Отменят тържествата за 3 март на Шипка

Решението е по препоръка на доц. Ангел Кунчев заради Covid-19
26 фев 2021 18:50, Анисия Иванова
195
Отменят тържествата за 3 март на Шипка
Снимка: БГНЕС

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Отменянето на тържеството е във връзка с постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което се съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, съобщават от общината.

Още по темата

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10,00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
27
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Кунчев, Оставка! Националният празник Не Може да се игнорира, заради ядрена война дори! Пратете армията ама през 2 м разстояние да хваща самоорганизиращите се патриоти! Запомнете, другари управляващи - Патриотизмът не го лови никаква болест и вашият нихилизъм няма да надделее! Оставка!
17
7
 
19
 
! Отговори
мак преди 3 години
Мнооого ниско паднаха. На открито не може, ама нали Радев ще е там, тряба да го наритат инфантилите злобни начело с пътуващия ... И в кръчма може. И на онази сбирка на шайката, на малко пространство, човек до човек, т.паци от цяла България, тогава беше безопасно, нали, борисов?
16
13
 
0
 
! Отговори
Местете преди 3 години
кръчмите на шипка и така ще чествате празника и после на кръчма.
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кръчма може, на Шипка не може?!
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не пречи аз да си се кача горе :) както и всеки който се чувства българин
13
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133 март е празник само за българските русофили. Българите честваме Съединението!
12
15
 
11
 
! Отговори
Джаро преди 3 години
Попе, тука има един нищоправещ фигурант. Елате да си го вземете беее
11
4
 
18
 
! Отговори
аналлизатор преди 3 години
На снимки и на живо Шипка сме виждали. Ама защо при такава статия, не публикувахте снимката на отговорното лице? Поне тази нощ, да се върти насън, едва ли от неудобство, но поне от страх.
10
19
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Уф, голям праз, че радеф щял да ходи там. Да ходи на майната си ако ще, все тая -песента му е изпята.
9
7
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Бащицата - Господ да подава оставка, веднага!
8
9
 
33
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Боко вече се чуди кой пътт да хване и къде да се скрие по празниците !!!До толкова голямо падение не вярвах ,че ще падне шайката !!
7
15
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Време е този празник да се забрани. Никак не е толерантен. Купища политици излязоха да говорят по телевизията, всички казаха, че Левски е загинал в борбата за свободата на България, че е велик революционер, че трябва да следваме съветите му! Но никой не каза против кого и с кого се е борил Левски, как е загинал и кой го е ОБЕСИЛ, да обесил. Никой не каза нищо.......Тъга и срам. Отменяйте 3 Март, събаряйте шипка и направете МОЛ. По-добре ще е!!!!!!
6
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като миналата година.Да се надяваме, че Фогуранта ще изнесе пак същото слово, да си спомнят хората, че служи на Убиеца в Кремъл. 3 март е честване на наложен ни от Кремъл празник. Истинския национален празник трябва да е Съединението: чисто български акт, срещу който между другото Русия е възразявала.
5
8
 
37
 
! Отговори
Не на страха, мутри. преди 3 години
Мутрите се оплашиха че президента Радев ще е там и забрани ха,честванията. Но много хора заявяват че ще са там с президента,въпреки всичко.
4
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторанти и молове може, планина не може
3
9
 
30
 
! Отговори
Искат преди 3 години
и 3-март да затрият.
2
7
 
27
 
! Отговори
112 преди 3 години
Горе на върха е по-заразно отметрото и автобусите.
1
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната гербаджийска кална кампания срещу Радев. Като видяха, че ще ходи там и веднага не може, имало вирус. А в същото време от 1ви отварят ресторанти, после и чалготеките.. За там няма вируси, а за мероприятия на открито има вирус

Спонсорирани публикации