Марияна Николова: В България има изисквания, които ще бъдат спазвани

Летният сезон започва на 1 май
14 мар 2021 19:32, Нели Христова
46
Марияна Николова: В България има изисквания, които ще бъдат спазвани
Снимка: БГНЕС

„Важно е да имаме успешен летен сезон, така че мерките ще бъдат сериозни. Целта ни е да уверим и туристите, че в България има изисквания, които ще бъдат спазвани”. Това заяви министър на туризма Марияна Николова пред NOVA.

„На 1-ви май ще стартираме летния сезон под мото „България – безопасна дестинация за лято 2021”. По принцип май месец не е с особена заетост, но ние имаме резервации от румънци и от други наши съседи, включително и от нашите сънародници за майските празници”, каза още тя.

"Това, което изисква браншът, е да има една прогнозируемост минимум 4 седмици напред. Всичко зависи от нас и от нашата дисциплина. Надяваме се при добра прогноза да успеем да открием успешно сезона. Ще има безупречен контрол за спазване на здравните изискванията”, коментира Николова.

Министър на туризма съобщи, че утре ще издаде заповед, с която ще бъдат утвърдени изискванията за местата за хранене, настаняване и развлечение.

„Предстои тази седмица на европейско ниво да бъде обсъден и „зеленият дигитален паспорт”. Въпрос на договорки ще бъде, ако има евентуално лица, които са с неодобрени от ЕАЛ ваксини, да се изисква допълнително изследване”, посочи още тя.

Тя коментира и организацията за предстоящите избори.

„На този етап машините за гласуване са под охрана. Доставката им ще става в самия предизборен ден. За това също ще има подсигурена охрана. Така ще се минимизира всякакъв риск от манипулации. Под охрана започна и печатането на бюлетини”, съобщи тя.

„Надявам се всички институции да свършат своята работа и да няма съмнения за честността на вота”, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марияна дистанция в тази страна никой не спазва. Тръгнали да глобяват за маски щото са бизнес, но самите глобяващи без маски и не спазват никаква дистанция. Какво пречи власта да наложи най важното Дистанция !?!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С българския модел,на който се "възхищават"по света,ще е надежда всяка оставете за туристи.
31
0
 
1
 
! Отговори
Киро Жарта преди 3 години
Каква затаена страст има в тая жена! Явно Винкело не копае надълбоко.
30
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Нов призрак броди из Европа. Ковид-мафиот. Кога най-после ще се отървем от този *** ? ! Какъв имунитет при тоз капацитет ? Без друго се задъхваме, а взехме да издъхваме. Дай Боже, след тази беда да оценим безличната си свобода. Ний доброволно се заключихме отвътре и ключа хвърлихме навън. Кога най-сетне ще дочуем спасителния звън ? Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
29
1
 
4
 
! Отговори
Тая човка преди 3 години
След месец ще е НИКОЯ.В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАКВА СЕ изказва .Айде чупката
28
4
 
3
 
! Отговори
НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ преди 3 години
Пълна отмяна на всякакви пътувания за почивки и забавления. Ей хора има епидемия след епидемията пак трябва да се въздържате от почивки и веселие щото ще трябва яко работа и бачкане, за да се възстанови икономиката. Вече не е безопазно и секс да се прави има умрели бременни, които с какъв акъл са решили да забременяват по време епидемия и чума?
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция и Малта ще имат успешен сезон, въведоха мерки и правила, които се спазват, отделно ще имат вече почти 70% ваксинирани.За съжаление у нас положението е критично и не могат даже и да го скрият, защото сне единствената страна в която се тества съмнително малко от страна на държавата.
26
3
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Кажи го на английски!
25
0
 
4
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
"""безопасна дестинация""" _ _ за 2021 едва ли , повече разчитайте за 2022-а..... и пак не е сигурно , де!!!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, к.17На Марианчето по-силен й е българският език с трудовчански (лъженски) диалект. К.18, твоят English с български букви и неправилно произношение е горе-долу на нивото на вицепремиерката. Да беше написал коментара на английски, та да се разбере какво искаш да кажеш, а?
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като за *** от Трудовец общ. Ботевград добре пророкуваш, но онзи отгоре не ти чува нарежданията. Горещото време, което ще намали заразяването от КВ 19, ще започне в края на май-средата на юни, а ваксинираните няма да достигнат дотогава 40-45%, та да се разчита на тях за намаляване на разпространението на вируса. ББ не се заема с ударна доставка на 200-250 хил.дози, а тича да "инспектира" кой път и коя магистрала докъде са стигнали.От това разбира човекът, нали е пожарникар от МВР,не е умник.
22
7
 
3
 
! Отговори
nina преди 3 години
въри удари две ракии
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното не са туристите, а да опазите здравето и живота на населението в Бг. Такава е политиката във всяка държава, първо мисли за населението си!Карантина и тест трябва да изисквате! 8 дена карантина и 4 теста ми правиха като прекрачих границата зад океана. Контролират те нон стоп и ако нещо не спазиш има яки глоби. В Бг също трябва да е така!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя *** никога няма да стане чепик.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А каква е тая пастарма, че тя да определя?
18
9
 
3
 
! Отговори
За кво триеш бе кир преди 3 години
За чужденците ще повторя:Ин Булгариа дере аре рекуирементс дат уил би мет!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питаме Марианчето,кой и е по силен език? Английският или ФРЕНСКИЯТ?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Разбира се, и на двете глави. За всеки случай.
15
7
 
10
 
! Отговори
Пантелей, момък преди 3 години
Марианчето си мисли, че туристите търсят мерки и дезинфектанти.Те затова избягаха от вас чак в Занзибар.***!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Девойче,ами той Стоичков е направо полиглот през теб "мила"