Ресторантите се приготвят да отворят за първите си клиенти тази година

Собствениците на бизнеси се надяват това да е последното затваряне
28 фев 2021 15:50, Нели Христова
53

След месеци на затворени врати утре ресторантите ще посрещнат първите си клиенти за тази година. Заведенията ще работят на 50% от капацитета си.  Работното време ще е до 23 часа, а предпазните мерки остават същите като преди.

"Ние сме едни от щастливите, които имаме и градина, и тераса и общо взето 2 етажа с много места. Тези 50% вярвам, че ще ни помогнат да се върнем на пазара. За жалост не съм оптимист за колегите, които имат по-малки помещения, нямат градини", коментира собственикът на заведение Николай Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Много от ресторантьорите се оказаха без достатъчен персонал преди новото отваряне на заведенията. Въпреки трудните месеци и възможността за евентуално трето затваряне, ако заболеваемостта се качи, Диана не иска да сменя работата си.

"Два пъти не можаха да ме накарат и да ме разубедят от избора. Обичам си работата, обичам контакта с хората, това ме прави щастлива. Разтоварвам се с тази работа, обичам си колегите", сподели Диана Бързакова, която работи в бранша.

Надеждите на бранша са това затваряне да е последно и до нови ограничения да не се стига. Вече са направени и резервации за първия работен ден на ресторантите. А ресторантьорите са оптимисти, че хората ще се върнат с усмивка въпреки продължаващата пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
4
 
! Отговори
вЪЪЪЪЪпрос преди 3 години
Може ли да се пие пред магазин, а в кафене и бистро - не?
28
2
 
5
 
! Отговори
ИМИ СПЯХА преди 3 години
До АнонименИ чакаха субсидии, държавата да ги спаси!
27
2
 
14
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Дали че сменят олиото от фритюрниците или че готвят с ланското???!!!
26
5
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Нема как, кръчмарите требе да гласуват за Тиквата и СИК-ГЕРБ-СУДЖУК!!!
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЪДЕ БЯХТЕ, КОГАТО ХАЙ...ВАНИТЕ СЕ НАЛИВАХА ПРЕД КВАРТАЛНИТЕ МАГАЗИНИ И САМО СОБСТВЕНИКЪТ ИМАШЕ КЯР???????????????????????
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантите,......................5 МЕСЕЦА СПАХА.
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Ей пингвин държавата е на 1300г и още е има. Спокойно и без теб,ще е има . И без твоята кръчма пак ,ще е има :) Намали малко бранша си ,че ще свършат хората в държавата.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не знаех,че Бойко дава пари от личната си заплата ...добре че ми обясни:) Аман от просттовати хора.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Много от ресторантьорите се оказаха без достатъчен персонал преди новото отваряне..."Нали са на улицата, децата им гладуват, и т.н.?Защо всеки не си потърси управителя от преди и да пита за работа отново на същото място?От седмица се знае, че ББ ги пуска!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шефа ти като караше новия мерцедес...не го интересуваше други нали. Зашщо нвма свободен капитал да издържи 1 г.?
19
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1000 лева на работещите в заведенията няма да ги даваш ти, а Бойко ще даде той обеща. Над 600 хиляди работат в бранша иначе няма да я има държавата без нас разбра ли бе
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия във фритюрницинте им олиото стана на една година вече, първите дето ще си поръчат едни пържени картофи ще получат Ковид симптоми и тежки респираторни проблеми и инфекции на дихателната система.
17
2
 
6
 
! Отговори
за всекиго по нещо преди 3 години
Изминалото Лято имаше картофки(пържени) със сирене за 4, както и за 12 лева в Несебър.Имаше препълнени къщи за гости, както и тихи с дворче с беседка.Имаше кръчмари мошеници(много), както и малко добри ресторантьори.Така беше с таксита, лодки за разходки и др.Койви е виновен, че не разпитвате предварително къде да отидете с парите си ?!?!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това олио във фритюрниците, бе. Вие само в мак доналдс ли сте ходили? В класен ресторант не се предлагат такива шитове
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви хиляда няма ти плащам. Правителството няма пари. Тея пари са на всички нас. Правителство само разпределя.Ти като върви бизнеса даваш ли ни пари от печалбите? Защо на вас ще дават ,а на други не?
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най смешно ми стана ,като един пишман икономист и кръчмар почна да обяснява , каква икономика създвали. Ей шишко каква икономика създваш, като нямаш износ ? Половината ти продукти са внос . Циркаджии7 г ги гледам по Манчев... акъла им 0
13
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Персонала поема голям риск да обслужва всякакви хора може и да са болни. На първа линия сме така да се каже.Нека правителството подпомогне бизнеса за да се изплащат обещаните +1000 лева на служителите и да намалят ддс на 0% до края на годината.
12
2
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Като си касиер това не те прави готвач. Готвачът САМ си избира продуктите, рецептите и персонала. А това, че ти тракаш сметки не каса не те прави по-малко важен (напротив - от теб зависят заплатите), но и бъкел не вдяваш какво е да си добър готвач. И повярвай ми, ако сте добри - даже и ураган, чума, краста да има и пак ще имате клиенти. НО ако сте добри и цените са също добри. Клиенти се печелят трудно и много лесно се губят. А това, което са ми сервирали е буламач почти навсякъде. Замисли се.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот правя аз. Всипки бизнеси циклят ама тея не спряха да мрънкят е да се оплакват. Никакви заведения няма да посещавам до края на пандемията.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЪРВИТЕ СИ ЛЕГАЛНИ клиенти....