Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки

Премиерът с обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението
Обновена: 3 мар 2021 07:46 | 3 мар 2021 07:44, Александър Попов
213
Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната.

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка.

Още по темата
Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават.

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци.

Честит Национален празник!


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 1 месец
На тоя няма шанс някакси да му сложим интелект! Профан!
175
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
ГЕРБидж БОКОлук
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ок, нека бъдем реалисти.
На ГЕРБ дават 25%
На БСП 20%
Слави и Ку-ку бенд са с 15%
ДПС с около 12%

Ако се намърдат Мая + трио, както и Патриотите, ще е все тая.
Осъвзнавате ли, че ДПС + Трифонов ще решават, кой ще е на върха.
173
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Като чета какво е казал Бойко, излиза, че самодържавността се е възстановила сама. Сигурно щото той не е бил роден тогава, че и това да направи...
172
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 месец
този текст слово на живо ли е, слово на запис с аутокю ли е .... или е както обичайно му ги правят такива текстове за ББ (Буда Барселонски)
171
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЯМА ПАНДЕМИЯ!ВСИЧКО Е УМИШЛЕНО СЪЗДАДЕНО! А вирусът е един обикновен вирус като всички минава и заминава. Най големият вирус е в хората в тяхното невежество и духовно неразвитие.
Това което се казва и показва е внушение на страх.
В БОГ и Любовта няма вируси и болести.
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се оплаквайте! Няма страна в Европа, която е по-либерална по отношение на пандемията! Който го е страх да се пази или да се ваксинира!
169
3
 
8
 
! Отговори
По класиците преди 1 месец
От гръцко робство ни освободи цар Петър Стария.
От турско робство ни освободи цар Александър от Русия.
А от 4ифyтcko робство само Господ може да ни освободи, но дали ние вярваме в Него...?!
168
2
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Празнували сме деня на възстановяването на българската държавност... кажи кой, от кого ни е оттървал. Това ми прилича на израза за "османското владичество". Нито един от властта не спомена днес думата Русия, руснаци, руски войски... пазят се като дявол от тамян. Не ми трябват такива....
167
3
 
17
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 месец
Не епидемията, Борисов.
Вие ни сложихте спирачки.

След месец ще се освободим и от вас, и от вашата некомпетентност.
166
2
 
17
 
! Отговори
неспокоен дух преди 1 месец
Специално на теб, "пандемията" ти сложи доста пачки в джоба.
165
3
 
16
 
! Отговори
ТИКВА преди 1 месец
Този пишман премиер е отвратително крадлив и токсичен ***. Той нагло лъже собствените си избиратели , колкото и акъл да нямат за да гласуват за муутрокомуниста ББ и те разбират , че без съд , парламент , а с жипка държавността тотално деградира.
164
2
 
11
 
! Отговори
ТИКВА преди 1 месец
Този пишман премиер е отвратително крадлив и токсичен ***. Той нагло лъже собствените си избиратели , колкото и акъл да нямат за да гласуват за муутрокомуниста ББ и те разбират , че без съд , парламент , а с жипка държавността тотално деградира.
163
3
 
18
 
! Отговори
стоян преди 1 месец
Време е Боко Тиквата и простата кърджалийска *** да бъдат натикани там където им е мястото-в затвора.Ако мутрата опита да манипулира изборите то още на 5 април трябва да излезем и да ги удавим в кръв.Тези отпадъци няма да бъдат търпяни на власт и за секунда.България иска справедливи присъди за мутрите.
162
3
 
16
 
! Отговори
ЧАО БИ БИ преди 1 месец
И не забравяйте шайкаджии...
ПРОТЕСТА не е угаснал….
ПРОТЕСТА не ви е забравил... ПРОТЕСТА тлее и ви чака и всеки момент ще избухне с още по голяма сила....
Де да имате нахалството и да направите правителство "TYЛYП-4“, а започва тpичането и ще бъдете публично опозорени(eBaни) ...ей, събудете се и си бегайте по живо по здраво.
Светът ще ви се стъжни, Бг-то ще ви е тясно.....
ЧАО TYЛYП, ЧАО ШАЙКА, бай Ставри ви чака!!!!
161
6
 
16
 
! Отговори
Джендър преди 1 месец
Не менте пандемията а ТИ мутро сложи спирачки на България 11 години вече за да не се развива . Ограби младите българи и унищожи 2 поколения българи , изгони 2 милиона сънародници перманентно в чужбина а останалите в Бг ги подложи на социален Холокост
160
8
 
20
 
! Отговори
Възмутен DE преди 1 месец
Духът ни е неспокоен ДОКАТО ТИ СИ премиер, зеленчук!
159
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по добър министър председател от Бойко Борисов до сега не сме имали
поздравявам го по случай трети март
158
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в навечерието на 03 март бойко на итифар вечеря с ердоган в турция днес още лие там и няма журналист от летището да го пита къде е на з март
157
6
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Америкаснските му господари са му спуснали директива да заличи 3 март!На пък да го празнуваме още по-силно!