Борисов: 28 март е определена за изборите, казана е, да се отстоява

Премиерът убеден, че се справяме с пандемията и сме сред най-добрите в Европа
Обновена: 6 яну 2021 12:45 | 6 яну 2021 12:44, Веселина Йорданова
133
Борисов: 28 март е определена за изборите, казана е, да се отстоява
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България се справя с пандемията по един от най-добрите начини в Европа.

В рамките на първото за 2021 година правителствено заседание министър-председателят изтъкна, че страната ни до този момент успява по възможно най-добрия начин да преодолее кризата, предизвикана от COVID-19.

Още по темата
"Изпратихме една трудна година, от февруари до декември - пандемия с много и различни мерки, които се налагаше да се взимат, много трудности за българските граждани, за бизнеса, за икономиката. Но мисля, че възможно по най-добрия начин преодоляхме до момента тези неприятности", отбеляза премиерът.

Борисов изтъкна, че в цяла Европа продължават да се налагат строги мерки, което няма как да не влияе върху финансите и икономиката на страните-членки.

"Остава ни ваксината като спасителен пояс, ритмично засега върви ваксинирането", посочи още министър-председателят и добави, че в това отношение страната ни също има строга организация.

"Оттук насетне - 28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява от тези, които са казали - съответно президентът Радев", отбеляза Борисов.

В началото на заседанието духовници поръсиха за здраве на днешния празник Богоявление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ИЗБОРИ ЩЕ ИМА НО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПОКЕ.Р МАШИНКИТЕ-ГОЛЯМО МАЛКО-И ВИНАГИ МАШИНАТА ПЕЧЕЛИ.
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машините ще настроят да отчитат за герба ,а комисиите за по сигорно да им бият по три ваксини )
72
3
 
21
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Оставка,съд и затвор за мутрокомуниста Бойко Тиквата.Мястото на тулупа е само и единствено в затвора.
71
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Направо сме най-добрите в света - имаме най-много починали на човек от населението в света за ноември и декември общо по всякакви причини и от Ковид-19.
70
2
 
8
 
! Отговори
Думите отлитат преди 3 години
Президентски указ за дата на следващите парламентарни избори няма. Издаде ли се веднъж такъв указ - тогава промяна вече е невъзможно. Затова е добре президентът да си спомни българската народна поговорка: седем пъти мери - веднъж режи! В още по-голяма степен това важи за министър-председателят. Миналата година неговите министри на здравеопазването оставиха много лошо впечатление, когато, по негово нареждане, променяха по няколко пъти, понякога след 24 или 48 часа, заповеди излезли от тяхно име.
69
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
До АнонименЩото Борисов не иска да ходи на съвет, сърдит му е и не си дава играчките и няма да си играе с него.
68
2
 
6
 
! Отговори
гост преди 3 години
Борисов пък от къде на къде иска отстояване. Ще има това право когато след като каже нещо го отстоява, а не да се върти като фурнаджийска лопата, което сме виждали многократно от него.
67
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ОБЩ ФРОНТ е нужноИскам да видя в "Общ фронт"Христо Иванов Бойкикев и другарката Корнелия Нинова:):):)Но явен фронт,не тези пиеси от кметските избори в София и Радан и Леночка в ЕП:):):)Снимки искам да вида как се целуват:):):)Както Местан и Станишев:):):)
66
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
НЕМА КАК ЧЛЕН НА БКП ДА ИМА ПОБЕДИ НАД БСП-ДЕТЕТО НА БКП.ВРЕМЕ Е ЗА ТОТАЛНО ПРОЧИСТВАНЕ НА АВГИЕВИТЕ ОБОРИ И ДЕЙСТВАЩИ ПОЛИТИЦИ-САМО РОДЕНИТЕ СЛЕД 1985 Г
65
6
 
5
 
! Отговори
ОБЩ ФРОНТ е нужно преди 3 години
Стига играйте с патериците Му...Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствената партия способна да гътне ТУЛУПА, ще му хапнете маркуча... Нужен е ОБЩ ФРОНТ !!! Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 години. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението (извън ЕНП) с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ ***....в случая добра или лоша това е БСП...иначе Тиквуций ще е вечен!!!Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 48 - до Момента Борисов има 13 победи над БСП. Ако не бе сложил Цачева, от която искаше да се отърве а да речем Димитър Николов или Фандъкова щеше да издуха Радев.Вярно сблъсъците са като Джошуа-Пулев, ама Борисов е Джошуа.
63
4
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 3 години
Не е казвал, че подаде оставка, ако не му я приемат, а че не може да подаде оставка докато не се приеме текста. Има известна разлика.Подаването на оставка стана безсмислено, след като насрочването на изборите ще е след броени дни. Освен това дори да паден този кабинет, Борисов има право на втори кабинет, после - БСп на кабинет..... за 20-ина дни няма смисъл, още повече в криза
62
1
 
7
 
! Отговори
пумпал преди 3 години
Мая Манолова - всеки ден в повече за Герб е хаос! веднага избори!Корнелия Нинова - Румене! ще ми избиеш пенсонерите! отлагай ги тези избори, за най - късната дата.
61
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааааа, не е лесно да си пумпал като РадевДо вчера твърдеше една дата, днеска тепърва щял консултации да прави.Като ще прави консултации, защо цяла година не свиква консултативния съвет, а по закон е дължен да го свиква на три месеца?
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв успех само Тиквата може да се радва на такава смъртност на глава от населението за него това е главна цел унищожаване на Нацията.
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата нали обеща,че ако не се събере мнозинство за конституцията ще подаде оставка...,защо излъга...не че му е за пръв път на този ***...
58
7
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз по едно време Лятото точно си бех избрал едно дърво за висене и вие взехте,че свихте платната:):):)Катуни,палатки,микробуси изчезнахте:):):):)
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете еднотипното съдържание на герберастките постове: 1. Говори се за лошите комунисти, въпреки че ГЕРБ е очевидна метастаза на БКП.2. "Не съм гласувал, но сега ще гласувам за ГЕРБ, че нещо мноо са ядосах!". Ок, вЕрваме.3. Злословия по адрес на БСП, ДБ, Мая, Слави, Марешки и т.н., но учудващо нищо за ДПС и дебелото момче, чиито ръчички дърпат конците на държавата задкулисно.4. "Промяната на Радев". Ограмотете се малко, от президента в една парламентарна република не зависи НИЩО.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то указ още няма, ама в началото на декември 5-7ли беше, прецедента са появи и вестниците и новините гърмяха:"Парламентарните избори ще са на 28 март следващата година. Това съобщи пред журналисти президентът Румен Радев."И тогава казваше, че ще са най-ранна дата.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТонка и ти си го накучай баце. Кат висиш на дървото после да не се чудиш от къде дойде....*** ***.