Математик от БАН: 2 седмици локдаун и ситуацията ще се нормализира

"Трябва да се гледа броят на хората в интензивните отделения"
18 мар 2021 09:13, Ния Христова
124
Математик от БАН: 2 седмици локдаун и ситуацията ще се нормализира
Снимка: Pixabay
При 2 седмици нов локдаун ситуацията ще се успокои, а случаите на заразени от коронавирус ще паднат. Това заяви в ефира на bTV проф. Огнян Кунчев от БАН.
 
"Трябва да се гледа най-вече броят на хората в интензивните отделения. Ноември имаше 400 случая при големия локдаун", каза още той.
 
По последни данни 609 души са настанени в интензивно отделение. "Не бих казал, че сме в плато. Числото продължава да се качва", заяви още проф. Кунчев.
 
Той е на мнение, че затварянето на училищата, ресторантите и заведенията ще даде положителен ефект.
 
"Вирусът не увеличава скоростта си, той я поддържа постоянно", подчерта математикът.
Още по темата
 
"Виждате, без никаква ваксинация какво става. Ако продължат нещата с разхлабване и затягаме, до юни месец следващата година ще се преустанови пандемията", смята той.
 
Проф. Кунчев не каза дали изборите ще са повод за разрастване на случаите. Смята, че при носене на маска и спазване на дистанция не би трябвало да има проблем.
 
"Основното свойство на този вирус е дългият инкубационен период – от 3-4 дни до 15 дни. Как да го хванем? Заболяването може да трае 20-30 дни", подчерта още математикът.
 
Той посочи още, че е броят на заразените у нас. Реално те са много повече, отколкото официалните данни показват.
 
"Тъмните числа показват около 270 000 регистрирани официално, а реално са няколко пъти повече. Да ги умножим по 4, над 1 милион ще станат (1 080 000). Ако се умножи по 6 става милион и 600 (1 620 000)", изчисли математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага след изборите вирусът ще изчезне.Сетете се защо!
104
1
 
1
 
! Отговори
Bchchcucjf преди 3 години
Математиците станаха епидемиолози!
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният "математик".Не е математик този, който препоръчва нещо, което няма общовалидно съдържание и значение. Какво значи "локдаун"? Няма точна формула, следователно един истински математик не може фда го препоръча като решение за нищо.Смешни сте с жалката си ежедневна пропаганда. Все по-малко и по-малко хора ви се връзват!
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости... това турими го извадими го някъде другаде... отваряйте и стига сте бавили неизбежното.. Накрая никой нищо няма да спазва ако ще война да е
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този пишман математик едно трябва да му е ясно - не ваксинацията ограничава случаите, а точно тя ги увеличава. Това е причината многократно да скочат заразените, заради натиска върху вируса.
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, едно нещо не вземате впредвид в математическия си модел: щом нещата се оправят, в действие влиза Падишахът на БГ и лидер на ГЕРБ Боце Б. от Банкя и по цялата държава се разнася мощния му глас: АЗ (а не НИЕ) НАРЕЖДАМ:1.От утре всички ученици и студенти преминават на присъствено обучение; 2.ВСИЧКИ хотели, ресторанти, хранителни и други магазини, МОЛОВЕ! ХИПЕРМАРКЕТИ ОТВАРЯТ; 3. СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА всички спортни и културни изяви стават ПРИСЪСТВЕНИ и т.н. ... След 2 седмици МЗ вдига ръце.
99
0
 
4
 
! Отговори
оставете Витанов преди 3 години
на мира. Той си върши работата тихо и ефективно. Решавайте си дилемата как ще го наричате - Мориарти или Меровингий като си нямате друга работа. Тази статия е за мнението математика Кунчев, коментирайте него. Като се изкажат Томов и Велков, коментирайте тях. Публична тайна е, че е трудно да се вземе интервю от Витанов. Затова коминтирайте тези, които дават интервютата, а не този, който предпочита да мълчи и говори рядко. Всъщност Витанов няма защо да говори много.
98
4
 
2
 
! Отговори
Колко пари взима преди 3 години
Витанов за консултантската си дейност?Ще вземи ли добра и хубав пенсийка, за да е на топло.
97
1
 
4
 
! Отговори
Мълчаливецът преди 3 години
Мориарти в понеделник каза едно число - 70 000 активни случаи до края на месеца. И млъкна, но земетресението беше страшно силно. Някои глави бързо увряха и след 72 часа държавата е в локдаун. Томов и Велков пак пресолиха манджата - няма да има катастрофа. Сега са пуснали Кунчев да успокоява. Обаче е ясно, кой математик има тежката дума, нали. Подочух, че на Витанов вече го наричат иначе - Меровингий. Та Меровингий каза преди 10 дни - чакат ви 4 тежки седмици.
96
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Много ме развеселяват размишленията върху темата "Теория на вероятностите" на поредният епидемиолог. Ауу ама лицето нямало нищо общо с медицината, хахахахаха.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се сещам, че през ноември Мангъров каза, че при тогавашния темп, пандемията ще свърши след два-три месеца. Има го в Ютуб.
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като затвориш всичко кой ще ти докара хляб до магазина, кой ще го опече, кой ще закара бензин до бензиностанцията, за да зареди камиона, кой ще го произведе и изобщо започнете да мислите с главите си преди да пишете.-------------------------------------------------------------------------Някой да е казвал нещо за стоки от първа необходимост или аптеки? А сега философстваш, защото не си загубил работата си и ти е широко около врата. Но и теб ще те застигне ефектът от некадърните "мерки"
93
2
 
2
 
! Отговори
Аксиома преди 3 години
Всяка линия успоредна на ЩАБ е права линия!
92
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм родител и ми писна от хората мразещи децата-----------------------------------------------------Никой не мрази децата! То е ясно че повечето сме егоисти и гледаме на света само от своята камбанария, но за миг опитай да си представиш положението на хората в тези сектори, които бяха побъркани от "отваряме - затваряме" Много хора загубиха работата си, останаха без доходи. Ако е пандемия - мерките да са за всички!А ББ и свитата му просто настройват хората едни срещу други
91
0
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 93,Знаете ли за каква чудовищна конкуренция става на въпрос? Най-висок коефициент имат учениците в Хонконг. Само, че на Изток се учи цял ден!Преди в американските университети руски евреи обучаваха китайци, а сега китайски професори обучават китайци.Помислете кои ще са успешни и кои нации ще са излишни.За съжаление най-доброто с което разполагаме се доизучава навън и след това работят за чужди държави.Докога ще обезличаваме нашата страна? Кадрите тук са кът. :)
90
0
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 97,Знаете ли за каква чудовищна конкуренция става на въпрос? Най-висок коефициент имат учениците във Хонконг. Само, че на изток се учи цял ден!Преди в американските университети руски евреи обучаваха китайци, а сега китайски професори обучават китайци.Помислете кой ще са успешни и кои нации ще са излишни.За съжаление най-доброто с което разполагаме се доизучава навън и след това работят за чужди държави.Докога ще обезличаване нашата страна? Кадрите тук са кът. :)
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 86Резултатите на седмокласниците зависят от дедмокласниците! Това са деца на по 14 год! Нали не мислите, че трябва някой да ги бие по главата за да учат! Ако за 7 г не са разбрали как се учи, то тогава проблема е в семейството! А и 7 кл се очаква да са мотивирани за да влязат в добро училище! Ако дете се възпитава че и с нулеви познания може да станеш милионер, не очаквайте от него да учи! А ако сте от родителите дето все го уреждат и за всяко нещо му наематели учител, сега сте закъсали здр
88
4
 
3
 
! Отговори
Цялата... преди 3 години
..пандемия се основава на изчисления и предположения или по-скоро така започна всичко. Хората обаче бързо забравят и сега им се говори за числа, числа, числа. Числа, които не са съпоставени на нищо конкретно. Вирусите по презумция, а и хората не се ръководят по математически изчисления, за това сега тези изчеслния се напасват по поведението на хората. Медии, медици, математици... всеки пее песента, която са му поръчали да пее. Науката и медицината умряха заедно с появата на вируса.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виц:Как е сайтът на БАН? е-бан.
86
5
 
6
 
! Отговори
практик-не математик преди 3 години
Защо не ни дадат възможност да гласуваме през телефона със СМС?Абсолютно безопасно е,бързо и много по евтино.Никой няма да се зарази,разболее и ще се спестят десетки милиони левове!