Пирогов стартира програма за възстановяване на белодробната функция след COVID-19

От пограмата могат да се възползват всички, които са изкарали вируса
Обновена: 26 фев 2021 16:29 | 26 фев 2021 16:29, Ния Христова
8
Пирогов стартира програма за възстановяване на белодробната функция след COVID-19
Снимка: БГНЕС
УМБАЛСМ "Пирогов" от 1 март стартира програма за възстановяване на белодробната функция след прекаран COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. От програмата могат да се възползват всички преминали през заболяването.
 
"Възстановителна рехабилитационна програма и подпомагане на оздравителния процес при пациенти с неврологични и дихателни проблеми, преболедували COVID-19" ще има за цел да помогне на всички, успешно преборили болестта, да се върнат към нормалния си живот. 
 
В Лечебния център към Отделението по физикална и рехабилитационна медицина към Пирогов между 08:00 и 18:00 часа пациентите ще преминават през дихателни упражнения и техники за възстановяване на белодробната функция, утвърдени от Световната здравна организация.
 
В програмата участие ще вземе и Медицинският център към УМБАЛСМ „Пирогов”, който ще консултира пациентите с неврологични усложнения след COVID-19 в сряда и четвъртък между 14:00 и 16:00 часа.
 
За да се включат в програмата, пациентите е необходимо да разполагате с талон за специалист (за невролог или за физиотерапия) и да се запишете на телефон 02/ 915 43 34 (всеки ден между 11:00-13:00 часа), уточняват от лечебното заведение. Записването стартира от първи март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7.Защо мислиш, че симптомите на грипа се прехвърлят на Ковида само сега. Преди няколко години е било същото. Смятали са, че има грип, а то е било Ковид. Да са намерили произхода на Ковида? Не. Да са прилагали масово тестове преди две години за какъвто и да е вирус? Не. Но сакралната лекарска общност никога не може да бърка!? Масовата ваксинация на населението е изходът на лекарите да излязат без позор от тази деликатна за тях ситуация.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2:Явно такива са инструкциите на Световните господари - нали затова приписаха на короната всички възможни симптоми на грипа.Така всички грипни жертви спокойно да се приписват на короната,а самият грип "да изчезне"!Покрай грипа и всички други заболявания,включително и тези,като инфаркт,инсулт и рак,които само до 2019 г причиняваха 80% от жертвите в Територията!А вие слагайте на муцункиите си тези парцалчета,както се оказа,развъдник на множество кожни заболявания около устата и не само!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня по бай Тошово време плевмонията се водеше сериозно заболяване и се лекуваше само в болница и то най малко месец а сега гледам мои колеги ги лекуват в къщи държат ги най много 3 дена в болница и ги пращат на домашно лечение
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЕКЕТО ЛЕПНЕ НАВСЯКЪДЕ!КАЧЕСТВЕНОТО *** Е ВЕЧНО И НЕИЗТРИВАЕМО!...а "народът просст,животът тежък,скучен/озъбено свирепо куче!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотални некадърници са в Пирогов. Само клиничните пътеки да усвоят, такса избор екип, а пациентите - кучето ги яли. Такъв ми го набиха в Пирогов, че до инвалиден стол ме докараха Надгробни плочи дано си купят с парите за операцията ми
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно ще източат още едни пари от НЗОК и нищо няма да свършат.Усвояване,усвояване,усвояване!Иначе по документи всичко ще е ок де......