Без запор върху пенсиите до 650 лв. от следващата година

Причината е промяната в размера на минималната работна заплата
10
Без запор върху пенсиите до 650 лв. от следващата година
Снимка: Dnes.bg, архив

Пенсиите в размер до 650 лв. няма да бъдат запорирани от 1 януари 2021 г. Причината е промяната в размера на минималната работна заплата от 610 на 650 лева, съобщиха от Националния осигурителен институт.

Съгласно установеното в Гражданския процесуален кодекс и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, принудителното изпълнение може да бъде насочено само върху пенсии с месечен размер над минималната работна заплата, тоест от пенсиите под този размер не могат да се правят удръжки. Размерите на удръжките от пенсиите, за които е допустимо налагането им, също се определят в зависимост от размера на минималната работна заплата за страната. Посочените ограничения не се прилагат за задължения за издръжка.

Пенсионерите, попадащи в тази група, ще получат пенсиите си след 7.01.2021 г. в зависимост от начина на изплащането им - с пенсионен запис, ако се изплащат чрез пощенска станция, или с допълнителен превод по личната платежна сметка, ако се изплащат чрез банка/доставчик на платежни услуги.

Изплащането на пенсиите за месец януари 2021 г. е в определения съгласно Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж времеви период - ще започне на 7 януари (четвъртък) и ще приключи на 20 януари (сряда).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: заплатапенсиязапор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сега ще видите къде са парите от втория пенсионен стълб, и как по-точно директорите вземат по 42 000 лева заплати на месец! Как се правят тиймбилдинги за по 30000 лева на вечер! Как се вземат комисионни от брокери! Как се харчат пари под масата за прехвърляне на партиди!И накрая, пари няма, няма да има и т.н.Който е успял да се прехвърли в НОИ добре, който не е да го свърши, докато не са забранили и това!
4
4
 
5
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Първото което трябва да се направи е затвор за Бойко Тиквара и конфискация на чекмеджета,сметки,имоти и т.н.България трябва да се прочисти от към главата.Тоест да се започне с тиквата.Това е.
3
1
 
4
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До Анонимен 4Ами кой взима - ватмани, миньори (ако доживеят пенсия), военни и служители на Ем Ве То.Иначе казано за 80 и повече процента от лошия матрЯл запора си остава.Абе важното е, да се пускат добри новини.А междувременно зелената зона НА Софията освен, че се разширява, вече важи и за Събота.Аз не знам Фандъчето що не я направи денонощна, че и оттам бая аванта минаваме - направо си е незает отрасъл.Трябва да се плаща бе братче, как иначе да градим държава?!?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой взема пенсия над 650 лв. Тия съвсем се смахнаха.
1
2
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Еххх... Байчо пак щедър значи.Ама кво ги глези тия пенсионери.Аз ако бях - запорирам всички пенсии и вдигам възрастта за пенсиониране на 82г., и тая глупост децата до осемнАЙсе да не плащат здравни осигуровки трЕбе да отпадне. Кви са тия глезотийки ?!? От люлка до гроб - вечно роб.Нали сме лош матрЯл, значи на зла круша- зъл прът ;)))