Борисов: Ваксинирането е важно, за да излезем бързо от мерките

Кабинетът отпусна още 40 млн. лв. за подпомагане в туризма
55
Борисов: Ваксинирането е важно, за да излезем бързо от мерките
Снимка: Правтелствена пресслужба

Премиерът Бойко Борсов заяви, че заедно със здравните власти ежедневно се следи ситуацията в страната с цел приложение на най-адекватните и точни противоепидемични мерки.

"Ваксинирането е изключително важно. Така ще имаме възможност по-бързо да излезем от настоящите противоепидемични мерки", категоричен бе Борисов.

Правителството осигури допълнителни 40 милиона лева от Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", с които до края на март ще бъде обезпечена мярката за запазване на заетостта в туризма и транспорта в условията на пандемия.

"Това е програмата, с която подпомагаме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и транспорт. До този момент по антикризисната мярка бяха вложени допълнителни 40 милиона лева в подкрепа на тези засегнати бизнеси. Сега увеличаваме бюджета на програмата с още 40 милиона лева, така че да може да продължи прилагането й до края на март", докладва министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на премиера Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Министър-председателят отбеляза, че само по мярката за посочените най-засегнати сектори правителството е помогнало до момента на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места.

"Дали сме подкрепа на 26 000 семейства в условията на пандемията, причинена от COVID-19. Продължаваме активно да подпомагаме нуждаещите се, а това става възможно благодарение на добрата работа на Министерството на финансите", подчерта Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

По време на заседанието на правителство министър Сачева информира също, че по мярката 60/40 вече са изплатени 700 милиона лева, а по програмата за затворени бизнеси са получени заявки на стойност над 20 милиона лева. Сачева докладва и за оказаната помощ на пострадали граждани при валежите и придошлите води.

"Ще отпуснем на подалите заявки граждани по 375 лева еднократна помощ, хранителни пакети и продукти. Имаме готовност също да осигурим еднократна помощ и на хората, които са загубили документите си заради кризата", заяви още министър Сачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
25
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Айде Байче, ваксинирай се ти барабар с другите 240 душмани, ама редовно - поне пет ваксини, и тогава може да излезем от кризата.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тлъстия Безкнижник се интересува единствено от това колко може да открадне.
20
5
 
18
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Евала ве баце ! Ти си като Иисус ве ! С 10 000 ваксини ще ваксинираш всички.
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като говори за ваксиниране не е лошо тиквата да даде личен пример, друг въпрос е че може да е поредната пута мара, че са го боцнали..
18
2
 
23
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Ами ваксинирай се и ти де !
17
2
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Сме.ник по колко ти плащат да пишеш едни и същи дивотии.
16
35
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации господин Борисов ! Огромни благодарности за всичко, което правите ! Да се надяваме , че ваксинацията ще стане задължителна, за да се оттървем от най-голямата пандемия в човешката история и заживеем пак нормално ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !!!!!!!!!!!!!!!!
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ невъзнамерявам и НЯМА да се ваксинирам ! АЗ НЕ СЪМ ОПИТНО ЗАЙЧЕ !Ваксинирай си внуците и семейството ако щеш 10000000000000 пъти
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЗИ ЧИЛЯК ПАК Е БЕЗ МАСКА !!!!! КАКВО СТАВА ? ЗА НЕГО ГЛОБИ НЯМА ЛИ ? ИЛИ САМО ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО СА ГЛОБИТЕ
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с руската ваксина става ли?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
prasetata i kozite vaksinirahte li? ami kravite i ovcete?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
evrodeputatite navaksiniraha li gi 100 procenta? te tam sa v riskova vazrast...
10
3
 
32
 
! Отговори
90-те години преди 3 години
На 8 януари ЕвроПарламента е привикал Борисов да дава обяснения за тоталното погазване на Човешките права в България, а той се покрил в Симитли!
9
2
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Тиквуний....дай някое милиардче за благотворителност.А тогава мога да помисля,че всичко е наред с ваксината да се боцна.
8
6
 
12
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Прав си Бойко, важно е! Ама като е важно сети ли се да поръчаш достатъчно ваксини?
7
3
 
31
 
! Отговори
Fun fact преди 3 години
Процентът на желаещите да се ваксинират е равен на реалния рейтинг на герб - приблизително 3-4% .
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
narejdai ministrite na 2 metra razstoianie i boc boc boc...da davat primer, nali sa otlichnici? tv aljasira livesichki kato gi gledat kak krasivo gi bockat, ste pouskat i te...;)
5
3
 
41
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Много по важно е Борисов да освободиш стола на премиера ,защото очевадно не ти достига пипе за него.Толкова неграмотно и арогантно управление България не е имала от времето на И.Костов.
4
2
 
33
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Цар Тиква отново се изказа неподготвен! Хвърля прах в очите и си мисли, че му вярваме! Но времето му изтича и то много скоро.
3
2
 
30
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Добре де, нали освен важно, беше и по ЖЕЛАНИЕ?Защо се натяква непрекъснато тогава?!