Борисов: Ако продължим да управляваме, до 2 г. може да приемем еврото

Според премиера страховете по темата са безпочвени
582
Борисов: Ако продължим да управляваме, до 2 г. може да приемем еврото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на работодателските организации.

Не знам държава с евро да е станала по-бедна и непривлекателна, страховете, които се насаждат, са безпочвени, посочи той.

Програмата ни за следващите години е амбициозна, но ние доказахме, че можем да преодоляваме препятствията. За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите. Повишиха се доходите на всички български граждани. Инвестирахме много средства в образователната инфраструктура, изтъкна Борисов.

С много усилия се справихме с последиците от финансовата криза. Не допуснахме миграционна вълна в България. Във време на пандемия огромна част от българският бизнес не спира да работи, каза още той на срещата.

Премиерът отбеляза, че през последните 4 години е реализиран сериозен ръст на БВП. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейтингови агенции, МВФ и Световната банка. Присъединихме се към чакалнята на Еврозоната, напомни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
0
 
4
 
! Отговори
Бай Онзи преди 3 години
Че вие и сега се га приемате еврото , другарю Борисов , особено в копюри по 500 !Справка - шкафчето !
456
0
 
5
 
! Отговори
COVID преди 3 години
Няколко години след приемането ни в ЕС хора се самозапалваха по площадите от мизерия и отчаяние . Какво ли ще е след като ни натресат и еврото ? Колония
455
1
 
13
 
! Отговори
Българче преди 3 години
Опазил ни е Господ да продължите да управлявате...
454
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Teб какво те бърка,твоите нали са в евро и злато.
453
1
 
12
 
! Отговори
Тулyпче преди 3 години
До 2 години ако продължим да управляваме може да получим ваксини за 10% от населението.
452
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е е демократично да се реши и хората гласуват за или против евро, за ли против лев а не както стана с ЕС и закрихме АЕЦ без гл;асуване. Много хора искат и левове и евра стига да да ват., защото сега ГЕРП не дават и левове и евра а си ги делят помежду си.И нека се каже ако приемем еврото колко ще са доходите в евро и кой ще получава доходи, а не само за едни евра и за банките да е добре, а за безработни нищо..
451
1
 
12
 
! Отговори
ЛуТ преди 3 години
То. Еврото. Ти. Си го приел. И си го подредил даже.Видимо е .
450
1
 
15
 
! Отговори
Путин преди 3 години
След две години може сам да останеш в България ,да си харчиш еврото.И още един двама известни бандити.Ама надали.
449
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станишката още ли е виновен?
448
1
 
11
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Видях кои "рбовладелци" стоят на масата до него и най-вече "Влади"!!!Толкова е гнусно, че не ми се коментира!!!!
447
1
 
10
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
БОКО ТИКВАТА да дава пример "МВФ" и "Световната банка",които търсят "балъци"като него,за държат народа в зависимост и да го потупват по рамото,колко е "светло бъдещето" със "нашите пари"!Заради такива хора сме постоянно в наведено положение и въобще не можем да изплуваме, заради това ДОКАЗАНО КОЛОНИАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО,което вдячески се опитва да държи Народа в постоянен страх и зависимости със елементарни,заучени "милиционерски номера"!Но късата "историческа памет" на Българина е голям проблем!
446
1
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"Барба Ганьос" пак "продължава" да се "изтъква" във типично неговия НЕАДЕКВАТЕН спрямо РЕАЛНОСТТА стил!!!Знаем за неговата рушаща се "инфраструктура"!!!Знаем за неговата "икономика"(икономика на заемите(в милиарди)!!!!Знаем за неговите успехи с повишаването на доходите,но за инфлация и покупателна способност във България въобще не се говориви по обясними причини!!!Хората в Бг скоро ще му "сърбат попарата със еврото" и ще разберат за пореден път, колко е неадекватен!!!!
445
3
 
6
 
! Отговори
Четете преди 3 години
Не съм нито за ГЕРБ нито за БСП, НО как нито една социологическа агенция не даде прогноза че и БСП МОЖЕ да стане първа сила. Какво означава 4-5% преднина. Това ако беше в САЩ щеше да има и такива прогнози. Значи намирисват ми тия социолозите на селска манджа. Как когато целия народ беше да чуе за ГЕРБ - те им дават първо място ??? Тия протести изразиха мнението на Българите и според мен без да съм социолог очаквайте пълни изненади както и викове с ОСтавка.
444
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти отдавна си приел еврото.Пълни чекмеджета с евро,даже и със злато,така че,не ни омайвай със сладки приказки как един пенсионер щял да взима 150евро на месец и да подскача от радост,ако пак те изберем.Ду-*** те лъже.
443
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом е така значи ше управлявате.Но не и мен .Казвам ви чао .
442
1
 
13
 
! Отговори
сиромах преди 3 години
Ами то народа видя много-добре,че някои като теб с пълни чекмеджета вече са го приели еврото!Как не те е срам да се показваш след като целият свят ти видя срамотиите,само ти и ония твои приятели Цацата,Каскета,безчестните шефове на НСО и други отговорни фактори са зи закрили очите и не смеят да гъкнат от страх за кариерата си,а може би и от още нещо?
441
1
 
9
 
! Отговори
джо преди 3 години
Боже, колко мъка има на този свят.... Бярва ли някой в тази страна, че като се въведе еврото всичко ще тръгне по мед и масло....... НЕ.... По - добре Бат бойко да си наляга партакешите до два месеца, че вече взе сериозно да ни писва.
440
1
 
17
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
Бойко, 10 год. управляваш, как пък веднъж не успяхме да се откъснем от дъното по бедност в ЕС. През първите 3-4 години само Станишев го дъвчеше, после световната икон. криза.... ама 10 год. да си начело и се да сме долу?!?!
439
1
 
4
 
! Отговори
Edin nerazbirasht преди 3 години
Hitretca Borisov shte izpere oshte pari s tova preminavane kam evro... znae toi bokluka mrasen...
438
0
 
10
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
още за 459. Приемането на еврото е едно политическо решение и не е подкрепено или подплатено с никакви сериозни икономически аргументи. До известна степен тандемът Борисов-Плевнелиев искаха да влезнат в нашата история с някакви изключителни постижения, най-изгодно за нацията би било да се направи от България някакво икономическо чудо, но техния багаж беше далеч от тази проблематика: те избраха най-лесното, т.е. това, което все някога щеше да стане, Шенген и еврото. Шенген за сега е в пауза.