ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!

Промяната на датата е безсмислена, обвиниха от партията на Борисов
Обновена: 14 яну 2021 18:04 | 14 яну 2021 17:45, Веселина Йорданова
239
ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ призоваха българите да упражнят правото си на глас на парламентарните избори на 4 април, датата, която президенът Румен Радев обяви по-рано.

Това става в първи коментар от партията на Бойко Борисов, минути, след обръщението на държавния глава пред народа.

Още по темата
Според ГЕРБ обаче смяната на датата 28 март е безсмислена, макар да подчертаха, че са готови и за нея.

Президентът искаше да оправдае това нищоправене, което се случваше в президентската институция 4 години, но това не може да е за сметка на българските граждани и изборното им право, заявиха Георг Георгиев и Тома Биков от името на партията.

Радев беше обвинен и в това, че отдавна чертае разделителни линии в обществото и че предложенията му за промени в Изборния кодекс в последния момент са в разрез с добрите практики.

От ГЕРБ са категорични, че няма да предложат в парламента нито една от изброените от президента промени, нито ще ги подкрепят, ако от опозицията ги предложат.

Арменският и католическият Великден ще бъде на 4 април тази година, не бива да забравяме, че българите ще трябва да гласуват и в чужбина и това със сигурност ще създаде проблеми пред хората да упражнят правото си на глас, изтъкнаха още от ГЕРБ.

За гласуване по пощата било проблем организирането на такъв вот в трети страни и в условия на пандемия по света.

Президентът да прекрати линията си за саботиране на изборния процес с внушаване на недоверие към него, призова Тома Биков, според когото президентът се превръщал от говорител на парламентарната опозиция в говорител на извънпарламентарната.

Не машините и пликовете гласуват, гласуват хората и ние трябва да се борим за доверието на хората, който не го е разбрал, ще загуби и тези избори, подчертаха от ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За декември бяха 180 сега каква е разликата от декември и януари вас питам ЧЕЗ ловеч
45
7
 
26
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Кой говори за нищоправене? Тези, които проспаха лятото и с безхаберието си и буквалното НИЩОправене блокираха здравната система и станаха причина за смъртта на стотици, вероятно хиляди българи!Мафията на ГЕРБ няма сметка от масово гласуване, защото ще отиде директно в затвора. Ако ги беше грижа за избирателната активност, щяха да въведат електронното гласуване, за да могат близо 3 млн. гласоподаватели в чужбина (повече от избирателите на ГЕРБ, БСП, ОП заедно) да упражнят правото си на глас!
44
4
 
17
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
ало герб а наводненията наводнените къщи дворове улици села градове хората живеят в страх има и животни издавени но вие сте студено кръвни политици капиталисти олигарси без емпатия и жал към обикновените хора
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като О...рк
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Арменският и католическият Великден ще бъде на 4 април тази година"Ни сме арменци, ни сме католици... не виждам проблем.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това име Георг, звучи като ***
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ЧЕЗ Ловеч да не са пияни със януарските сметки се едно на ресторант сме били на едни писал и 180 лева за два климатика на едни 230 а господа ми другия пъ т пишете по 300
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво въобще ще правите избори? Негово Бостанско Величество Цар Боко Трети Несменими може да ви управлява без да го избирате.
38
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гробавите газ пи*аят, че Радев им казва право в очите, че са прости.. и думите му са неоспорими и подкрепени с факти. Тва изкарва нискочелите еднокнижници извън кожите им.
37
4
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Георг Гестапото бая се е охранил с еврейските шекели. Настига деда си, Тумбалара паша;)))
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом бие чимбери на евроатлантичесите крадливи герберасти - одобрявам и пак за него ще гласувам.
35
22
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Само ГЕРБ!
34
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко в затвора ! При Банев !?
33
6
 
10
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Само две неща ще ти кажа: от глупав ,та по- глупав.Не е лесно, когато не осъзнавш собственото си дъно, добре ,че все още умните хора са мнозинство и ще ви бият шута в тиквеният г***.
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаРадев е комунист- ясно.Ама, вие гербаджиите ударихте така сериозно дъното последните 10г. че сега комунист като Радев ни се вижда като слънце. Да не говорим, че по образование и култура вашата любима мутра не може да му се мери и на малкия пръст.Та, вземи се ский някъде с гербаджийските си плюнки. Ставате жалки.
31
4
 
5
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 3 години
Колко взехте за да плюете? Но паричките свършват.Факт.
30
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие в ГЕРБ ,да не сте избиранини с конкурс за психично болни ?! То бива ,бива ама ......:)))
29
6
 
24
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Казва се "нищоНЕправене", ама откъде толко акъл у двамата геа на снимката...
28
11
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ЧебурашкаНе съм съгласен, че е развил нетипична трескава дейност: тойвинаги е имал една и съща риторика: да насажда съмнения в демокрацията и да сее недоверия и разделение в институциите. Сега просто се смени ъгъла от който го прави, защото изборите са актуална тема. Иначе - нищо ново.
27
6
 
16
 
! Отговори
Ох преди 3 години
Боже няма ли кой да въдвори Чебурашка , омръзна ни постоянното му тролене и дрънкане на глупости месеци наред/дано поне да му плащат добре/