мода. Хотелите и курортите - само за най-богатите и платежоспособните, от тук нататък, както е било преди много време. И наистина, ако ще е ходене на море в Гърция, но с пълен багажник с месо и домати и с газовия котлон, миене на чинии, това каква почивка е!
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте ли снощи по Нова. Коледно меню-една паница боб и няколко пълнени чушки с ориз 75лв.нямам думи.
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък се чудя на направилите резервация колко мозък имат да резервират при положение, че всички виждаме какво е по цял свят.
32
1
 
23
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Ние в заводите си работим. Има няколко отсъстващи, но завода не спира. Постоянно дезинфекцират, но пък заплатите си вървят. Тези с ресторантите вместо да лъжат и мамят с менте пиене, когато перяха откраднатите пари, да бяха инвестирали във фабрики, не в кръчми. Затова сега ще мълчат. Сами са избрали кръчмите. Те и да фалират не е страшно!
31
0
 
26
 
! Отговори
Humann преди 3 години
Когато говориха "отивайте си в Гърция" бяха много устати. Да продават джиповете, да зарязват любовниците и бизнеса им ще оцелее, в противен случай да го закриват. Га се освинваха и даваха мижави заплати не ревяха.
30
1
 
34
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Уау! Видяхте ли менюто? За 37лв 50 грама ракия и всичко друго баберек. И пича носи златен синджир и часовник Ролекс. И аз така съм гладен, искам държавата да ми даде някой лев да си имам да си харча настрани от моите ....хахахахахахаха
29
0
 
34
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Ден година храни"....Хахахахаха, егати житейската максима брат :))))
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирайте ГЕРП!Не протестирайте!Оставка, съд и затвор!
27
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ме е кеф за местата които имаха фейс контрол или посрещач и се правеха че пускат само с резервации. Да фалират, много се кефя..
26
1
 
36
 
! Отговори
До ресторантьорите преди 3 години
Ами ще имате загуби и януари и февруари и Великден и май........ Докато не се ваксинира поне 60% от населението така че свиквайтеТака или иначе вече имате кяр от пандемията намалиха данъка на 9 % уж до края на 2021година но със сигурност после ще плачете да остане за винзи се страхувам че ще останат кръчмите завинаги с 9 %данък докато учебниците, храната, лекарствата са на 20%.
25
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"и тия хора семейства хранят.."За това трябва да се научат , че кръчмата не може да бъде единственият начин да изкарат пари за да се прехранват.
24
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В главите на тези са само парите, които ще загубят,но не и живота или здравето на хората. Защо ли не съм изненадан.