Мутафчийски: За седмица смъртността расте с 53%, няма легла

Шефът на ВМА категоричен: Нещата не вървят в правилна посока!
Обновена: 11 мар 2021 11:03 | 11 мар 2021 10:31, Веселина Йорданова
329

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много стръмно покачване на кривата в смъртността от коронавирус, което не сме имали от септември, отчете шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски.
Още по темата
Нарастването на седмична база е с около 53%, което е силно обезпокоително.

11.3% е нарастването на седмична база на заетостта на интензивните легла. Има болници с изчерпан или почти изчерпан капацитет, посочи той.

В момента сме на нивото на 5 ноември по експоненциално нарастване на случаите на болни.

Тази сутрин във ВМА имахме пет свободни легла, въпреки че преди два дни разкрихме две нови клиники - с 32 и 25 легла, обясни той.

По думите му това означава, че бързо ще бъде изчерпан медицинският капацитет и "нещата не вървят в правилна посока".

В момента наблюдаваме семейства в пълен комплект заразени, подчерта Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още по темата: Венцислав Мутафчийски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
5
 
! Отговори
do 239 да,да ама не преди 3 години
Излизат статистиките на две седмици, колега, почакай малко и ще се увериш
217
1
 
10
 
! Отговори
иван преди 3 години
До АнонименСамо дето в Дания живеят датчани, а в България - българи и роми. Което прави една съществена разлика в манталитета и спазването на мерките.
216
3
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ОбективенНа сайта на Националния Статистически Институт няма такива проценти разлика дори и в броя на починалите, колега! Там данните са до 8 седмица/т.е. до края на февруари/ и не са окончателни и за 2020 година, а откъде ги смуче тия проценти генерала вече дори не е пикантерия!?
215
7
 
6
 
! Отговори
Защо??? преди 3 години
1. Правителството на Борисов върна учениците на училище, отвори ресторанти и молове?2. Не се направи дори ОПИТ да се договорят китайски и руски ваксини? Словакия, Чехия, Унгария, Австрия ваксинират със Спутник! Италия договори да го произвежда.3. Радев насрочи първата възможна дата за избори? Колко преподаватели и обслужващ персонал трябва да умре за да се успокои патологичната омраза на Радев към Борисов?
214
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаме стабилно правителство и решителни и компетантни политици. Бойко откак го тричаха по заповед на Кремъл-не е същия човек. Ходи като метилява овца насам-натам с Жипката и е оставил управлението на Коци Ботокса и компания..Сега обвиняват народа, ЕС и Папата. Само те невинни. Незабавно разпускане на НОЩ, за да дойде по-бързо ДЕН.....
213
2
 
3
 
! Отговори
мак преди 3 години
И каква стана тя? т.лупа бе прехласнат по либералните мерки, най-готини от всички, но нещо не му се получи. Или пък ни плашат, за да се откажем от гласуване. И като няма легла, какво става в Арена Армеец?
212
5
 
12
 
! Отговори
Danko преди 3 години
Първо - защо се отвориха изведнъж молове, ресторанти и т.н? А като се увеличават случаите, защо всичко е още отворено? Не мога да ви разбера логиката.В другите европейски (развити) държави нищо не се отваря или отварят изключително бавно и постепенно, за да няма препълнени болници. Ние отваряме и затваряме все едно е бакалница.Вземете пример от "нормални" държави, затворете всичко и стабилизирайте малко бе!
211
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само че легла няма а на 4.4 и вас няма да ви има по телевизията и да плашите хората.Дните на Вожда са преброени. И за тази ситуация благодарете на него а не винете народа.Не народа отвори фитнесите моловете и заведенията.Неща-стници.
210
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Смъртност - това е процент показващ броя на починалите от общия брой на нещо - цялото, население, заразените или тези в болница, например.Да се повиши смъртността с 53% е нещо страшно. Примерно, ако са умирали в едната седмица 60% от заразените, то 53% учеличение означава, че вече умират 92%. Ако са умирали 7%, 53% означава, че вече умират 11%.Според мен Мутафчийски бърка понятията. Не може смъртността да скочи с 53%. Най-вероятно говори за броя на починалите.
209
10
 
7
 
! Отговори
ТУЛУПА преди 3 години
*** от НОЩ. Вие сте там да лекувате хората, а не да ги Тероризирате и ПЛАШИТЕ. Долу Всички от Хунтата на Оня с ДЖИПКАТА
208
4
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Под леглата ги слагайте...
207
6
 
8
 
! Отговори
7 преди 3 години
Що не ходиш да се грънеш бе садист?Най те кефи да съобщаваш такива новини да плашиш хората.Не може да се кажат нещата нормално все със заплахи.чУВАЛИ С ТРУПОВЕ НЕ ЗНАМ СИ КАКВО.Защо не кажеш като си лекар, че много болести са от стрес , а вие точно стрес създавате на хората или това не го знаете.Жалки мишки долни
206
7
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Кой е виновен , че Ви *** пациентите генерал докторе?Ама разбира се пациентите Ви !Ако си бяха стояли в къщи , а не да ходят до болницата Ви , щяха да са живи!И да си купите от новите лекарства на Русия , нещастници такива!
205
1
 
7
 
! Отговори
Hhj преди 3 години
Е зала армец нали им ше легла там
204
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във ВМА никога няма легла за обикновенните хора.Повръща ми се от вас раболепни демагози.
203
11
 
11
 
! Отговори
Това е плод на преди 3 години
тиквата на Мутафчийски! Ето до къде доведоха масовите ваксинации. Откакто започнаха масовите ваксинации, започна и вълната от зарази и смърт. Тези мутри участват в световен план за геноцит на народите. Защо тези ид иоти не си слагат австрийска ваксина, а я пробутват на народа? От нея вече има доказани смъртни случаи!
202
5
 
9
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
B Северна Корея няма заразени , защото там мъдро управлява братската социалистическа партия на другаря Ким Чен Ун. Те са нашите кумири и пример за подражание. Слава на северно-корейското и българското БСП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
201
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редник Плешо, падни за двайсе и кръгом!
200
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го смучеш, Мутаф! Ходи си гледай взривните травми и не говори за неща, дето не разбираш
199
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като нема легла нема да лежиме бе :))