Отново в клас: Родители притеснени, но пускат децата на училище

Дезинфекцират детски градини и класни стаи за най-малките ученици
Обновена: 3 яну 2021 21:06 | 3 яну 2021 18:11, Веселина Йорданова
219

Последен ден за подготовка и дезинфекция в детските градини и яслите, които от утре отново отварят врати след месец прекъсване. По решение на Националния оперативен щаб и Министерството на образованието утре учениците до 4 клас също ще се върнат в класните стаи.

За част от родителите това означава, че те отново ще могат да се върнат на работа. Други обаче не са съгласни с това решение.

В последния работен ден за 2020 година в регионалното управление по образование в Благоевград няма внесено нито едно заявление от родител, предпочел онлайн обучение за своето дете.

"Не е нормално децата да стоят постоянно вкъщи, все пак и ние ходим на работа. Първи клас не виждам как ще научат едно дете да пише и да чете. В първи и втори клас си трябва присъствие", категоричен е Илия Янев.

А столичното 119-то училище е готово да посрещне отново в клас близо 600 ученици от началния етап на обучение.

"Запазват се абсолютно всички мерки, които има до този момент – дезинфекция, проветряване на помещения", коментира зам.-директорът на 119-то СУ Симеон Ангелов.

Родителите на 12 от тях са подали заявления, че детето им ще продължи да се обучава в електронна среда, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е много нисък процент спрямо общото. За учители няма нито едно заявление. Учителите се притесняват, защото при децата протича безсимптомно и не можем да разберем дали са заразени", допълни Ангелов.

Сред родителите също има притеснения, но животът трябва да продължи и децата трябва да са в клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-интелигентни и образовани са родителите толкова повече подкрепят дистанционното обучение
10
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Гойко хвърля курбан учителите на малки деца. Малко им се ивждат 69 починали учители. Умориха лекарите и сега е ред на учителите.Лекарите със защитно облекло и 70 доктора вече са на оня свят. А учителите където повечето са над 55годишни направо им копаят гробовете.
9
6
 
10
 
! Отговори
Пускайте преди 3 години
Пускайте новината за червендалестия с присадената коса, по известен като Коце Бок*лука! Досега беше в една телевизия и пак говореше за опитите за геноцид от страна човекоубийците от ГЕРБ и в частност той самия като водещ национален предател!
8
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ СЕ ВИДИ КОЛКО УЧИТЕЛИ ЩЕ ДАДАТ ФИРА.
7
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до сега трябваше децата да си ходят на училище а като тръгнат гриповете тогава онлайн
6
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 30 деца в тези малки класни стаи и в занималните в детските градини-трябва да съм без мозък да си пусна децата.Мутанта от Англия носи със себе си тежки последствия и при безсимптомните деца има поражения на съдовете. Не виждам госпожите на децата как ще ги учат без да им държат ръцете докато пишат буквите или цифрите.Имам 2 деца.Едно да 11г. и едно на 4г. Госпожите на децата ми в скафандри ли ще са облечени?Кой ще ми гарантира на децата безопасна среда в стая с над 25 или 30 деца без маски?
5
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Второто ми дете е първи клас и си пише и си чете само. Освен това си включва и компютъра и си стартира срещите. Даже вече чатят в класа. Честно казано ми е по удобно дистанционно защото децата ходят на английски и математика онлайн допълнително и иначе съм като линейка по улиците от едното занятие до другото. Мисля че не е защото децата не могат да учат а по скоро защото родителите трябва да работят, или учителките не се справят - може би трябваше да запазят опцията с онлайн все пак...
4
12
 
30
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Никой нормален не се притеснява! БГ-Мамите се навиват една-друга защото толкова им е умствения багаж.Дезинфекцирали усилено детските градини... И от какво ги дезинфекцират след като седмици никой не е влизал?! Вирусите не са бактерии ама нали трябва да демонстрираме "грижа" и безсмислен труд... Тъпанарщината е взела превес във всичките и форми и дори уж лекари и медицински работници, вече не се усещат, че преиграват и загърбват науката в полза на дебилщината...
3
14
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега почват и грипове.Ще стане мазало.Ще пламнем с пълна сила.Едва ли беше разумно,точно сега .Ще бъдат на училище една две седмици,ще видите.
2
16
 
25
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Чумата отново ще тръгне !
1
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не се и притеснявам. Утре лапето се връща на детска градина, а майката - на работа. Тъкмо ще имате един медик повече, нали ревахте че нямало?