Helpbook алармира: Там, където играят деца, често се разхождат кучета

И още сигнали - недобросъвестен съсед и село, заринато с отпадъци
10 фев 2021 18:00, Анисия Иванова
75
Helpbook алармира: Там, където играят деца, често се разхождат кучета
Снимка: БГНЕС

Въпреки въведените строги правила за разходки на домашни любимци в обозначени със забранителни знаци места и солените глоби, масово това не се спазва. В платформата Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал с молба за проверка в столичен парк: "Искам да подам сигнал, че в парк "Овчакупел" масово се разхождат кучета. Това, което съм забелязал, е, че сутрин от 6.00 ч. докъм 9.00 ч. и вечер след 17.00 ч. има доста хора, които си разхождат домашните любимци. Доколкото съм запознат, този парк е забранен за домашни любимци по всяко време на денонощието. Аз като един отговорен родител на малко дете, смятам, че не е редно там, където си играят децата, да се разхождат кучета.

Очаквам отговор на следните въпроси:
1. Нали наистина има заповед, която забранява разходката на кучета в парка?
2. Какви действия ще предприеме община "Овча Купел", за да проконтролира спазването на заповедта?
3. В какъв срок да очаквам да се случи това?

Нямам нищо против кучетата, но според мен е по-важно да се гарантира здравето на децата ни".

Друг наш потребител се оплаква как на излизане от входа на блока попада на разярена глутница кучета, които без повод го нападат и само бързата му реакция, изтичвайки до автомобила, го спасява от зъбите им. Молбата е органите и институциите да вземат адекватни мерки.

Получихме и няколко клипа от район "Овча Купел", на които се вижда как недобросъвестен съсед е поставил чучур на остъклената си тераса и водата се лее върху площадката пред блока, магазините и главите на минувачите.

Завършваме днешния обзор с апел от село Рударци, община Перник, по повод нередовното извозване на боклук. Въпреки стриктното плащане на данъци, селото често е заринато с отпадъци, които се разнасят от животните и вятъра.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да вметна, че редовно виждам как малки дечица (4-7годишни) пикат, акат и *** по парковете без майтап, и после казвате че лайнатаа са кучешки, ами родителите да чистят след тях, да не говорим, колко *** изхвърлят, опаковки и тн, никога не съм казал нищо на никого, обичам децата, но не обвиняавайте само четеиногите ни приятели
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът в БГ са бездомните кучета - ама кой ги изхвърля на улицата? Сами си правим мизерии, после друг ни е виновен. Като си взимате куче, носете отговорност!
52
2
 
10
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Сбирайте им лаййната и си ги носете у дома да им се наслаждавате.Всички улици са усрании и омазани ,няма къде да стъпиш.
51
8
 
1
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
между другото пускайте минуси колкот искате ,така ще знаем колко селяни са онлайн
50
11
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
като чета коментарите и фантазиите на някои хора не се учудвам грам , че на повечето не им стигат парите..колкото повече такива българи умрат, толкова по-добре за държавата - аман от селяни с мислене 2 века назад ,че тъпите им дебели деца са бъдещето на нацията - ами не, не ставате за нищо
49
1
 
14
 
! Отговори
история от софия преди 3 години
Вечерна разходка в западния парк.Ставам свидетел как питбул ръфа крака на застаряващ мъж.Собственика крещи безпомощно.Вадя наточения до бръснене нож и резвам няколко пъти звяра.Кучето пуска, а собственика скача да се разправя.След като разбира, че ще бъде съден за хиляди се успокоява.Услужвам му с торбичка, за да събере остатъците.Кучето повече няма да хапе и ще ходи трудно, но пък човешки живот е запазен.В болниците лекарите казват, че артерията е била на косъм.Човекът е много благодарен.
48
1
 
19
 
! Отговори
до човек преди 3 години
Не мразим животните. Мразим такива собственици, които си гледат кучетата така че да пречат и вгорчават живота на всички останали. Не си разхождай кучето около детски площадки, събирай му нечистотиите, слагай наморници на големите кучета, възпитай ги така че да не лаят в 3 часа през нощта и никой няма нищо да ти каже.
47
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 3 години
Столична община да направи през 200 м. стълби към коритата на реките в града. Само там да може да се пуска куче без каишка.НО фандъкова от вашите глупости не се интересува. Градинката пред Московска е пълна с пуснати псетия и лайненца - Фандъкова я интересува наместването на бюджета на София.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравих да вметна, че винаги си събирам "нещата" на животните и правя забележки на разни мърльовци.
45
14
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
Фитнес модел съм. На 31. С 2 деца- жена. И разхождам лабрадора ни, заедно с акита ину-то на моя приятелка. Гледай си там твоята цоцолана и не се обаждай много-много, като някой беден панелен плъх. За едно дете е най-добре да расте с животинка. Добре са те наредили в долния коментар. С това мислене си за никъде.
44
5
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
Куче нямам и за доста собственици, че не чистят съм съгласен. Но това, което правят децата на критикуващите, като тебе, е доста по-голямо като поразия, отколкото това, което правят кучетата. Живея в нов квартал, до нас има чудесна градинка. Имаме видеонаблюдение и не мога да ти опиша какво вършат децата, а мъpшитe им майки седят и си пушат и пият кафенцето. Е, то затова и бачкат за жълти стотинки де. Интелектуалецът и заможният се познават от километри. И ти не си от тях. 2000лв. взимаш.
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УЖАС!!!! Там, където играят деца, се разхождат кучета. Майко мила!!! Затваряй Централ парк в Ню Йорк моментално! Затваряй наред всички паркове в големите градове по света!
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където е парламенто и президенството често се усеща корупцията! :)))))
41
1
 
8
 
! Отговори
детски ръчички преди 3 години
А в нашата детска площадка десетки котки се изхождат в пясъчника, а кучешките са навсякъде.
40
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде е ocpaнo от мизерните сабаки на още по-изкукуригалите им собственици. Явно без самоуправство няма да се получат нещата. Гледам ги пачи разни на по двадесет - тридесет години, вместо да имат по няколко деца, тя ми заизбирала незнамси каква храна за нежно кучешко стомахче и лъскава леко накъдрена козинка. Пълни откачалки.
39
6
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Аз редовно разхвърлям лакомства с изненадки вътре, по- донре си дръжте косматите на каишка, иначе че им се пенат устите ;)
38
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-нагло същество от кучкарите. Целия свят за тях е тоалетна за кучето им. В градовете въобще трябва да бъде забранено отглеждането на кучета. Който иска куче - на двора в къщата
37
2
 
13
 
! Отговори
9 преди 3 години
Това е масово явление в Стара Загора, особено в междублоковите пространства!Общината бездейства , а служби там имат задължение ,получават заплати но не работят .Кметът -слънце живее в "светлото бъдеще",чертаейки неосъществими мегапроекти.А въздухът в града е мръсен , трафик , кучета и котки ,занемарени квартали и какво ли не още !
36
15
 
4
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Само да напиша за *** долу - има точно 15 места където е позволено да си пуснеш кучето без повод в София ? Това нормално ли ви се струва - 14 са заградени , последното е парка зад Хилтън ...Ами не можем всеки път да ходим на позволените места за да си ги пуснем да тичат на воля...децата като спрат майките да им дават да *** и пикаят навсякъде и да не прибират нещо да се оплачат на Арменският поп .
35
6
 
18
 
! Отговори
Даеа автокоректора преди 3 години
Няма ПО-ЗЛОБНИ същества от кучкарите