Отново местим часовника с един час напред

Смяната на времето става в 3 ч. на 28 март
26
Отново местим часовника с един час напред
Снимка: Pixabay

В изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз от 19 януари 2001 г., на 28 март 2021 г., в 3.00 ч. местно време, се въвежда лятно часово време, съобщиха от Българския институт по метрология.

Тогава часовниците се преместват с един час напред.

През 2018 година тогавашният председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер обяви, че над 80% от европейците, участвали в съответното допитване, са поискали смяната на времето да бъде премахната.

Впоследствие Европейският парламент реши смяната между лятното и зимното часово време да бъде отменена най-късно през октомври 2021 година. Но правителствата на държавите-членки още не са се договорили кое часово време да бъде въведено - зимното или лятното.












 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
ВелиГ преди 3 години
Лятното да си остане
22
7
 
7
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
ес е пълен с дъртаци които не могат да спят нормално ! Защо и тук трябва да следваме идиотиите им? Има си нормално астрономическо време ,което трябва да остане и точка с местенето на стрелките!
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина изглежда супер неудобно и стряскащо първата седмица.При смяна към лятното разписание имам чувството, че времето не ми стига и хоп-станало 22ч време за лягане, при смяната през есента действа депресивно след като се огледаш, че в 16ч вече е тъмно.Но това е положението - идеално няма.Спред мен смяната на часовниците е положително, а ние и да искаме не можем да вземем самостоятелно решение точно тук.
20
9
 
10
 
! Отговори
Gargarmel преди 3 години
Голяма драма с това местене на времето два пъти в годината. Като се юрнат да пътуват и да ходят по почивки в различни часови зони, на никой не пречи, ама за два пъти в годината вече страшен проблем😄
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия през 2011 година останаха на лятното часово време, но през 2014 върнаха астрономическото време, заради недоволството на хората осъзнали каква е реалността.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 13Разбира се ,че местенето на стрелките е за финансови печалби , макар и косвени т.е последващи !Та , как ще се откажат от това , което им е дошло наготово , за тормоз на народонаселението , за да бъде управлявано по-лесно. Пък и как ще си придават важност дъртаците от ЕС ?
17
12
 
10
 
! Отговори
Влади преди 3 години
По-добре да остане лятното време. Защо ? Защото при него, през юни се съмва в 4,30, ако е по зимното ще съмвацв 3,30. Раничко, а? Вечерно време при лятно часово време се мръква в 21,30, а при зимно - 20,30. И т.н. През зимата, лятното часово време също е по-удобно. Затова Русия, и Турция , и други страни си останаха на него и си живеят без глупости. Евробюрократите за 3 години нищо не можаха да измътят.
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нямаше ли нещо на което му казват астрономическо време? стига с тези избори на време.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не могат да решат?! Защо?
14
10
 
19
 
! Отговори
гневна преди 3 години
Като се смени часовника на лятно часово време, вместо да ставам в 5 часа за работа, реално ставам в 4 часа. Тази смяна става заради бизнеса и работодателите, но е много вредна за здравето на всички хора. Не ме интересуват хората в нощните заведения и в ресторантите. Интересуват ме хората , които работят по 12 часа на ден и по тъмно и по светло, пълнят бюджета и отглеждат децата на България.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път обаче местим според европейска директива, а не просто така.
12
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изберете едно и престанете да Рушите Биологичният Часовник на хората заради вашите финансови печалби!!!!!
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поема за Ирина Бокова : Ирина - богинята една за всички времена . Ирина " звездите " си ги нареди други пък ги разреди . Тя уредите взе да ползва , за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари , други пък ги разтовари , за да уреди всичките беди на планетата Земя . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани . Трето поколение репресиран .
10
7
 
11
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Трябваше поне за 1 или 2 години временно да се спре местенето на часовото време, че да се усети каква е разликата. Сега половината население се е родило и живяло със смяната, и нямат представа какво е да ти изгрява слънцето преди 5 сутринта, а вечер да се стъмва в 20 часа през лятото. Каквото и да се реши, все ще има и недоволни, а това са невротиците, които вдигат шум за всичко заради личните си проблеми. Ако от София отидеш до Варна си с 1/2 час разлика.
9
8
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ше местим щом требва
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС се направиха на посмешище с този казус. Над 10 години не могат да организират премахването на смяната на времето. То бяха дискусии, то бяха допитвания, то бяха гласувания. И накрая след сигурно десетки милиони похарчени, още не са свършили нищо. Русия и Беларус отмениха смяната на времето още 2011-та година. Не съм русофил. Просто е срамно, съюзът който избрахме да е толкова убийствено неефективен и бюрократичен.
7
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърдо да остане само лятното! Никакво зимно!
6
6
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 години
Ай стига с това напред, назад. Аман от простотии.
5
16
 
22
 
! Отговори
Вре преди 3 години
Трябва да остане Астрономическото(зимно) време.
4
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятното да оставят, няма какво да умуват толкова!