БСП срещу Луковмарш: В разрез с ценностите и Конституцията е!

Социалистите настояха партиите да се противопоставят на провеждането му
104
БСП срещу Луковмарш: В разрез с ценностите и Конституцията е!
Снимка: БГНЕС

С остра декларация по повод провеждането на така наречения “Луковмарш“ излезе Изпълнителното бюро на БСП.

"За поредна година сме на път да станем свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история. Под егидата на един от най-яростните привърженици на нацистката и антисемитската идеология, ген. Христо Луков, развявайки нацистки символи, десетки планират да демонстрират в подкрепа на религиозна и етническа омраза", заявяват от левицата.

В декларацията се казва още, че под фалшив предлог, че се защитава възраждането на българската държава и нейния просперитет, организаторите отново ще поведат млади хора в подкрепа на омразата и ненавистта.

"Провеждането на т.нар. "Луковмарш" е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество - общество, спасило българските евреи от лагерите на смъртта", изтъкват от БСП.

От левицата призовават всички политически партии, поддържащи европейските ценности, публично да се противопоставят на "поредната манифестация на нацизъм и ксенофобия".

БСП се обърна и към кметa на София Йорданка Фандъкова с призива ясно да заяви позицията си по темата и да положи усилия парадът да не се състои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
22
 
9
 
! Отговори
стар комунист преди 3 години
До SS И кои бяха престъпленията на комунистите преди 89г ***? Тези че ви построиха съвременна държава щото дядовците ви бяха по царско със свински ***?Че ви дадоха безплатно обучение и лечение в болници и санаториуми че тока беше 1 ст! Построиха ви жилища да навирате и до сега главите си там! Къде са сега демократичните придобивки- в джобовете на тарикатите некадърниците и крадцитe които ви замаяват преди всички избори а вие ставате все по-бедни гладни и болни! Продължавайте и изчезнете!
12
7
 
1
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Абе дали са нацистки, социалистически, или комунистически символи и идеология, за мен е все тая.Всичките са извратени и трябва да бъдат заклеймявани.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През комунизма беше отречен Димитър Списаревски защото и той бил "фашист". А днес разни русофистващи го величаят защото се е бил с американците :))))Човекът просто е бил патриот, който защитава родината си.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То разбирам да са против фашизма (макар че ген. Луков няма доказателства да е бил такъв), ама в същото време поднасят венци на разни комунисти. А комунистите са извършили поне в България много повече злодейства. Всъщност комунистите по царско време са били като днешните мутри - занимавали са се с рекет, грабежи, убийства и пр. Но тогавашната власт не ги е толерирала. Където ги е срещнела полицията и жандармерията - там ги е премахвала.
9
2
 
15
 
! Отговори
Бузов преди 3 години
Такива демагози като тази госпожа,комунистка. Желаят достойни личности от нашата история да бъдат обречени на забрава от бъдещите поколения.Слагайки печат фашист на всеки който не е бил партизанин.Четете история,не измислената от Русия и не се поддавайте на манипулации от хора като тази жена готова да предаде България на Москва.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Нинова, не хвърляйте прах в очите на слепите! Обяснете първо как така Васил Божков спонсорира предизборната Ви кампания? Васил Божков-Черепа вкарва чрез Вас депутати в НС. Но нали знаете, че няма да съставите кабинет и ще трябва да връщате ресто на Божков - така както и Румен Радев-Фигуранта вече връща ресто с Голата истина?Касата ви е чиста и празна като икона. Къде са парите на БСП? Защо се продавате?
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луков марш е на социалистите преди 9.09 1944г.
6
3
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Корнелия трябва да реши докъде ще се простира лицемерието на БСП. Няма как да бие ГЕРБ с такива позивни;))) Убийството на български генерал от еврейка, Виолета Якова е непростимо деяние. Независимо какъв е бил този генерал! Защото от социалистическата БНА, не можем да псоочим нито един ярък генерал, допринесъл с нещо, освен с верната си служба на НРБ! Иначе, с подобна позивна, можеш да си върнеш АБВ на "Шалом"!
5
7
 
6
 
! Отговори
Представям си преди 3 години
Джамбазко как си е заврял две пера в дуп.ето и вика аз съм Лукчо аз съм фашундер хайл!
4
3
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- А действията на комунистите по Царско време какви са били? Гледайте филма "Черните ангели" - комунистите са били чисти убийци, килъри, терористи...
3
7
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Тия отрекоха ли вече официално Комунизма, или съскат срещу фашагите на Луков само защото са от едно котило и не искат конкуренция?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Искам да знам защо значка с лика на Хитлер и свастика не може да си сложи човек,но петолъчка и лика на масовия убиец Сталин може.
1
4
 
21
 
! Отговори
SS преди 3 години
Тия от БСП (БКП) да се благодарят че никой от тях не пострада,нито влезе в затвора след 1989год за комунист престъпления.Впрочем БКП се разпадна на много ,,демократични" партии изповядващи европейските джендърски ценности в името на властта и рапределянето на евро фондовете.Някой от тях още са власт.Така че да не знаят много.