Какво разказват ваксинирани със съмнителната партида на AstraZeneca?

Ангелов: Ще вземем решение само на научна база
11 мар 2021 22:10, Анисия Иванова
38

България е сред страните в Европейския съюз, получили партида от ваксината на AstraZeneca, която е подложена на допълнителни проверки. Те се правят във връзка със смъртен случай в Австрия, където ваксина от тази партида е била поставена на починал по-късно пациент. Страната временно спря да използва тази ваксина. Партидата съдържа общо 1 млн. дози, доставени в 17 държави. Междувременно Дания също спира временно ваксинирането с AstraZeneca. Българските власти обаче са категорични, че опасност за здравето и живота на имунизираните с този препарат няма.

Още с пускането на "зелените коридори" в началото на февруари Светла Кирякова и съпругът ѝ си поставят от ваксината на AstraZeneca.

Още по темата

"Може би 6 часа след това започна неразположение, отпадналост, втрисане, лека болка в ръката. На следващия ден бяхме отпаднали. Около 20 часа продължи всичко. Това не е болка за умиране, ако това е начинът да се предпазим това нещо да спре, просто ще трябва да го изтърпим", разказа Кирякова.

Оказва се, че е ваксинирана със съмнителната партида на ваксината.
"Прочетох номера на партидата, отворих картончето и видях, че аз съм със същата ваксина. Не се притесних, те са минали близо 20 дена", добави тя пред Bulgaria ON AIR.

В България са получени 31 200 дози от тази партида, като досега няма информация за получени странични ефекти, различни от описаните в листовката на ваксината.

"Това е първата партида и беше разпределена за цяла Североизточна България и е приложена всичката. Получена е февруари, няма засега сигнали", съобщи директорът на РЗИ Варна Дочка Михайлова.

У нас здравните власти увериха, че няма опасност за живота на имунизираните.

"Европейската агенция на този етап не препоръчва блокиране, все още се установява дали има причинно следствена връзка и не трябва да има притеснения по отношения на безопасността", заяви директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

"Ние ще вземем решението само и единствено на базата на науката. Така че тази партида не е спряна, тя се прави. От друга ваксина в страната преди повече от месец, няколко дни след поставяне на ваксината, в България също имаме фатален изход, но нямаме доказателство, че това се дължи на нея", каза здравният министър Костадин Ангелов.

След Австрия, и Дания преустановява ваксинирането с партидата AstraZeneca за срок от две седмици. Причината е в опасенията, че при някои хора тя води до съсирване на кръвта. За момента обаче няма доказана връзка между ваксината и образуването на тромби. Проверките продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз заведох и ваксинирах родителите на съпруга ми и моите със АЗ точно от тази партида АБВ5300 нищо им няма .а са със придруж.заболявания и на възраст от 75 до 90г.свекърва ми е деменция на легло от 3г.нищо им няма.
13
3
 
8
 
! Отговори
фори преди 3 години
Днес България от европейска столица на *** вече е рай за ваксините втора и ненужнаръка!До кога управляващи *** ще ни заливат с помия?
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Ти може и да имаш много ваксини. Някои от нас се усетиха преди много години и не си инжектираме гадости. Притеснявай се за себе си. Ако не вярваш в Господ, защо се притесняваш от инцест, практикувай го като една горда атеистка.
11
6
 
9
 
! Отговори
Да ги видим после преди 3 години
Какво поколение ще дадат тези хора и какви мутанти деца ще имат с малформации и дефекти.
10
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богове, Сатани, излязли от психиатрия, кандидати да влязат в нея... уникални творци има в тоя форум!Аз лично не съм притеснена от ваксината, първо защото българите имаме доста ваксини и тялото ни реагира добре на тях, второ защото нашите доктори ги разреждат като че ли малко повечко, с което де факто ни предпазват от издънки и трето и може би най-важно, ние нямаме кръвокмешения и тези странични ефекти свързани с кръвта при нас са сведени до минимум!
9
2
 
15
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
да се радват че могат да разказват...
8
13
 
15
 
! Отговори
ХакеРа преди 3 години
До ТатулЧестито. Разкодирането на гена ти е преминало успешно, готов си да приемеш белега на звяра и няма да можеш да оказваш съпротива.Никой не знае какъв ще е белега, но е сигурно, че ще е нещо много гнусно, щом им се наложи да хакват хората.Да видим, Господ какво е заложил в антивирусния си софтуер, който няма да е доволен, че му нарушават ЧЕСТНАТА игра за лов на паднали души. Ако до сега не е имало ад, най- вероятно в момента го инсталира за тези които искат да поробят хората.
7
8
 
19
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Всяка година си слагам противогрипна ваксина и съм нямал проблеми с нея. Сега ми сложиха АЗ, до вечерта бях се трупясал и два дена изкарах на легло. След това ми се възпалиха лимфните възли, но за десетина дни отшумя възпалението. Не мисля, че ваксината е съвсем безобидна. Почти всички колеги който си сложиха бяха аут за два дена и не ходиха на работа. Убождането от иглата него усетих, ръката в деня на ваксината не ме боля, но от вечерта не можех да я движа от болка. Това продължи една седмица
6
6
 
32
 
! Отговори
Радой Минеков преди 3 години
Комшията и жена му се ваксинираха с въпросната ваксина миналата седмица и от тогава и двамата са на легло.Оплакват се че нямат сила да се изправят от леглото.Наложи се ние да се грижим за тях.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Не ти се ще да си единствения прецакан, а?Колега се ваксинира с АЗ преди 10 дни, оттогава е на легло.
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейската агенция на този етап не препоръчва блокиране, все още се установява дали има причинно следствена връзкаВие първо се набоцкайте, ние после ще ви кажем дали е безопасно. Коцко Здравето, 2021.
3
3
 
13
 
! Отговори
До №2 преди 3 години
Добър черен хумор! Приятна вечер
2
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно, ваксинирайте се. Осигурили сме достатъчно чували.
1
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екстра си е ваксината! Не се втелясвайте, а се ваксинирайте.