Радев: Властта се опита да постави под карантина паметта ни

Президентът изнесе реч на Шипка
Обновена: 3 мар 2021 13:15 | 3 мар 2021 12:00, Александър Попов
706
Радев: Властта се опита да постави под карантина паметта ни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Властта отново се опита да постави под карантина святата ни памет. Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана. Затова смятам, че имаме бъдеще като народ, заяви президентът Румен Радев от връх Шипка.

Той произнесе и слово по случай националния празник на страната, което започна с няколко въпроса към всички, които се изкачиха днес на върха.

Още по темата
"Отново е трети март и ние пак сме тук хиляди пред храма на Свободата.
 
Искам да Ви питам нещо: очаквали ли сте, че някога, някой ще се осмели да Ви забрани да се качите на Шипка?!
 
Очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото Ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си?!
 
Благодаря Ви, че сте тук!
 
Защото Шипка е място свято, Шипка е костница на „шепата спартанци“: нашите опълченци и воините на руския император Александър II, нашият Освободител.
 
Вазов е рекъл за опълченците: „България цяла сега нази гледа“. Истината е, че България винаги, във всяка епоха, гледа всеки един от нас. Защото героичните епоси са рядкост, но достойнството и характера са подложени на изпитание всеки ден.
 
С Вашето присъствие тук, скъпи съотечественици, Вие помагате днешните поколения българи да вземат изпита по история, изпита по морал и изпита по демокрация.
 
Защото властта принадлежи на народа, но народът трябва да я отстоява. Винаги има кой да му я отнеме, кой да му забрани и кой да го яхне.
 
Скоро и нашето време ще бъде в историята. Но от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв назад или с признателност за стореното от нас.
 
Едно е ясно: историята е урок, геройствата са вдъхновение, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои.
 
Нужна е вяра,
нужно е усилие,
дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът.
Честит празник на всички Вас!
Да живее България!", завърши речта си Радев.

 


706
Още по темата: ШипкаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
618
0
 
1
 
! Отговори
до 616 преди 1 месец
Веднага след като го избраха,Илиана Йотова му заяви-"И най малкото движение против тази партия няма да ви бъде простено".Той не посмя да отговори.Още оттогава ми е ясно,че каквото му кажат от БСП той това изпълнява.Неслучайно него го издигнаха като техен кандидат за президент-послушен,стриктно изпълняващ заповедите им.Толкова послушен друг не биха намерили.Е,как да го харесваме ние безпартийните българи?Никак!
617
1
 
0
 
! Отговори
Срам преди 1 месец
Ако тази медия работи в полза на ГЕРБ, не само аз няма да я чета, но и много хора, които познавам, като разберат как триете коментари, които изясняват всъщност кой каквп е забранил...
616
4
 
0
 
! Отговори
Срам преди 1 месец
Радев е най-добрият президент, който България е имала от поне 10-15г. Не знам какво го плюете. Явно сте слепи. Не, президента не трябва да е обединител. Той казва истината. Казва това, което е гнило, изкарва го наяве. Друг е въпросът, че сте слепи тези, които го плюете. Толкова проблеми имаме, а ББ ходи само обикаля с джипката, все едно няма инспектори за тая работа. До оня ден умираха хора по стълбите, защото тия "умници" не се подготвиха за короната на есен като имаха цяло лято да го мислят...
615
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго ме притеснява - този човечец буквално е "зациклил" на тема "анти-Бойко". Нещата отиват на психически проблем. Дано му свърши по-скоро мандата, че да може да се лекува. Или поне още отсега деликатно да му назначат някаква терапия, защото поведението му определено не е нормално.
614
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"очаквали ли сте, че някога, някой ще се осмели да Ви забрани да се качите на Шипка?!"
Кой на кого забрани да отиде на Шипка? Радев трябва да бъде СЪДЕН за разпространяване на лъжи и клевети! Малко е импийчмънт за този демагог!
613
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицемерът Радев пак избълва злоба и злъч и се развоня...този път на Шипка!
612
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки, който желаешеа и здравето му позволява, беше на върха! Не зная, този военен от кой чакаше заповед??? Кой му забарани на руменчо радев да отиде на Шипка!
611
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Истината
Лъжа, я ме светни досега при кой не се е крало? Да го върнем отново във властта. С изключение на Слави всички са били във властта. А Слави бе тояга на Дончев от Овергаз. И не само. Та чакам, за да направя информиран избор.
610
2
 
10
 
! Отговори
Радев е позор! преди 1 месец
Този дребен и злобен по душа човечец с огромни амбиции не се посвенява да разделя хората всеки ден и час! Радев е позор за българските политици, които го издигнаха на този пост!
609
7
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Дела има .
Краде се яко.
608
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганя преди 1 месец
Само Аз ходя в Европа с народна носия
а вас ви е изсрам.
В българия всеки може знам.
607
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"..дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът". Радефф осмисли ли това което са ти написали? Радеф, кой кого е поставял под карантина? В Гърция затвориха църквите по Великден!!! Говориш за морал? Що омаскари здравния министър, че е казал истината за сина ти? Кой промени параметри на общ.поръчка за джипки? Защо бягаш от преки въпроси на журналисти? Кажи с"да"или"не"истина ли е това което казва ББ за дрона. Толкова ли трудно да си признаеш нещо? И гушкаш"оранжевата маска"Мая Костинбродска.
606
3
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Властта , Фигуранте, те пази да не си в ареста ! Не плюй ръката , която те храни ! Ти си позора на този народ ! Надяваме се Гешев да си свърши работата наесен !
605
2
 
20
 
! Отговори
Чичо Любо преди 1 месец
Бях писал няколко коментара във вестник "Труд" по повод на изявите на чорапа. Изтриха ми ги и вече не може да коментирам там. Забранено ми е. Този гнусен чорап, дошъл от никъде, злобен, алчен, завистлив, неук, въпреки дипломите и сертификатите, които размахва, без грам ДОМАШНО възпитание / то, кой ли да му го даде !/ елементарник по природа, нещанстен в своята битност е карикатурата, която има наглостта да ни преставлява пред света. Трижди позор и свян от тоя. Махни се и ни осводоби от себе си.
604
3
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Хората видяха , че само охраната на Фигуранта спира народа ! Народът беше спрян за 3 часа на студа , за да може Зеления чорап да мине и да озмърди с вонята си святото място !!!! Позор !!!
603
1
 
18
 
! Отговори
Питане преди 1 месец
Гешев , кога ще карантинираш Фигуранта в следствения арест и да го обвиниш в държавна измяна ??? Я , в САЩ искат импийчмънт за същото деяние на Тръмп !!!
602
0
 
14
 
! Отговори
питам се преди 1 месец
Ако той самият се постави под самокарантина до края на мандата му ,ако ще и по 20 бона да взема заплата ще е най добре .Пилота за четири години на всички празници освен да плюе ,насъсква и разединява народа друго не прави.Жалко и болно е да спреш телевизора докато говори избраният за обединител на нацията за да не гледаш и слушаш един лицемер и разединител на нацията на такъв свят ден.
601
2
 
22
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 1 месец
Другарю Радев, разочарован съм. В речта си нищо не казваш за гласуването - машинно, ръчно, дистанционно, революционно и и т.н., за фалшифицирането на изборите :))))))). А и къде видя някой да забранява на хората да се качват на паметника или някой да ги спира? Като ти е подготвена речта за такъв сценарий, не можа ли да я съобразиш с моментната ситуация? Прояви поне веднъж малко гъвкавост де, ще ти е от полза занапред. ;)
600
1
 
12
 
! Отговори
акуд преди 1 месец
радев колко си жалАк
599
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев: Властта се опита да постави под карантина паметта ни

тоя *** кой го е спирал да ходи на Шипка?