Роднините на Людмил, загинал от токов удар, излязоха на протест

През последните седмици шахтата била отваряна многократно
18 фев 2021 19:36, Нели Христова
36
Роднините на Людмил, загинал от токов удар, излязоха на протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Близките на загиналото от токов удар в центъра на София 16-годишно момче се събраха на протест в кв. „Факултета”. Исканията им за откриване на виновника за инцидента и справедлив съдебен протест. Освен това те поискаха и оставката на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, предаде NOVA.

Днес беше погребението на момчето. А по-рано през деня бе подадена и първа оставка след трагичния случай. Главният архитект на район „Триадица” Иван Шишков си тръгва от поста, заради неправомерно захранен с ток павилион.

За оставката съобщи кметът на район "Триадица". Главният архитект не беше на обявената пресконференция. На нея стана ясно, че той се оттегля като морален акт. Иван Шишков заема поста като главен архитект на "Триадица" от 2008 г. Причината за оставката е служебната бележка, чрез която един от павилионите е получил разрешение да получава ток. Именно незаконният кабел от нея стана причина за смъртта на момчето.

Главният архитект на район „Триадица” бил в отпуск, когато един от павилионите получил разрешение да се захранва с ток незаконно със служебна бележка.

Въпреки, че са обявени за незаконни, два от петте павилиона на тротоара са плащали наем на общината. Той е бил 300 лв. на месец, без ДДС. Относно твърдението на Столичната община, че е изискана информация за незаконните обекти с 6 писма в последните месеци, но отговор не е бил получен, кметът на район „Триадица” твърди, че са отговорили. Незаконните павилиони не били споменати в тях.

От Столичната община отговориха, че в едно от писмата се настоява за проверка на павилионите с изтекли разрешителни. Към тях спадали и тези в района на инцидента. Междувременно от „Триадица” потвърдиха, че през последните седмици, шахтата е отваряна многократно.

С искане за справедливост, след погребението на Людмил днес, близките му се събраха на протест. Проверките по случая продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
глупости преди 3 години
добре де сужеба бележка не вред административно но на базата на това имат догор с чез ш чез е правил проучване и писменно е казал как да се свържат иначе няма да им пусне ток , другото е да са крали ток което не е
11
2
 
10
 
! Отговори
Общината преди 3 години
Да иде в маалата да види що е незаконен кабел и ток и да спаси човеците от опасността за живота
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са хората да протестират срещу беззаконието в държавата, но я да погледнат къщите си, колко от тях са законни...
9
3
 
9
 
! Отговори
тва е неписано преди 3 години
правилоплащаш на общината я наем, я друго и не ти пипат незаконния обект
8
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при управлението на герб е така само трябва да си плащаш и нете пипат
7
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират ,а после на изборите ще гласуват точно за убиеца на сина им. *** работа.
6
7
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 години
Съболезнования на семейството! Тук явно с протести нищо не става, бой с камъни и кой от къде е. Оплели са се като свински черва в кражби и далавери.
5
2
 
10
 
! Отговори
71231 преди 3 години
До До 2Важното е роднитние да разберат кой е бил ... псоел всички ще си кажат ...
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои прибирал всеки месец парите от незаконните павелиончета евала :)) капака на шахтата е виновен. Затова мълчаха толкова време..
3
6
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
И кво като има камери, съда не приема такива материали за нищо, така че все едно не се е случило.... ако ще в 4к резолюция с нощтно снимане да е. Нещастен случай и тва е.....законодателство
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си говорим става дума за корупция
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е с КАМЕРИ наоколо край шахтата, да се разберат онези, които са човъркали вътре в нея!Майка си ли са търсили там?