Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?

Здравният министър докладва, че към момента епидемията е "под контрол"
Обновена: 4 мар 2021 11:58 | 4 мар 2021 11:56, Веселина Йорданова
276
Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в момента е третата вълна на пандемията и българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", отбеляза Борисов на заседанието на правителството.

Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.

Министър-председателят уточни, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват.  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза още Борисов.

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

"За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация", докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той информира министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните легла в страната са заети на 57%.

"Създали сме организация за увеличаване на процента на леглата по всички лечебни заведения там, където е необходимо. Считаме, че към този момент епидемията е под контрол", добави проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че през следващата седмица страната ни очаква да получи още ваксини. Той изрази надежда, че производителите ще изпълнят подписаните договори и поетите ангажименти, за да може да изпълняваме фазите по Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
4
 
22
 
! Отговори
www преди 3 години
Най-отвратителното в цялата история, е че същите тези управляващи бяха оставили години наред пенсионерите да оцеляват с по 150 - 200 лв. пенсии, а сега изведнъж се загрижиха за тях?!?!
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урсула дер Лайен каза, че като купи ваксините и пандемията ще си отиде от ЕС, тя внуши. И тя ако няма влияние да внуши, кой тогава ?
137
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 137 Това че няколко индивида повтарят в несвяст изброените от теб мантри , не означава , че болшинството от хората споделят тези възгледи А огромен минус при нас ,че здравната ни система е в кома и без коронавирус Извън София хората пак ще се надяват на 70-80 годишни лекари да ги спасяват
136
0
 
6
 
! Отговори
Бай Коко преди 3 години
Каква пандемия , за какво е , защо никой нищо не казва по въпроса стига информационно затъмнение. Ало медиите къде сте имало пандемия а вие нито дума по въпроса. До кога бе ?
135
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията също е фурнаджийска лопата като герберите.Днес се справяме отлично и отваряме всичко, утре ни залива трета вълна.
134
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този се прави че живее в паралелен свят ама от високо се пада най-болезнено!
133
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботокс, какво е "под контрол"? Ти и *** си не можеш да контролираш.
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботоксованият пак омекна нещо.
131
1
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Сега, след като отвори кръчмите, най-важното е от първи април да отвориш бардацитe. Па на сичко друго му тури една дилимка с мас. Свинска!
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са ваксините ве?
129
6
 
1
 
! Отговори
ОТВАРАТИТЕЛЕН ИЗВРАТ преди 3 години
НЕКА НЕОБРАЗОВАН В ПАРЛАМЕНТА ДА ИДА НЕКА БЪЛГАРСКИ ДА НЕ ГОВОРЯНЕКА ДЕПУТАТ ОТ КОАЛИЦИЯТА ДА БЪДАДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААА
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, ами като има епидемия, пандемия и какво ли не, защо отваряте всичко. Заради изборите естествено. И като минат изборите ще затваряте, но и много хора ще си отидат от този свят заради Гербаджийските политически сметчици. Не ви интересува толкова здравето на хората. Интересуват ви изборите и намърдването на задниците във властта. После ще мислите за хората и ще ги затваряте, но вече заболели. няма нито една ваксина м момента в България , а всичко отворихте и разпуснахте. Така ли е??????
127
0
 
8
 
! Отговори
Оня преди 3 години
ТОВА ГО КАЗВА УПРАВЛЯВАЩИЯТ ПАНДЕМИЯТА. ПОСТОЯННО ПРОМЕНЯ ИЗКАЗВАНИЯТА СИ, СПОРЕД ТОВА ОТКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРЪТ
126
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупчето пак го е напекло!Кой внушавал,ами ти бре как кой!
125
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой внушава, че няма грипче ли? Един шофер който по случайност отваря заведения, прави коридори за несъществуващи ваксини и рита мачле в работно време.
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно толкова си могат, излиза някой и внушава на всички, Кашпировска им работа, чакаме и някой екстарсенс да излезе да почне да пее мантри срещу пандемията и да внушава.
123
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера бяхте репресирани,диктатура,маските били да ви затворят устите,пандемията била заради пари,нямало К19,днес -защо отварял,защо пускал ученици....защо,защо,защо...Да ви с?ра в мрънкалата злобни и проклети !
122
0
 
6
 
! Отговори
До 127 от К преди 3 години
Повярвай ми не мислех като теб, когато подарявах стария си лаптоп на детенце, чиято работеща майка не може и да кандидатства за кредит, защото няма с какво да го изплаща
121
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ти шизофреник ли си бе майна ? Няма ли психиятри в ДАНС ? ЕС ? То е очебийно
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НедоразбралМи излез бе, кво чакаш?Лошото е, че толупа и от това го е страх, а знае само да управлява от джипката и през фейса.