Ангелов от Плевен: Мисля, че много бързо ще излезем от мерките

Да видим какво ще се случи за 1-2 седмици и ще преценим, каза министърът
11 мар 2021 20:54, Анисия Иванова
150
Ангелов от Плевен: Мисля, че много бързо ще излезем от мерките

В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19. Всички лечебни заведения ще увеличат леглата в Covid отделенията с 20 процента, съобщи здравният министър Костадин Ангелов след обиколка в болниците в областния град.

Здравният министър, чиято работна среща съвпадна днес с протести представители на бизнеса, коментира защо са затворени.

"Много често ни обвиняват, че като имаме електронно обучение на учениците, децата отиват в моловете. Нека да видим какво ще се случи следващата седмица-две, за да преценим как ще продължат мерките. Аз мисля, че много бързо ще излезем от тях. Нека хората, които изразяват мнението си по този начин, съвсем разбираемо е тяхното недоволство, но целта, която ни води и която преследваме, е запазването на максимално голям брой човешки животи“, каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

На въпрос дали ще бъдат подпомогнати хората, чийто бизнес е спрян със заповед на РЗИ, Костадин Ангелов отговори: „Това предстои да бъде обсъдено на национално ниво. Това са социални и икономически мерки. От мен се иска да пазя живота и здравето на хората. Ще направя всичко, което е по моите сили като министър на здравеопазването, тези хора да получат обезщетенията си. Разбира се, ако законът го позволява“.

На въпрос за прогноза колко ще продължи "новата вълна", министърът каза, че не може да даде математическа прогноза. "Като лекар не мога да лъжа. Знаем какво трябва да правим, това, което мен ме радва е, че няма напрежение сред лекарите, каквото беше през октомври - ноември, всички са спокойни, всички имат достатъчно медикаменти. Най-важното ни оръжие е ваксината. Един апел - намираме се в много тежка ситуация - нека не се разпространяват неверни твърдения или непроверени данни за ваксините, защото това разколебава хората", заключи министър Ангелов.

Той посочи, че в Плевен ще бъдат увеличени болничните легла - интензивните с 11, и на всички лечебни заведения - 14 на брой, ще увеличат средно с 21 процента - общо 521. По думите му ваксинирането в областта е с изключително добри темпове.

По-рано днес към сградата на РЗИ в Плевен полетяха пасти, торти и еклери от продукцията на затворените заведения в един от моловете.

Протест срещу заповедта на инспекцията събра представители на различни бизнеси – като молове и фитнеси, които няма да работят до 1 април в изпълнение на новите Covid мерки.

На протеста МВР задържа мъж на 34 години, който хвърлял еклери по сградата на инспекцията, снети са му обяснения след което е освободен, потвърдиха от полицията.

Директорът на РЗИ д-р Илиян Минчев каза, че на 26 март в Плевен отново ще има заседание на Областния кризисен щаб, дотогава мерките ще останат непроменени.

В Плевен Covid ваксинацията върви с добро темпо, констатира още днес министърът на здравеопазването. Той увери, че няма никакви проблеми с ваксината „Астра Зенека“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са такива смееешки, че в историята на БГ никога не имало такива "мъже", срам за народа!
40
3
 
4
 
! Отговори
истината преди 3 години
в youtubeКиро БрейкаКОВИ-19 ПОЧИВА В НЕДЕЛЯ!
39
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Перуко, от какви мерки ще излизаш? Нямаш ли смелостта да кажеш "царят е гол". Борисов нареди да отворите всичко и НОЩ си замълча. Сега се вижда резултата. Хайде предложи го - предложи ново затваряне. Как преди с 10 смъртни случая на ден затворихте всичко, а сега с над 100 ни разправяте, че не сме били говори за ново затваряне? Това ли само успя да роди простата ти картуна.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез си сменят мнението като носни кърпички, авторитети са :))))
37
12
 
6
 
! Отговори
G преди 3 години
Изглежда, че до момента единствената ваксина която е топ е на J&J - Janssen.Всичко друго до сега са опити...Противоотровата е налице. Крайно време беше. Големи експерименти с рнк с какво ли не...
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха! Тия дофтори се побъркаха!
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и ти скоро ще излезеш от властта ботоксче!
34
6
 
6
 
! Отговори
Бойха Хрес Спасител преди 3 години
Остарях, оглупях и нищо за 10 години не напрай, само разлаях кучетата в България и настроих раята едни срещу други. Е, от тва има файда Шиши ще даде за чекмежан!Проблемът, обаче е, кво ша праа, ако ме изберат па! Много мие дерт тва, щот човек га затъпей, ич му се и не мисли, кво що, а и като зашумят шумите в чекмежан, чиляк са отнася, заблейва са и го домързява, иска му се да легне до чекмежан и д аслуша шумът на шумите... Електорат, ай да *** смените, а?!
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При управлението на мутрите много бързо ще излезем не от кризата, а ще излезем с краката напред.
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов присъства в 4-ри главни статии :))))) Това ако не е промивка за простолюдието, здраве му кажи :))
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов от Плевен: Мисля, че много бързо ще излезем от мерките"Какви мерки бе пич, аз не съм влизал в тях. Чакам ви на финиш линията направо ахахах
30
3
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ГЛЕДАХ ТЕЛЕВИЗИИ - ГОЛЯМ КЕФ , БЕЗ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!ГЛЕДАХ НОВИНИ - ГОЛЯМ КЕФ , НЯМАШЕ ГО УПРАВИТЕЛЯТ НА ПАНДЕМИЯТА !!!ДАЖЕ ШОФЬОР С ДЖИПКА НЯМА !!!НЕ Е НА ДОБРЕ , АКО Е ЖИВ ЩЕ ИМА .... НОЩЕН БРИФИНГ !!!
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрави да уточни, че ще излезем от мерките бързо, но само ако гласуваме за любимата му шайка.. Нали това е целта на целия този Ковид сериал?
28
4
 
13
 
! Отговори
огън, служба не.... преди 3 години
.......остана.......още само 23 дни и..........УВО"21!
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки бе ? Кантарджиев в студиото на ,,Забраненото Шоу на Рачков,, се хили и се подиграва на простата рая. След броени дни затварят търговския център в Плевен. Значи в шоуто няма вирус, но в моловете има.
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ботокса увери, че няма никакви проблеми с ваксината Астра Зенека."Да запомните. Това че са я спрели в Италия, Австрия и Норвегия - те не са толкова напред, колкото е Ботокса! Хахахаха.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много бързо" в случая би следвало да означава преди изборите, защото за след това няма как да даде компетентно мнение, понеже няма да зависи от него. Но и в това "много бързо" не ми се вярва. В момента нарастването на случаите върви доста стръмно, и не се знае, кога ще достигнем "платото". Миналия път платото продължанаше две-три седмици. Затова не вярвам да има съществен спад на случаите преди изборите.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаите вече се увеличаваха, когато на 14 февруари Борисов разпореди на здравния си министър да отвори ресторантите. С думите: "На 1 март задължително отваряш ресторантите. Повече по тази тема няма да се говори. И 2 и 3 хиляди да са отваряме". Министърът чинно изпълни.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората у нас отдавна разбраха, че при пълния отказ от контрол опазването на здравето е оставено само в техните ръце. Но думите на министъра са на практика пълен отказ от поемане на отговорност и управление на кризата.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБАДЖИЙСКИ ПЛЪХОВЕ, ВИНАГИ ПОДЛИ, ВИНАГИ ЗА ОБЛАГИ ДА ЛЪЖАТ