Близките на Дарина през сълзи: 20 г. затвор не стигат

Знак ли е, че всеки може да убие и да лежи 12 г.?
20 яну 2021 17:08, Ния Христова
66
 
Близките на убитите Дарина Министерска и малката Никол са потресени от решението на съда, който днес определи наказание от 20 години затвор за убиеца Викторио Александров. Семейството на жертвите настояваше за доживотен затвор без право на замяна. 
 
"Как ще го приемем? 20 години за 2 живота, от които едното е едногодишното му дете... Как можеш да го приемеш това?", споделиха те през сълзи пред Bulgaria ON AIR.
 
Битката за правосъдие продължи две години, а последните думи на виновния за смъртта на 23-годишната жена и едногодишното им дете, бяха, че съжалява. Днес Викторио и семейството му запазиха мълчание. 
 
Александров беше осъден да заплати и 400 хил. лв. кръвнина на родителите на Дарина. В залата семейството и приятелите на младата жена чуха подробности за нейното убийство и това на едногодишната ѝ дъщеря. 
 
"Не знаех какво е причинил на малката. Днес за първи път разбрах и съм шокирана. Шокирана съм как един родител може да причини такова нещо на детето си. В никакъв случай 20 години не стигат. С нашата съдебна система той ще излежи и половината, не съм сигурна", коментира Бисерка Тодорова – приятелка на Дарина.
 
"Институциите дадоха своя знак към обществото, че всеки може да убива собственото си дете и да лежи 12 години в затвора", сподели майката на Дарина Министерска – Ваня Министерска .
 
Адвокатът на семейството на Дарина заяви, че ще обжалва присъдата пред Апелативния съд.
 
"Това е много лош сигнал за обществото ни. Това е волята на съда. Това е наказание за две убийства, при положение, че прокуратурата пледира за най-тежкото наказание, именно защото е изключителен случай", заяви адв. Иван Иванов.
 
Близките на жертвите се надяват, че на втора инстанция битката им за наказание ще бъде спечелена. "За мен присъдата е лист хартия. Така или иначе ние сме на 50 години приблизително. И 30 да му дадат, ние няма да сме живи. Няма лек за такава рана", категорична е Ваня Министерска.
 
Очаква се мотивите на магистратите за наложеното наказание да станат ясни до два месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимния боклукЯвно и за теб няма значение другите жертви жени, но за Даринчето има значение, тя обра овациите и съчувствията, абе въобще кво се правиш, че ти пука и за някаква си Дарина Министерска?
36
5
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
Тук пишат родителите на този да обясняват как той не е виновен, че е убиец и как те не са виновни, че са възпитали убиуец, а родителите на жертвата видиш ли са виновни. Трябва сериозен бан в тоя сайт. Някои хора нямат срам и за тях няма нищо свято, дори и жовтът на дете.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, ако жертвата жена НЕ е майка, значи НЕ заслужава защита от съда и нейният убиец НЯМА да бъде в затвора, нито пък ще плаща кръвнина на почернели те и близки. Тук се правят пристрастия в полза само на жертви жени, които са майки, другите нямат и правото на съувствие, камо ли пък помощ. То и Виктория е майка, а на за нея едно НИЩО! А за Дарина Министерска - вой и още повече !!!!
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да му дадат, два живота ги няма.
33
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Не знам за какво съм прав, но роднините и родители на Дарина Министерска прекаляват, а те са също виновни дъщеря им да е в гроба. Викторио да бъде в затвора за 20 години, също неразумно решение, тъй като той е направил убийството под афект, престъплението му НЕ е умишлено, а е поради емоции, стрес и какво ли не. Не го оправдавам, Викторио трябва да бъде в затвора, но да не е толкова дълга присъда и да не в суров режим, а да е на средно ниво режим. Кръвнината е невъзможно да я изплати.
32
6
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Може и да си прав. Сега се зачетох по случая. Ами 20 години си е осреднено наказание по нашия НК, правилно и справедливо. По бързата процедура е почистил.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И още нещо, докато едната ( Дарина Министерска) вероятно си го просила това нещо и, за съжаление си го е получила, за,другите изнасилени и убити жени( Вероника и Виктория) са получили нещо, което не са и очаквали и без причина! При последните две жени няма изплащане на кръвнин от убийците им, нито затвор за тези престъпници за времеви период до 20 години!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно решение. Ще проуча случая, че ми стана интересно. Обикновено подобни битовизми как някой заклал жена си, убил децата и се самоубил ги подминавам, явно и това ми е убягнало. Някак са ми ежедневие подобни случки и не ме впечатляват, но интересно защо само 20 години. Би следвало да са повечко.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дарина Министерска е получила един юмрук в лицето и куршум, докато Вероника беше изнасилена и жестоко убита и въпреки това извършителят не е получил присъда, а за случилото Викторио се вдига вой, понеже Дарина е майка и за това за отмъщение за последната се иска смъртна присъда. А понеже Вероника не е майка, за нея и почернените й родители едно голямо НИЩО! Двойни стандарти, решения и пристрастия за едно и също престъпление - убийство!
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дарина Министерска е получила един юмрук в лицето и куршум, докато Вероника беше изнасилена и жестоко убита и въпреки това извършителят не е получил присъда, а за Викторио се вдига вой, понеже Вероника не е майка, Дарина е майка и за това за отмъщение за последната се иска смъртна присъда. Двойни стандарти за престъпления.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правосъдието ни е пълен цирк. 20 г. за два отнети живота. Такъв човек трябва никога да не излиза от затвора. Той е убил собственото си дете, какво остава за непознати хора. Ако такива хора никога не излизат от затвора, света би бил далеч по хубав. Я го пуснете в Америка да видите как ще му лепнат 200 г. затвор за деянията му.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдът не дава 20 години затвор за изнасилвачи, сводници, каква присъда получиха изнасилвачите на Виктория и Вероника? Съдът и близките на пострадалите жертви да са искали или получили кръвнина? Вероника не беше и майка, а беше изнасилена и убита, тя с какво е по - различна от Дарина Министерска, че да не получи адекватна справедливост?
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наградите почват в затвора. Първенец по рецитал и художествена самодейност. Награда домашен отпуск и летен отпуск. Награда за трудолюбие извън стените на затвора по 16 часа на ден.
24
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Близките на Дарина през сълзи : 20 години затвор не стигат"Брей, точно тия родители и роднински ***, които са най - виновни за това Дарина и детето да са в гроба, точно те казват, че на Викторио не са му били достатъчни 20 години в затвора под строг режим и 400 000 лева кръвнина и осакатено бъдеще! Брей, какви лицемерни *** са тия близки, ронят крокодилски сълзи, циврят, сополивят се пред камерите, а всъщност те са допринесли за смърния случай! Тия са хитри, излязоха чисти от калта!
23
2
 
10
 
! Отговори
Ейййй преди 3 години
Тия за малко да го наградят. Яката ду.ара е това правосъдие.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе това е умишлено убийство, двойно и то кой знае за каква глупост, този човек е опасен!!
21
4
 
17
 
! Отговори
Няма такава ....... преди 3 години
В САЩ ЗА УБИЙЦИТЕ СЕ ДАВА ДОЖИВОТЕН ИЛИ СМЪРТНА ,ТАМ ТАКИВА 20 ГОДИШНИ ПРИСЪДИ ЗА УБИЙЦИ НЯМА! !!!!!!!!!И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! !!!!!!!!!!!!!!! КАТО НАШТЕ СЪДИИ НЯМА НИКЪДЕ, ЗАТОВА ВСИЧКО Е НА ТОЯ ХАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
3
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Малка е тая присъда ...Ако бях съдия щях да дам 40 години ...по 20 за двата отнети живота ..щеше да е доста по справедливо мисля ....
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе интересно ми е едно. Как така съдят за толкова пари осъдения да плати кръвнина? 400 000 - той няма да ги плати, защото ги няма и няма откъде да ги вземе. Факт е че няма да ги плати.Масларова навремето я хванаха за кражба на 5 милиона и я осъдиха на 50 000 глоба. Не е нормално. И на 1 000 000 да го осъдят - той няма бе, откъде да ги вземе да плати. Не че го оправдавамм само казвам че кръвнина няма да получат тези хора.Банка няма да му даде заем от 400К, защото физически няма как да ги върне
18
3
 
12
 
! Отговори
Fate преди 3 години
Това е краварската либерална демокрация - поощряване на детеубийствата ,содомията кръвосмешението ,педофилията ...