В кадър: Хиляди на Шипка напук на пандемията и мерките

Паметникът посреща посетителите с метални ограждения
286

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметникът на Шипка посреща посетителите навръх националния ни празник с метални ограждения. Причината – опасност от падащи части от фасадата.
Още по темата


Въпреки това и въпреки пандемията хиляди българи се изкачиха на историческия връх.

Иначе община Габрово отмени създадената организация по провеждане на църковно-военен ритуал на връх Шипка заради нарастващия брой на случаите на коронавирус в страната.

Това даде повод на президентът Румен Радев, който се изкачи на върха, да обвини властта, че тново се опита да постави под карантина святата ни памет.

„Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана. Затова смятам, че имаме бъдеще като народ“, заяви президентът Румен Радев от връх Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
15
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Този клепоух креттен пак изрече лъжа. А бе, фигурант, властта не е забранявала на никой, който иска да отиде, просто официалното тържество е отменено заради пандемията. Както правят в много други разумни държави, но този темерут е най-големият инат в държавата.
191
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Аре бе, русофилите, само натискате там палчетата, а ми мълчите.Какво е ставало на 3ти март?:)))))))))))))))
190
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 202"Да не говорим, че боевете на Шипка се разиграват през лятото основно, а най-ожесточената - през август! Не през м. март!"И аз така знам, та затова си питам русофилите какво точно е ставало на тая дата, но днес, тоя според тях тържествен ден, никой не може да ми отговори.Странно празнуват, а не знаят какво.
189
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите превзеха и Шипка,не им стига Бузлуджа! Пачаври червени!
188
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мдаЕдва ли е голямо геройство да се качиш на Шипка и да изнесеш слово! Едва ли е геройство да събереш хора на едно място при положение на пандемична обстановка! Уважението към падналите за свобода може да се изказва всеки ден, не е нужен повод или специален такъв ден. Другото е показност и псевдопатриотизъм. Много има още да се развива този народ явно.________Да не говорим, че боевете на Шипка се разиграват през лятото основно, а най-ожесточената - през август!Не през м. март!
187
11
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко кога ще го видим на Шипка .или сред народа .Крие се като мишка.
186
8
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Аз така и не чух от русофилите какво точно се е случило на 3ти март.Хем празнуват, хем не могат да кажат какво е станало тогава.
185
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...И още нещо, може да плюете колкото си искате по комунистите, но никога няма да ви бъде позволено да мърсите костите на умрелите в освободителната война, без значение дали са българи, руснаци, украинци или финландци!"Тази руско-турска война е завоевателна!5 по ред, ако не се лъжа?!За излаз на Бяло море- имперски амбиции!Не са искали "голяма компактна"* държава тук, тъй като е ще иска и ще може да им отнеме достъпа но Бяло море и др. причини.* Райхщадско споразумение, юли 1876
184
8
 
12
 
! Отговори
мда преди 3 години
Едва ли е голямо геройство да се качиш на Шипка и да изнесеш слово! Едва ли е геройство да събереш хора на едно място при положение на пандемична обстановка! Уважението към падналите за свобода може да се изказва всеки ден, не е нужен повод или специален такъв ден. Другото е показност и псевдопатриотизъм. Много има още да се развива този народ явно.
183
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време са мрели за свобода! Ами вие в името на какво и кого *** на Шипка по време на пандемията! От бабаитлък или за кефа на Радев?
182
0
 
1
 
! Отговори
Казах ви какво искам преди 3 години
Пълно преоборудване и модернизация на работната среда и допълнителна субсидия за творчески проекти .... Стягайте се за най-тежките сто години в човешката цивилизация за... И между другото каквото САЩоамериканец може сам да си направи и боговете не могат да му го направят!Ако откраднете и лев оттука един лев по един човек за всяка стотинка от тоя лев!
181
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще научите ли най-накрая, че народа обича тоя празник! Колкото повече му го забранявате, толкова повече ще ви прави на пук.Тържествата, сборища и гмеч са забранени!Пандемия, следва дистанция!Отделни посещения на Шипка със семейството или с приятели НЕ са забранени. Един поклон и цвете на паметника са израз на лична почит! Даже имаше организация на движението за улеснение на хората!Ама друго е да поизкривим нещата! По старому, манипулация на масите!
180
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Занзибар сме на една педя разстояние благодарение на Радев и останалите патриоти на Шипка!
179
2
 
3
 
! Отговори
Някой да е забелязал преди 3 години
Намаленото количество валежи на някой части от планетата?С толкова вода налята в шистови и нефтени полета за да изкарат суровината к'во очаквате?И после що се топели полярните шапки? Откъде компенсира господа? От задниците ли ви? Де да беше така един *** нямаше да остане жив!
178
6
 
10
 
! Отговори
Коста преди 3 години
Браво на Първа програма! И жалко, че друга държава прави документалните филми за нашата история! Срамна работа... честита да ни е родината на кофти асфалта, ремонтите на ремонтите и всичко останало което не ми се изброява... тъжен трети март момичета и момчета...
177
1
 
0
 
! Отговори
До ПЭDИ 168 преди 3 години
До ХИЛЯДИС каква любов пишеш за някой си бай Ставри - явно си добре познат с него и го помниш с умиление.
176
2
 
0
 
! Отговори
Налягането преди 3 години
Където намери начин да избие избива, по логика точно на противоположната страна на света!
175
1
 
1
 
! Отговори
Беше: преди 3 години
Ама беше преди 200 години човешкото въздействие почти пренебрежимо!
174
1
 
3
 
! Отговори
Толкова по въпроса преди 3 години
За човешкото въздействие върху околната среда и за ефекта на пеперудата - водата е с по-голяма плътност от натрошената шистова скала, която се явява по-здрава от налятата в изкуствените пещери вода, обаче плътността на водата не позволява земетресението да е при виновниците, водата им вони де и гори от чешмата, обаче земетресението е резултат от променено налягане в земната *** резултат от човешка намеса. Още някой да твърди, че няма глобално затопляне и че човешкото въздействие е пренебрежимо?
173
1
 
27
 
! Отговори
Пипи преди 3 години
Честит празник на всички българи! Чест и слава, вечна им памет за загиналите за нашата свобода!