Дядото на намереното мъртво момче настоя за среща с главния прокурор

Близките на детето излязоха на шествие в Мездра
10 яну 2021 13:08, Елка Василева
102
Дядото на намереното мъртво момче настоя за среща с главния прокурор
Кадър: bTV

Искаме среща с главния прокурор и настояваме да дойде на място, заяви дядото на откритото на улицата в Мездра починало 8-годишно момче. Близките на детето излязоха на шествие пред полицията в града.

Момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки.

По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов.

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето пред bTV.   

Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая.

Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата и разследващите органи. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само домът на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана. „Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото.

Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени, попита още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Информацията ми е от новините и журналистите, които са говорили с роднините.Ако имаш коментари, отправи ги към тях.И за това престъпение явно е трябвало време, само под секрет.Време да св прибере от училище, да обядва, да си напише домашните, да иде там, време да си "играят", време да го убият, време да се опитат са скрият престъплението. Но логика, какво да го правиш. Не е силна черта на БХК. Продължавай да ги защитаваш. Нямам търпение да видя как ще ти се отплати това вбъдеще
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23След 16 часа, следобед, се случват нещата.Не се информираш от случая в пълнота, но важното е да изтъкнеш, че ро.ите не ходят на училище. И като цяло да насочиш фокуса другаде.
26
7
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Какво дете е това, бе?Бъдещ инженер? Лекар, може би? Учител?! Поне продавач..... Тц!Бъдещ изнасилвач на баби, с поне 3 катастрофи, изнасящ жрици в Амстердам, ама не го огря!
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да скочат да бият прокурора, както бият лекари?Жалко...
24
7
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Още едно дете, невидяло дори и един ден, (млада) демокрация във ограбената ни родина.
23
11
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПОСЛЕДНАТА ВЕРСИЯ ОТ МВР ГЕРБ Е, ЧЕ КУЧЕ Е ОПИТАЛО ДА ГО НАСИЛИ СЕКСУАЛНО СЛЕД КАТО МУ Е РАЗКЪСАЛО ДРЕХИТЕ, ПОСЛЕ ПИРАТКА Е ГРЪМНАЛА И МУ Е ОТНЕСЛА МАРАТОНКИТЕ А ТО ОТ СТРЕСА Е ВЗЕЛО ПУШКАТА И СЕ Е САМОЗАСТРЕЛЯЛО!
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да споменем, че това "дете" е трябвало да е на училище, но самосиндикално е решило, че няма да ходи, а ще си играе със съседите.Родителите му:а) са го пуснали, за което могат сами да си се сърдят, че не са го завлекли за ушите на даскалоб) не са знаели къде отива, което си е престъпна небрежностТъй че ....
21
6
 
11
 
! Отговори
работещ беден преди 3 години
До до 12Селянин *** до безкрайност, само тук оценят човек по това как е облечен.По белия свят те уважават и поздравят на улицата, само зощото си човек.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде хайде, на черното не може да кажеш бяло. когато целият етнос е граден бъдейки крадливо номадско племе, на всяко негово "зрънце" ще се гледа като на потенциален крадец. факт неоспорим. в цял свят при този етнос е така.
19
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
дядото беше прокурор в оряхово когато влезе в граж квота на бсп преди годинитака че разследващите ще видят голям зор да се вземат в ръце и да деистват попроцедурата
18
2
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Много сте ми интересни такива. Е, какъв е процентът на извършените престъпления от тази етническа група? Не става дума за омраза, но обясни - колко процента от престъпленията са извършени точно от тази етническа група? Защо винаги цялата мааала вкупом да протестират нещо си? Нали съдът е безпристрастен? Аз тука виждам един ром, с агитката си. И само той от всичките е нормално облечен, а не все е едно е обрал магазин за дрехи втора употреба каквото е обкръжението му. Парица е царица пишеше Алеко.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновния в случая е човекът захвърлил заредени оръжия в това помещение.В белия цивилизован западен свят те се съхраняват в специални каси които се заключват и собственикът носи наказателна отговорност!
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случаят човекът е прав ,а етносът няма значение това е дете все пак.___В кое е прав? Да се меси в работата на криминална полиция ли? Там работят доказани специалисти криминолози и ще разберат какво се е случило.Относно етноса - още по-лесно за криминалистите е с този етнос. Те не знаят как да прикрият следи, улики., как се унищожава кръв, ДНК, барутни следи.До дни всичко ще се изясни.
15
8
 
5
 
! Отговори
Да, .... преди 3 години
Между етнос и ...нация .... има доста голяма разлика!Като пишете нещо, поне правете разлика.Стига с тази омраза, стига ..!Тази омраза няма да ни доведе до никъде, освен ... ескалация в обществото.Нека да бъдем поне малко трезви и дълноводни.
14
3
 
18
 
! Отговори
Рангата преди 3 години
съжалявам за случката, но тя е просто функция на цялостните бит и същност на ромите: неграмотност, неангажираност към възпитанието, неангажираност към обществените норми и прочее първобитни особености, които не подлежат на корекция. Та в тоя ред на мисли, колко още ще ни занимавате с тая *** простотия? Защо си мислите, че ни вълнува?
13
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случаят човекът е прав ,а етносът няма значение това е дете все пак.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е еднонационална държава, пише в коституцията. Не се позволява организиране на етническа, религиозна основа и малцинства.
11
16
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ДА СЕ СРЕЩНЕ С ФИГОРАНТА- ТОЙ Е ВЕЩ ПО ВСИ4КО - МОЖЕ ДА СПРЕТНЕ НЯКОЙ МЕТЕЖ
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То при този етнос нещата се само нареждат по първобитен начин. Криминолозите скоро пак ще имат работа там.Като по филмите като умре дете на барон, винаги има отмъщение.
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 8 години играят с оръжие, на 10 години карат беемвета, на 14 години се женят.