НСО с мерки за сигурност на 3 март в София

Граждани с обемисти багажи няма да бъдат допускани на тържествата
1 мар 2021 14:10, Анисия Иванова
8
НСО с мерки за сигурност на 3 март в София
Архив: БГНЕС

На Националния празник на България - 3 март (сряда), Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за осигуряване на сигурността на жителите и на гостите на София.

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България. От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента ще се състои тържествена смяна на гвардейския караул. Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. "Народно събрание".

Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове (КПП), организирани на ул. „Раковски“ и „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски", съобщиха от НСО.

За желаещите да наблюдават тържествената проверка (заря) от 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ ще бъде осигурен достъп през три контролно-пропускателни пункта – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“, в близост до изходите на подлеза при СУ „Свети Климент Охридски“ (кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „В. Левски“) и през един КПП на бул. „Цар Освободител“ (откъм хотел „Сенс“).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на събитията, поради невъзможност на място да бъде организирано съхраняването им. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички по маски и бански за по-сигурно.
7
2
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Нещо ти е повредено мисленето. Обемистият багаж пречи на останалите хора и не му е мястото сред много хора. Това са елементарни неща и всеки завършил поне първи клас би трябвало да го знае.
6
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До Анонимен

може и да си прав,но кой ще тръгне на такова събитие с обемист багаж,ако наистина се е запътил към тържеството?

..И какво ще има в него?..-Юрган,възглавница,чаршафи,разни глезотии?
5
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До Гумен Гуменов

ти просто си една болезнено "неостра" домашна птица,отглеждана заради деликатеса "гъши пастет"..
4
2
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Поема за Петьр-Емил Митев : П-Е е като дядо си мил. Препьнат в гората, вьрви по тревата. П-Е е признат активист : Турист, комунист , социалист. Доктор на тоталитарните науки. Не е като някои неуки . За всеки проблем ще реши, коя партия не греши. Неговите ученици вече са в редици. Те проблемите си ги решават с песента на витошаря : " Само от спортист в планината ти ще се спасиш , защото долу е полиция , горе е милиция и навсякьде е авиация без комуникация. ". Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш.
3
12
 
4
 
! Отговори
Гумен Гуменов преди 1 месец
НСО на Резидента пак ще ограничава обикновени граждани на връх най-големия български празник!
Радков иска да си го превърне в частен празник. Като всеки член на БКП/БСП – едрите капиталисти.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава голяма провокация към САЩ и Западна Европа, НАТО и Европейския съюз.

На 3-ти март Русия ни освободила от Турско робство.

Ще има санкции от НАТО, САЩ, Западна Европа и Европейския съюз към Българияза такива твърдения.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви имам мерките! Обемистия багаж не значи, че някой е опаковал танк за да гръмне поредния политик, половин кило подходящо вещество стигат за такива фойерверки, че може да ни се стъжни отвсякъде.