Проф. Чорбанов: "Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса

Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния, смята той
Обновена: 25 фев 2021 09:23 | 25 фев 2021 09:13, Ния Христова
113
Проф. Чорбанов: "Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса
Снимка: БГНЕС
"Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса, заяви пред bTV проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН.
 
"За пореден път се видя, че корпоративните интереси са доста по-силни от политическите. Фирмата "Х" казва, че няма да достави ваксината и толкова", заяви той. 
 
Проф. Чорбанов сподели, че не възнамерява да се ваксинира, тъй като е преболедувал вируса. 
 
"Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния", обясни проф. Чорбанов.
 
Според него антителата не са белег за имунитет, а са фактор, че в момента протича инфекция или скоро е имало протичаща такава.
Още по темата
 
Той обясни още, че в никакъв случай не призовава хората да не се имунизират, но смята, че хората трябва да имат информиран избор.
 
"Най-големият проблем на ваксините на този етап не са страничните реакции, а дали са ефективни и дали работят", смята проф. Чорбанов.
 
Относно българската ваксина той обясни, че са необходими средства за разширено предклинично проучване, което ще даде възможност да се направи и клинично.
 
"За другите ваксини на пазара държавите са инвестирали колосални суми във фирмите производители, които са препокрили предклиничните проучвания", уточни проф. Чорбанов.
 
Той смята, че разхлабването на меките в момента ще доведе до висок процент на заразени около изборите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам защо, но тези зелени коридори ми навяват асоциация със зеления път. Онзи път...от който няма връщане назад.
105
2
 
1
 
! Отговори
позор за БАН преди 3 години
Този имитира Мангъра за да се прочуе и евентулно да забърше некой лев. Пълен измамник. Щял да прави ваксина???? Позор за БАН
104
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
този е жалък
103
7
 
10
 
! Отговори
zer преди 3 години
Когато разработваш ваксина с държавни пари, но се вижда че няма да я бъде, единственото което ти остава да правиш е да ревеш, че нямаш пари и да хулиш по съществуващите ваксини. Мухлясала работа
102
9
 
11
 
! Отговори
читател преди 3 години
Този не направи нищо.Има жалка лабораторийка от 2-3 стай, 7-8 човека, и 12 теми по плана на БАН.На всичките е ръководител професорът.Сред тях няма ковид.но той знае всичко, даже това, което другите не знаят.Нещо като мангъра.типичен гений от БАН, с увяхнала китка от публикацийки, много говори, нищо не произвежда.
101
4
 
10
 
! Отговори
ФСБ преди 3 години
Този определено работи срещу българите и България !!! Вече сме му спуснали инструкции.
100
8
 
7
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Ето заради такива като този червен "професор' никога няма да имаме българска ваксина ! Дори този ръководи екипа си и саботира постиженията му , за да не могат да направят ваксина ! Такива са инструкциите от Москва !
99
9
 
9
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Този "професор" Чорбанов в коя червена партийна организация е получил званието си ?
98
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце ни лекува ама като доктор Менгеле в концлатерите.
97
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой усеща ли шизофренията в това изказване. Аз "разработвам" ваксини, ама те нямат смисъл, то и аз не се ваксинирам. Какво работя тогава? А познайте...
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 82 - да но дефакто точно антителата срещу шипчето го блокират а другите не!
95
11
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Тоя *** е от алианса "Мангъров" и само простотии ръси:1) естествения имунитет НЕ Е по0силен от този с ваксина. Вече е доказано, нито е по-траен, нито е по-добър2) фирмата Х не "отказва", а не МОЖЕ да прозиведе нужните количества. Червените да се научат какво означават нещата, които говорят3) преболедуването на вируса дава според настоящите резултати 6-8 месеца, следователно след това пак трябва ваксинация4) ефективността на ваксините не е "проблем". Те ДОКАЗАНО работят
94
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП професор всички в тази партия са толкова ''умни''
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
професор чобанов ШАМАНА
92
1
 
6
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До Анонимен 78Абе човек от къде е тази стъкмистика? Ваксините са между 92 и 95% ефективни, според официалните доклади. Дори има данни, че на Астра зенека от една доза ефективността е 85%. В крайна сметка ваксината не е и никога няма да стане задължителна. Обаче бъдете сигурни, че ЕС и отделните правителства ще измислят нещо я с пътуванията, я с обслужващ персонал, туризъм и прочие, за което ще се изисква ваксина, васинационен паспорт и подопни неща.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88Добре ти от кои искаш да си от първите или от вторите 100-200 хиляди?
90
9
 
11
 
! Отговори
SDI преди 3 години
Този плюе наляво и надясно против ваксините, а в същото време ръководи екипа, който изготвя българската ваксина срещу COVID и взима пари за това. На това му се вика изключителна наглост.
89
8
 
10
 
! Отговори
Другаря Путен преди 3 години
професор Чобанов , хаоса е в главата ти ...
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да, да, добро чувство за хумор има - ще се посмеем всички заедно като умират хора като наесен и някои от вас като почнат да реват пак що няма места в болниците или лекарства, що не стигали линейките
87
5
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Слушах и гледах в телевизията на мазния новоизлюпен началник дето не става , въпросния господин.Много съм впечатлен ,особено от чувството му за хумор.В моята класация е в категорията "става"