Борисов заръча: Да се възстановят "зелените коридори"

Това да стане там, където има чакащи хора
Обновена: 28 фев 2021 09:26 | 28 фев 2021 09:14, Елка Василева
216
Борисов заръча: Да се възстановят "зелените коридори"
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов заръча на здравния министр Костадин Ангелов да бъдат възстановени "зелените коридори" за ваксиниране, където има чакащи хора.

Премиерът Борисов отиде на проверка в болница „Пирогов“, за да се запознае  как върви ремонтът на детското отделение. Заедно с него бяха здравният министър Костадин Ангелов, а гид в обиколката им беше шефът на „Пирогов“ Асен Балтов.

Министър Ангелов докладва, че вече са пристигнали над 52 000 дози ваксини, а от 6.30 ч. всички РЗИ-та чакали да бъдат разпределени.

Още по темата

Борисов на свой ред заръча на Ангелов да възстановят  "зелените коридори" за ваксиниране, където има чакащи хора.

"Възстановете до 8 март, до следващата доставка", каза Борисов. Той припомни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини - над 22 000 от Пфайзер.

Ангелов поясни,че до обяд ще се прецени дали е възможно "зелените коридори" да се възстановят и къде.

"Там където чакат днес, пуснете ги, за да минат хората", каза Борисов. Напомни, че са отделили и 20 млн. лева за хеликоптер.

В детското отделение на „Пирогов“ показаха на премиера и стаята за деца инвалиди. Балтов пък поясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня.

"Дано все така да е празно", каза Борисов.

Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три в едно.На изборите като се наведем да гласуваме машинно или не може да се бодне не с ваксинка . И да ти се издаде ваксертификат за гласувал ваксиниран .
5
9
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИНДИЕЦА Угур Шахин УПРАВИТЕЛ НА БИОНГЕЙТСХ ОБЯВИ , ЧЕ ВАКСИНАТА ИМ Е ТОЛКОВА НЕКАЧЕСТВЕНА , ЧЕ И 3 ДОЗИ БИЛИ СЪС СЛАБ ЕФЕКТ И ТО РАБОТЕЛО САМО ЗА ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ЩАМ!ИНДИЕЦА УГУР ШАХИН ОБЯВИ, ЧЕ ЗА НОВИТЕ ЩАМОВЕ ЩЕ Е НУЖНО НОВО ВАКСИНИРАНЕ НО ТЕХНОЛОГИЧНО ТОВА ЩЕ ИМ ОТНЕМЕ 2 ГОДИНИ ОБЩО ЗА НАПРАВАТА И , ПОРЪЧКИТЕ И И ПРОИЗВОДСТВОТО И!!!
4
5
 
18
 
! Отговори
?!?!?! преди 3 години
Два пъти се допуска една и съща грешка СЯМА от определен тип "човеци"Да не си осигурил възможност поради липса на ваксина за 85 годишната "баба" и да "пускаш" зелените за здрави прави хора е нарушение на национален план , ако не и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
3
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Като истински лидер мисли за народа си!
2
4
 
39
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Тоя вече ми омръзна безкрайно с глупостите и простотиите си!
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме си ушните маркери, значките, намордниците!