Радев: Достойно бъдеще можем да градим, когато сме единни

Президентът ще участва в тържествата на Шипка на националния празник
99
Радев: Достойно бъдеще можем да градим, когато сме единни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

"Уважението към паметта на загиналите за България е наш морален дълг като народ. Отговорността ни пред съхраняването на историческата памет е не по-малка от преодоляването на изпитанията, пред които сме изправени днес", написа президентът в профила си в социалната мрежа.

"На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България. Превъзмогването на духовната криза изисква моралният пример на хората, чиято саможертва е вложена в темела на българска държава, да бъде не само спомен, а да вдъхновява и ръководи делата ни в ежедневието. Достойно бъдеще за страната си можем да градим, само когато сме единни като нация", подчерта Румен Радев.

Държавният глава ще приеме почетния строй, след което ще се проведе ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка. Президентът ще произнесе слово по случай националния празник на България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
25
 
! Отговори
Абе тая властолюбива преди 3 години
Г.а.д кога ще спре да се гаври. Щеше да ни доведе до разпад и поредна следкомунистическа криза, сега си показал мазната физиомутра и се завира да единничи. Ше повърна.
34
1
 
29
 
! Отговори
Мразенето преди 3 години
срещу Фигуранта е безплатно и от сърце.То пък какво ли да го мразиш - безполезен фигурант, който иска власт чрез преврат.
33
3
 
29
 
! Отговори
Joe преди 3 години
Каза главният разединител.
32
25
 
2
 
! Отговори
Възраждане преди 3 години
Завинаги с Братска Русия поклон пред братята загинали за свободата на България,всички местности с турски и арабски имена да бъдат сменени с бЪЛГАРСКИ.
31
1
 
13
 
! Отговори
Пахнет Путина преди 3 години
Пахнет Десина
30
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта оставил зад гърба си разбито семейство, довел до разруха на военновъздушните сили, същият който от четири години неуморно работи за разпокъсане на обществото на "почтени" и "непочтени", демонизира демократично избраното управлението, сатанизира институциите, дестабилизира държавата, а сега най-лицемено и нагло казва: Достойно бъдеще можем да градим, когато сме "единни" !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
29
1
 
34
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Връх на наглостта е когато фигуранта, който цели четири години с всичките си действия разделяше българското общество сега да говори за единение. Той и подобните на него руски марионетки са били винаги срещу България и българите!
28
1
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Единни с дрогарето значи- дрогарето като един те крадат, а ти само бачкаш.
27
2
 
23
 
! Отговори
Единен протестър преди 3 години
Ние най-верните на Юмручето - останали 50-на протестери ще дойдем на Шипка подходящо оборудвани. Всички сме с маски и там ще ги изгорим на место, защото вируси няма. Ще си носим павета от София ( щото на Шипка няма), яйцата ще ги вземем от Габрово - за да бъдат пресни. Ще метаме всичко де що има както повреме на епопеята преди много години. Ще метаме по всички , които не викат оставка и мафия. Да живее нашият Фигурант!
26
1
 
32
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Щом комунист заговори за единство, значи е в ход следващият му план да те обере и довърши. С една дума най- единни са комунистическите чада, дето обикалят с нашите пенсии и спестявания в чужбина.
25
2
 
29
 
! Отговори
Я тоя преди 3 години
Не можа да ни довърши съвсем, макар че направи доста поразии и сега се прави на единен.
24
31
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Боко тиквата заръча на дончев постоянно да се плюе по президента и като чета коментарите си изпълняват поръчката на 100%
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как ще участва като е с ковид и под карантина
22
3
 
30
 
! Отговори
истина преди 3 години
Луд не умалява. След Шипка, след юмрук срещу народа, пак на Шипка да разнася вирус.
21
3
 
31
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Единство...но с БСП и онези ,където хвърлят яйца по сградите и къртят павета...Хайде. Благодарим ти Радев и ,,Партийо любима"....Знаем се колко струвате.Фалит след фалит и масова, ама наистина масова беднотия, като във Венецуела и др. Латиноамерикански държави.Разбиване на магазини и кражби.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Върни се у гиманзията да си драскаш "вдъхновяващите" есете тип сеслкинелетуалец, чащото само можеш да впечетлиш дакалакяата си, дето в менопауза с глупавите си "писания".
19
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като отиде на Шипка миналата години, какво? Имори народа ли? Или трябва да ви напомням, че лятото имаше дни с по 3-*** заразени?
18
3
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
Уважението започва с уважението на собствената държава, г-н Фигурант, а тези, които са те издигнали и ти нареждат я нямат за нищо и заради това и ти я нямаш за нищо. Уважението не е на думи, докато рушиш държавността.
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоОоо калеко! Пак всеки коментар събира по 10-15 лайка за 1 секундиа, а?
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорить Москва: "Единна Русия" !!!