Тръгва програма за рехабилитация за преболедували COVID-19

Пациенти се оплакват и след като са преборили болестта
11
Тръгва програма за рехабилитация за преболедували COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възстановяване след коронавирус. Все повече пациенти алармират за пост-Ковид симптоми известно време след като са преборили вируса. Здравните власти започват програма за безплатна рехабилитация именно за такива пациенти. Въпреки спокойствието, че битката сCOVID-19 е спечелена, последиците върху организма понякога остават и напомнят за коварния вирус.

"Веднага след приключването на 14-дневната карантина имах все още сърцебиене", сподели Владимира Иванова, която е преболедувала коронавируса.

Немалко пациенти като Владимира, след като са преболедували Ковид-19, имат нужда от последващо лечение. Затова в "Александровска" болница в София създават специална пост-Ковид програма. Как ще се финансира програмата все още е в процес на доизясняване. Средно стойността на един леглоден е 85 лв., като е предвидено курсът на лечение да бъде около 10 дни. Как ще се финансира програмата все още е в процес на доизясняване. Средно стойността на един леглоден е 85 лв., като е предвидено курсът на лечение да бъде около 10 дни.

"Възможността за създаване на специална клинична пътека, която да обслужва рехабилитационните центрове с изискване те да бъдат с определени нива на компетентност - специализираните болници по рехабилитация отговарят на тези изисквания. Другият вариант е финансирането чрез специална национална програма", отбеляза здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Програмата стартира от понеделник в "Александровска" болница, а прегледите и консултациите ще се осъществят след предварително записване.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
1
 
! Отговори
БЯЛАТА МАФИЯ преди 3 години
В действие слагат на хората ненужни отрови лекарства Пробутват антибиотици за бактерии, а не за вирусиПробутват отровни и скъпи ваксиниПробутват скъпи тестовеНабутват хората като ги слагат в карантини и ако могат някой лев да изкарат с глоби Затварят бизнеси Блокират и отнемат права и свободи на хората Лишават хората от право на работа и доходНабутват ни го все по-надълбоко ... и надълбоко.
10
5
 
2
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИ преди 3 години
Крадат ПАРИ, НЯМА ЛЕЧЕНИЕ само симптомите облекчават. НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ НЕ ПРАВЯТ. НЯМА СЪЩЕСТВУВАЩО МЕДИЦИНСКО ЛЕЧЕНИЕ НА ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ. Блъскат хората с химикали и антибиотици за бактерии ей така, а за вируси НЯМА.Хората сами преболедуват и оздравяват. След това пишат че са лекувани и хората на домашно лечение, за да си оправдаят ПАРИТЕ, които усвояват на наш гръб.Мошеници !!!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тръгва програма за източване на хазната през хотелите на олигарсите! Защо не тръгне програма за безплатен пср тест ,безплатни маски за деца и пенсионери , за Детска болница , за намаляне на данъци в кризата ?Ей,няма наяждане българския алчник !
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХАХАХА НОВА ВЕРСИЯ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ ! АЙ ДА ВИ Е ЧЕСТИТО С РЕХАБИЛИТАЦИЯТА ! И КВО ЩЕ РЕХАБИЛИТИРАТ АКО НЕ Е ТАЙНА ? ТВА ДА НЕ Е СЧУПЕН КРАК ИЛИ НЕЩО ТАКОВА ? БАХ ТИ МОШЕНИЦИТЕ ДОЛНИ
7
4
 
4
 
! Отговори
Бай чекмеджан преди 3 години
Ох котьо. Мата хари бая евраци ще ми натъпче тайно в шкафчинциту.
6
3
 
7
 
! Отговори
аско преди 3 години
психо диспансер ви трябва , да започнете незабавно лечение
5
3
 
2
 
! Отговори
111 преди 3 години
Снимката с мадамата е масонски символ. Новината е фалшива.
4
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А за преболедували грипче, хремичка... ще има ли програмка?! То аз не, че нещо де ама!
3
5
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Хайде перачницата продължава.
2
4
 
12
 
! Отговори
отвратитИлно преди 3 години
толкова е прозрачно ,та чак гнусно - искат да си напълнят "спа" хотелите и да източват държавна пара !
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бялата мафия се опитва допълнително да изтупа чувала.