Ресторантьори с призив към членовете и персонал да се ваксинират

Те поискаха и PCR тестовете на влизане у нас от страни с нисък риск да отпаднат
22 фев 2021 07:58, Ния Христова
21
Ресторантьори с призив към членовете и персонал да се ваксинират
Снимка: БГНЕС
Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) препоръча на членовете си и на техния персонал да се ваксинират, съобщава Bulgaria ON AIR.
 
"Ясно е, че безопасността на пътуващите и предлаганите цени ще са двете основни сили, които ще движат туристическият сектор. Необходимо е обаче и държавата да сключи двустранни споразумения за отпадане на PCR тестовете като изискване за влизане в страната, ако пристигащите идват от страна с нисък процент заразени. Както и за облекчени условия за вече ваксинирани туристи, зелени транзитни коридори, рекламиране на страната ни като безопасна дестинация и други мерки за улесняване на пристиганията", пише асоциацията в публикация на своя сайт.
 
Те са на мнение, че масовата ваксинация ще повлияе положително на туризма и в частност за предстоящия летен сезон, като това ще гарантира на почиващите по-големи спокойствие и сигурност. 
 
"Според представителите на българските здравни власти и СЗО единствено масова ваксинация ще сложи край на пандемията и ще помогне за бързото връщане към нормален живот", казват още от БХРА.
 
Те са категорични, че желаниетo или нежеланието на някой да се ваксинира, което те определиха като личен избор, не трябва да влияе на отношенията между работодателите и служителите или да става причина за прекратяването им.

21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
има ли някой още който не е разбрал че ваксините евентуално пазят само ваксинираният и не предотвратяват пренасянето на вируси.всякакви изисквания за паспорти и ваксини имат други цели.
15
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 7 месеца
До до 12 от славянинНищо няма да ти направи шефа. Само ще почне да ти плаща договореното възнаграждение. И ти сам ще си напуснеш, защото умници като тебе са в сивата икономика.
14
3
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 7 месеца
До 14Нищо няма да изгори. Или ще се ваксинираш, или ще си търсиш друга работа. Избора си остава твой.
13
1
 
5
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 7 месеца
Нито в трудовият ми договор, нито в длъжностната ми характеристика имам задължение да се ваксинирам, пък нека работодателят ми се пробва да ме задължи да го направя - ще му изгори фирмата до основи!
12
0
 
5
 
! Отговори
Девня преди 7 месеца
В крайна сметка ще отварят ли? Другия понеделник е 1ви.. Само се говори за това, има ли издадена заповед?
11
9
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 7 месеца
Вече има страни /Израел, ЮК.../ където се обсъжда правото на работодателя да изисква работниците да са с ваксина задължително , като едно от изискванията за работното място. И това да си е в работната характеристика условие.Няма не искам , няма не мога
10
0
 
12
 
! Отговори
Програмист преди 7 месеца
"Те изискаха..." - с какво право? Сектора който е дал най-малко, който укрива данъци и осигуровки ИЗИСКВА?Много на сериозно са се взели.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Туризъм с поставяне на условия не се прави! И за персонала важи-добрият готвач е добър, независимо дали е ваксиниран. А без добър готвач, ресторанта е нищо. Същото важи и за добрия сервитьор и т. н. А на клиента условия не можеш да поставяш, защото той решава дали да ти е клиент на заведението или хотела или да те подмине.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А самите ресторантьори ще се ваксинират ли?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ваксинирам сгодни сервитьорки.
6
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е реалността...Ваксинирането ще е приоритет за всеки бизнес, ако иска да работи нормално...
5
10
 
32
 
! Отговори
Хоремаг преди 7 месеца
Внесете си кадри от чужбина, ваксинирайте ги чипирайте ги и ще си имате персонал. Туристи обаче скоро няма да има.
4
6
 
28
 
! Отговори
Бисер Костадинов преди 7 месеца
Тая няма да стане, може да се ваксинират собствениците на хотели и ресторанти и да си работят те.
3
0
 
40
 
! Отговори
Бивш готвач преди 7 месеца
Ще ме осигурявате,ли на реалната заплата,ще се работи,ли като в нормален европейски ресторант по 8,9 часови смени.Ще има,ли платена отпуска не да ми смятате на надник когато и както ви изнася.Достатъчно лапахте от мен баста.Сега работя за себе си.
2
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ми е интересно, ако никой от персонала не се ваксинира, оня мазнокосия ли ще разнася таблите. Тиквата крадлива ги е изнудил добре, или ваксинки за да може да усвоява (краде) , или не отварят.
1
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кастрирайте и чипирайте добитька да ви е мирна главата и богата реколтата.