Ресторантьори с призив към членовете и персонал да се ваксинират

Те поискаха и PCR тестовете на влизане у нас от страни с нисък риск да отпаднат
22 фев 2021 07:58, Ния Христова
21
Ресторантьори с призив към членовете и персонал да се ваксинират
Снимка: БГНЕС
Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) препоръча на членовете си и на техния персонал да се ваксинират, съобщава Bulgaria ON AIR.
 
"Ясно е, че безопасността на пътуващите и предлаганите цени ще са двете основни сили, които ще движат туристическият сектор. Необходимо е обаче и държавата да сключи двустранни споразумения за отпадане на PCR тестовете като изискване за влизане в страната, ако пристигащите идват от страна с нисък процент заразени. Както и за облекчени условия за вече ваксинирани туристи, зелени транзитни коридори, рекламиране на страната ни като безопасна дестинация и други мерки за улесняване на пристиганията", пише асоциацията в публикация на своя сайт.
 
Те са на мнение, че масовата ваксинация ще повлияе положително на туризма и в частност за предстоящия летен сезон, като това ще гарантира на почиващите по-големи спокойствие и сигурност. 
 
"Според представителите на българските здравни власти и СЗО единствено масова ваксинация ще сложи край на пандемията и ще помогне за бързото връщане към нормален живот", казват още от БХРА.
 
Те са категорични, че желаниетo или нежеланието на някой да се ваксинира, което те определиха като личен избор, не трябва да влияе на отношенията между работодателите и служителите или да става причина за прекратяването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има ли някой още който не е разбрал че ваксините евентуално пазят само ваксинираният и не предотвратяват пренасянето на вируси.всякакви изисквания за паспорти и ваксини имат други цели.
11
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До до 12 от славянинНищо няма да ти направи шефа. Само ще почне да ти плаща договореното възнаграждение. И ти сам ще си напуснеш, защото умници като тебе са в сивата икономика.
10
0
 
5
 
! Отговори
Девня преди 3 години
В крайна сметка ще отварят ли? Другия понеделник е 1ви.. Само се говори за това, има ли издадена заповед?
9
9
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Вече има страни /Израел, ЮК.../ където се обсъжда правото на работодателя да изисква работниците да са с ваксина задължително , като едно от изискванията за работното място. И това да си е в работната характеристика условие.Няма не искам , няма не мога
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризъм с поставяне на условия не се прави! И за персонала важи-добрият готвач е добър, независимо дали е ваксиниран. А без добър готвач, ресторанта е нищо. Същото важи и за добрия сервитьор и т. н. А на клиента условия не можеш да поставяш, защото той решава дали да ти е клиент на заведението или хотела или да те подмине.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А самите ресторантьори ще се ваксинират ли?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирам сгодни сервитьорки.
5
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е реалността...Ваксинирането ще е приоритет за всеки бизнес, ако иска да работи нормално...
4
10
 
32
 
! Отговори
Хоремаг преди 3 години
Внесете си кадри от чужбина, ваксинирайте ги чипирайте ги и ще си имате персонал. Туристи обаче скоро няма да има.
3
6
 
28
 
! Отговори
Бисер Костадинов преди 3 години
Тая няма да стане, може да се ваксинират собствениците на хотели и ресторанти и да си работят те.
2
0
 
40
 
! Отговори
Бивш готвач преди 3 години
Ще ме осигурявате,ли на реалната заплата,ще се работи,ли като в нормален европейски ресторант по 8,9 часови смени.Ще има,ли платена отпуска не да ми смятате на надник когато и както ви изнася.Достатъчно лапахте от мен баста.Сега работя за себе си.
1
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно, ако никой от персонала не се ваксинира, оня мазнокосия ли ще разнася таблите. Тиквата крадлива ги е изнудил добре, или ваксинки за да може да усвоява (краде) , или не отварят.