След Аспарух и Тервел, и "Хан Кардам" ще ни вози до морето

Вижте новият локомотив на БДЖ в нашата галерия
28 яну 2021 20:20, Красимир Ангелов
60

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като в края на миналата година БДЖ представи първите два нови локомотива "Siemens Smartron", кръстени "Аспарух" и "Тервел", днес на път пое и третият локомотив, носещ името на още един български хан – "Кардам".

Изключително мощни, бързи, икономични, близо милиард лева дългове на БДЖ изплатихме за 10 години и продължаваме обновлението на железницата, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място новите електрически локомотиви за нуждите на "БДЖ-Пътнически превози".

Още по темата
Машините са по 80 тона, но са по-тихи от предходниците си и развиват скорост до 160 километра в час.

У нас вече пристигнаха 3 от общо 10 броя новопроизведени магистрални локомотиви. Общата им стойност е 55 544 816 лв., като останалите се очакват в страната ни до края на месец май. В цената е включена техническата поддръжка и всички необходими резервни части и консумативи за срок от 3 години.

Дружеството е договорило допълнително доставката на още 5 нови локомотива на стойност 27 166 100,75 лв., които се очаква да пристигнат до края на годината, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
А познайте на кого ще кръстят 15-я локомотив!?Влезте в раздел "Актуално" на БДЖ страницата и гледайте към 2021 година какво е мазало!Липса на локомотив,липса на подвижен състав,развалил се локомотив,блъснал някой на прелез,проблеми с железопътната инфраструктура и така някой *** седи на селска спирка и чака "от умрял писмо"
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подменете релсовия път всичко да е с датчици недай боже да има разхлабена връзка или пропадане с тая скорост незнам дали ще има оцелели
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да почнат от Ханку Брат
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Като за група бесни рварвари, избивали и измествали огромни маси от хора от родните м места ... баш им отива :)
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е криворазбрано родолюбие, според мен. Като излезе Хан Кардам от релсите някой ден, ще бъде много патриотично. Същото важи и за Аспарух и Тервел. Не им отива на хановете да изпълняват функциите на обществен транспорт.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повръщам ...
4
3
 
8
 
! Отговори
Пак ще ви повозят преди 3 години
И ГЕРБ ще ви вози още дълги години с новите локомотиви дето ТОЙ лично ги е докарал.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три "НОВИ" локомотива ? Ехааа. Мога ли за се запиша на опашката с чакащи да се повозят ? Впрочем тия НОВИ локомотиви имат ли си и нови вагони или ще си се друсаме пак във старите кошници ? И за къф *** развиват 160 км.ч. при условие че останалите тараляшници на БДЖ се движат с 40км.ч. Тия новите като ги настигнат ще ги прескачат ли ?
2
5
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Може, но само ако Боце го ''шофира'', така или иначе няма да има какво да прави след 04.04.!
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако мине със 160 по тоя релсов път ще търсят композицията по дерето