Димитър Манолов: Мисленето за заплатите трябва да се промени

Без квалифицираните работници нищо не може да се случи, смята той
12 мар 2021 22:20, Красимир Ангелов
31

Какво иска КТ "Подкрепа“ от бъдещия кабинет, който трябва да бъде сформиран след изборите на 4 април?

Като чета в някои политически програми какво има и ми настръхват косите, връщам се 10-15 г назад. Това каза за "Денят ON AIR" лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и допълни: "Например някои говорят за пренасочване на средства към частните пенсионни фондове, което значи да вземем пари от сегашните пенсии".

По думите има тревожни неща, като например при енергетиката.

"Няма визия, пълно е с констатации от рода "добре би било". Сигурно скоро ще спра да чета програми. Когато произвеждаш химикалки, няма значение дали е в центъра на София или Видин, разходите са едни и същи. За да се получат по-високите заплати е нужно те да се изкарат. Мисленето за заплатите трябва да се промени", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Според синдикалния лидер има неща, които го карат да не е чак такъв песимист.

"Започва да прозира разбирането, че трябва да се спре войната със заплатите и да се обърне повече внимание на заплащането. Без квалифицираните работници нищо не може да се случи. Евтин труд и ниски заплати при квалифицирани служители може да има само в условията на диктатура. Хората, които си тръгват, може да живеят и по-зле след това, но не се връщат назад и не го признават", подчерта Димитър Манолов.

Той е на мнение, че пенсионерите, които са имали пенсия 300 лева и вече ще получават 310 имат повод да не са доволни.

"От лятото насам има много енергия, която се натрупа, но и много омраза се натрупа. Работата е на смърт, ругаят се, псуват се, с лексика хамалска се борави", допълни Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Presspapier преди 3 години
Некой си е купил печатница за пари ама вече парите ще се раздават както електроенергията за компютрите за работни станции за сървъри и за суперкомпютри за всеки вид си има различно потребление и кой какъв е в живота си има тестове и изпити които трябва да са анонимни от първи клас до края на висшето образованиеЗащо КТ Подкрепа не направи абонатни станции за парно или локални ВЕЦ или камини апаратурата за огън от вода и хората по градове и села да се отопляват през зимата
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато прости комсомолски секретари станат диви капиталисти, така се получава. Без колонии капитализма е мъртъв, защото започва вътрешен феодализъм. Всичко по-читаво забегна в чужбина, но тука още се дуете, все едно имате 2 декара меродия в Хималаите. Тази държава е просто европейска колония.
1
2
 
19
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Тоя подлизурко е враг на работещите !