Последният ремонтиран Су-25 вече е в авиобаза Безмер

Самолетите преминаха основен ремонт в Беларус
36
Последният ремонтиран Су-25 вече е в авиобаза Безмер
Снимка: МО

Изпълнен в срок е договорът за възстановяване и модернизиране на самолети Су-25.

Осмият модернизиран самолет беше доставен на 11 февруари, около 15.00 ч. в авиобаза Безмер. Това е последният самолет от тази група, преминал основен капитално-възстановителен ремонт в Авиоремонтния завод (АРЗ) 558 в Барановичи, Беларус, съобщи МО.

Още по темата
Авиобазата в Безмер вече разполага с възстановени самолети Су-25, с модернизирана изцяло система за навигация, с възможности за спътникова навигация.

С това се осигурява по-голяма информационна осведоменост на пилота за изпълнение на задачите.

Значително са разширени възможностите за използване на ракетно въоръжение, подменени с нови са радиостанциите, които позволяват едновременно връзка и прослушване на две честоти, включително и осъществяване на контакт със сухопътен и морски компонент.

Всичко това и още други внедрени системи прави модернизираните Су-25 по-боеспособни и многократно по-ефективни за изпълнението на основните задачи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До NYC: Ами тогава (ако има пари) да вземем да поръчаме и осем ГРИПЕН-а. Тях поне знаем че ще ги доставят. Или да направим нов конкурс, но този път наистина да се съобразим с резултатите от него.
26
1
 
2
 
! Отговори
NYC преди 3 години
Ф 16 никога няма да получим ...Това се казва DIRECT DEPOSIT от ГЕРБ до наште хора в УСА ....да не ни притесняват , както навремето дъщерята на Желю Желев......???
25
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
A Ф16, за които платихме два милиарда лева кога ще ги получим?
24
2
 
2
 
! Отговори
до # 24 преди 3 години
радарите прехващат въздушни обекти , които са опасни , А не гугутки , чесни или на баба ти хвърчилото....
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Koй ще пази турската граница заплахата идва от там.Други нема,да се занимават с бълрчетата.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последната война в Карабах, Азърбейджан разполагаше с модернизирани МИГ29, Армения с нови СУ30. И двата самолета не бяха използани в конфликта. СУ25, обаче се ползваха, Армения за атаки срещу азерското настъпление но след като два бяха свалени, спря. Азърбейджан ги ползваше за доубиване на ПВО и биндирани обекти съвместно с баражни боеприпаси от Байрактар и последащ удар с израелските камикадзета. Сукшите пускаха израелски управляеми бомби от голямо разстояние и височина.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news. tova ne e prozrachna info za bg narod suveren. loven seson e otkrit za lov na lajci! snimai lajeca!
20
4
 
3
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 3 години
полк. ПЕТРОВ, ШЕ МИНЕ СЪС МИГ НАД НЮ ЙОРК, КОГА ПРЪДНЕ ГУГУТКА. ЗА РАЗЛИКА ОТ НЕГО, ЕДИН НЕМСКИ *** С "ЧЕСНА" , КАЦНА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД, БЕЗ ДА ГО ЗАСЕЧЕ И ЕДИН РУСКИ РАДАР!!ТОВА Е ТО.... РУСКАТА ТЕХНИКА... ХАХАХААА
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Необходим е списък от потенциалните опасности за България:- Кои държави биха ни нападнали?- Кои недържавни организации биха ни нападнали?- С какво разполагат тези държави и организации?- Какво точно ще ни помогнат 8 Ф-16 и 8 Су-25.Например срещу Турция? Ще я спрат ли? С колко минути ще забавят турското настъпление?Ето това са въпросите. А не дали Су-25, МиГ-21, МиГ-23, МиГ-29, Ф-16, Грипен и т.н. са хубави самолети. Бугати са хубави автомобили. Да поръчаме няколко за НСО, а?
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До полковник ПетровПолковник Петров, Вие сте типичен представител на хората които не умеят да разсъждават. Вие разглеждате Су-25 като техника и оценявате дали тя е умно конструирана и как се представя спрямо конкурентите. Напълно съм съгласен с Вас, Су-25 може да е един прекрасен самолет. Въпросът е, че когато говорим за управлението на една държава трябва да се мисли как най-добре да се харчи ограничен ресурс и тогава се гледа целесъобразност. От КОГО и КАК ни пази Су-25? Защо не дрони?
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще купувате и модернизирате цепелини от Балканската война?
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Су 25 първи полет 22,02.1975. Ф 16 първи полет 02.02.1974 год. И двата в експлоатация от 1978 г. Знам че са много различни.
15
8
 
6
 
! Отговори
полковник Петров преди 3 години
Тия които плюят по СУ - 25 трябва да знаят че нямат понятие от качествата на този самолет...И не са малко тези които се страхуват от този самолет и искат да го няма... МИГ - 21 по време на виетнамската война беше оценен по достойнство от американския генералитет. А МИГ - 23 ако мине над Ню Йорк най малко 10 небостъргача ще се сринат без да е дал и един изстрел...Айде чакаме Ф-16
14
1
 
2
 
! Отговори
pesho преди 3 години
браво !
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко пъти сме ги ползвали тези самолети по предназначение?Нула.Колко ефективни бяха такива щурмови самолети при войната в Донбас? Не бяха. Летят твърде ниско и се свалят лесно с ПВО. Смисъл от това харчене на народни пари? Нула.
12
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На Балканите само ние имаме такива. Американците щом си държат А-10, значи вършат някаква работа още.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Що бе ? Виж свръхсилата САЩ с извънземните технологии какво ще прави: (статия от дир.бг от вчера) Американският щурмови изтребител А-10 прави първия си полет през далечната 1972 година. Днес, почти 50 години по-късно Пентагонът пристъпва към проект за модернизация на самолета, който ще му позволи да остане на въоръжение още няколко десетилетия.Само преди 10 години самолетът бе на косъм от пенсиониране, като задачите му щяха да се поверят изцяло на F-35.
10
2
 
4
 
! Отговори
L. преди 3 години
До Русомраз - какво е "скраБ"? Да не е супермодернизиран краб?
9
3
 
8
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Много хейтъри много нещо. Да сме мислите че останалата част от Балканите с изключение на Гърция, имат повече бойни самолети ? Добре е да имаме модернизирани и съвременни самолети, чисто заради разполагаме и с достатъчно налични пилоти. След време тези пилоти на бойни изтребители, влизат и в гражданска авиация. 14 бройки Миг 29 + 8 модернизирани СУ 25 + 16 нови Ф 16. Са си 30+ самолета. Това е бойната авиация с която ще разполагаме до към 2030 год. От там нататък вероятно ще преминем към F 35
8
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
С осем самолета не само нашите македонски братя, ами и целите балкани ще можем да опазим.

Спонсорирани публикации